Gyvenimo nuostata, kuri padės būti laimingam

Pastaruoju metu skelbiama daugybė straipsnių apie tai, kaip rasti antrąją pusę, kaip išlaikyti gražius santykius. Aš norėčiau pasidalinti savo esė - gyvenimo nuostata, kaip tiesiog gyventi, tikėti ir džiaugtis.

Daugiau nuotraukų (1)

Alma

Apr 24, 2014, 6:14 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:09 PM

Mano ir, manau, daugelio mūsų kasdienybėje yra pakankamai triukšmo ir pykčio. Labai svarbu per jį eiti tyliai. Būtina prisiminti kiekvieno mūsų gelmėse glūdinčią taiką ir ramybę. Aš niekada neatsisakau savo principų, tačiau kartu stengiuosi būti geruoju su visais žmonėmis. Visada pasakau savo tiesą, savo nuomonę, tačiau ją išsakau ramiai ir aiškiai.

Be abejo, visada išklausau kitus, nors gal kartais tie žmonės atrodo kvaili ir neišprusę. Vengiu, nors tai yra ir sudėtinga, rėksnių ir agresyvių piliečių – bendravimas su jais nieko gero neduoda, tik suerzina dvasią. Nesipučiu savo didybėje, bet kartu nekrentu į neviltį, lygindama savo ir kitų žmonių pasiekimus: man nereikalingas nei kartėlis, nei pasipūtimas. Esu pasirinkusi savo kelią ir ramiai juo einu. Nepamirštu pasidžiaugti tuo, ką jau esu pasiekusi. Palaipsniui įgyvendinu savo karjeros variantą, nors jis dar kuklus, bet jis – MANO! Griežtai nežiopsau piniginiuose reikaluose, juk pasaulyje daug apgavysčių, tačiau iki kaulų smegenų žinau, jog vien turtas nepadaro žmogaus laimingo: meilės, draugystės, sielos harmonijos nenupirksi už jokius pinigus.

Be to, per 25-erius savo gyvenimo metus įsitikinau, kad gyvenimo kasdienybė dažnai kupina didesnio didvyriškumo ir išgyvenimų nei televizijos serialai. Nuoširdžiai džiaugiuosi viskuo, ką Dievas, Likimas, mano genetinė programa leidžia kasdien patirti – visa tai yra unikalu! Niekada nevaidinu jausmų, kai jų nėra, ypač meilėje. Nepaisant visų Fortūnos kaprizų, gyvenimo netikėtumų ir nusivylimų – ji amžina.

Stengiuosi kaupti su amžiumi bei patirtimi ateinančią išmintį. Yra labai smagu stebėti, kaip žavingos vaikystės svajonės palaipsniui virsta kitomis vertybėmis. Neabejotinai puoselėju dvasios jėgą, kad būčiau stipri netikėtai nelaimei ištikus.

Visada kontroliuoju savo vaizduotę: juk dauguma baimių ir pavojų tėra nuovargio ar vienatvės pasekmė. Ryžtingai „paimu save į rankas“. Juk esu šios Visatos vaikas ir turiu prigimtinę teisę būti – kaip ją turi medžiai ir žvaigždės. Taip pat esu santarvėje su Dievu, nepriklausomai nuo veiklos ir troškimų bei savotiško jo suvokimo.

Tikrai žinau, kad apgaulingas, su kasdieniu rūpesčiu už duonos kąsnį ir sudužusiomis svajomis – tai vis dėlto Vienintelis, Nuostabus, Nepakartojamas mano Pasaulis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.