Viena linksmybių naktis sugriovė jauno sportininko gyvenimą

Noriu papasakoti, kaip 2013 metų lapkričio 9-ąją pasikeitė mano gyvenimas. Tą naktį padedamas draugo sugebėjau išsinuomoti automobilį iš įmonės „CityBee“. Nors neturėjau vairuotojo pažymėjimo, per elektroninę bankininkystę sugebėjau užpildyti visas reikalingas grafas. Noriu pabrėžti, jog pildydamas anketą pateikiau išgalvotą vairuotojo pažymėjimo numerį, bet kažkokiu būdu man viskas pavyko.

Vaikinas padarė didelę klaidą.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vaikinas padarė didelę klaidą.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

A.V.

Dec 5, 2014, 7:20 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:40 PM

Kiek domėjausi internete, norint gauti tokią paslaugą, privaloma pateikti net vairuotojo pažymėjimo kopiją, tokios sąlygos kitų automobilių nuomos įmonių. Kiek man leidžia suprasti loginis mąstymas, tokią paslaugą galėtų net vaikas gauti, pasinaudojęs, tarkime, tėvų elektronine bankininkyste. Ir jis jau kelyje.

Be to, praėjus nemažai laiko, keli gerai pažįstami jaunuoliai norėjo tokiu būdu išsinuomoti automobilį, bet aš paprotinau juos ir sulaikiau nuo grėsmės. Jiems po šešiolika metų, tikiu, kad būtų pavykę gauti tokią paslaugą nesunkiai. Žinau pavyzdį, kai tikrai neblaivus jaunuolis sugebėjo taip pasinaudoti „CityBee“ teikiamomis paslaugomis ir be jokių problemų sėsti prie vairo.

Užsisakęs nuomos paslaugą nuvykau atsiimti automobilio į Ozo g., „Krasta auto“ aikštelę. Visi automobilio duomenys buvo atsiųsti trumpąja sms žinute ir po poros minučių su draugu jau buvome automobilyje. Taip viskas paprasta ir prieinama.

Draugas, turintis vairuotojo pažymėjimą, ir sėdo prie „Fiat“ automobilio vairo. Važinėjome po visą naktinį Vilnių. Galiausiai apsistojome namuose ir tęsėme linksmybes su alkoholiu iki ryto.

Čia ir įvyko didžiausia mano gyvenimo klaida – kai automobilio rezervacijos laikas ėjo į pabaigą ir liko vos pusvalandis iki transporto priemonės grąžinimo į automobilių aikštelę, sėdau neblaivus prie vairo manydamas, jog aš ir grąžinsiu automobilį.

Tokia neblaivi logika ir pražudė, nors tuo metu aš buvau blaiviausias. Nuvažiavęs kokius tris kilometrus sukėliau eismo įvykį. Nesilaikydamas saugaus atstumo, stabdydamas atsitrenkiau į priešais važiuojantį automobilį. Iš karto paskambinau policijai ir pranešiau apie įvykį. Alkotesteris parodė 1,23 promilės, automobilį nugabeno į saugojimo aikštelę.

Po po dviejų mėnesių įvyko teismai. Teismas nutarė skirti 5000 litų baudą ir konfiskuoti automobilį. Po nuosprendžio kreipiausi į Apeliacinį teismą. Gavęs atsakymą nenustebau – jis nepakeitė sprendimo.

Ir tokios nemalonios žinios tęsėsi. Automobilių nuomos įmonei „CityBee“ atstovaujantys advokatai atstovavo bendrovės, o ne mano interesams. Po vieno teismo posėdžio aš stabtelėjau paklausti vieno „MAQS Law Firm“ advokato, kokia bylos situacija, jis atsakė: „Mes dirbame ne su jumis.“

Po kiek laiko nuvykau į „MAQS Law Firm“ biurą Vilniaus miesto centre, ten geresnio atsakymo nesulaukiau ir nelabai mandagiai buvau išprašytas lauk.

Po poros mėnesių tikrindamas elektroninį paštą gavau sąskaitą, siųstą iš „CityBee“. Atvėręs pamačiau dešimties tūkstančių litų sąskaitas. Ypač „MAQS Law Firm“ sąskaitos „džiugino“: čia jau visiškas žlugdymas – mokėti tiems, kurie man net neatstovavo.

Aš visiškai sutinku – už blogą elgesį skirta 5000 litų bauda. Dėl automobilio konfiskavimo nesutinku, o ir kitos sąskaitos tiesiog neįveikiamos finansiškai.

Manęs išsižadėjo šeima, mergina. Esu karinėje tarnyboje gavęs kojos traumą, negaliu visiškai finansiškai išsilaikyti. Esu studentas bedarbis, kuris susigriovė gyvenimą. Buvau perspektyvus kovinio sporto atstovas, o dabar aš niekas.

Nuolat vartojami raminamieji, psichoterapeutų konsultacijos, vos nepuoliau į alkoholizmą. Didžiausia baimė – vienatvė.

Su savimi darau blogus dalykus, kurių niekada gyvenime nedariau. Niekam niekada to nelinkėjau ir nelinkėčiau. Stoviu ant prarajos krašto. Suprantu tą tendenciją, jog viską daro pinigai ir dėl pinigų daro viską. Mažai to teisingumo, nors lyg ir yra teisingumo atstovų.

***

Įmonės „CityBee“ komentaras:

Minėta skaitytojo situacija mūsų komandai yra labai gerai žinoma ir svarbi. Esame labai susirūpinę mūsų kliento istorija, dėl kurios jis galėjo sukelti pavojų savo sveikatai, taip pat rizikavo savo gyvybe ir patyrė finansinių nuostolių. 

Vilniaus miesto apylinkės teismas nurodė, kad mūsų klientas pažeidė Lietuvos Respublikos kelių eismo taisykles – dėl to jam skirta bauda, o mums priklausantis automobilis konfiskuotas.

Mes tokį sprendimą apskundėme teismui ir kreipėmės į teisininkų konsultantų komandą, kuri padėtų atgauti konfiskuotą automobilį. Automobilis nebuvo grąžintas. 

Pagal sutarties taisykles, kurių mūsų klientas įsipareigojo laikytis sudarydamas sutartį, jam tenka atlyginti mūsų patirtus nuostolius. Tai įprasta sutarčių sąlyga, su kuria klientai supažindinami sudarant sutartis.

Nelaimingas atsitikimas, į kurį mūsų klientas pateko vairuodamas neblaivus (įvykio metu jo organizme rasta 1,23 promilės alkoholio) ir neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, parodė, kad turime dėti dar daugiau pastangų, siekdami užtikrinti mūsų klientų saugumą.

Minėtas įvykis mūsų įmonę paskatino atnaujinti „CityBee“ automobilių nuomos registracijos sistemą ir maksimaliai užtikrinti, kad mūsų automobiliais galėtų naudotis tik tie žmonės, kurie turi vairuotojo pažymėjimą. Norėtume tikėti, kad mūsų klientai yra brandūs, sąmoningi ir atsakingi žmonės, kurie bendradarbiaudami su mumis laikosi sutartyse nurodytų taisyklių.

Sėsdamas prie „CityBee“ automobilio vairo žmogus sudaro su mumis sutartį, kurioje, be kitų sąlygų, yra įtvirtinta pareiga atlyginti dėl vairuotojo kaltės patirtus nuostolius. Sutarties taisyklių įsipareigoja laikytis kiekvienas mūsų klientas. Taisyklių laikomės ir mes. 

Ir toliau stengsimės, kad daugiau nė vienas mūsų klientas nesusidurtų su panašia situacija. Dėl to visuomet tikimės, kad kiekvienas prie „CityBee“ automobilio vairo sėdintis žmogus pirmiausia pagalvos apie savo ir kitų eismo dalyvių saugumą ir laikysis Kelių eismo taisyklių.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.