Vilniaus troleibuse – 40 minučių smegenų plovimo

2015 m. vasario 6 d. apie 16 val. 30 min., keliaudamas 19-uoju troleibusu į Saulėtekį, stebėjau iki šiol man dar neregėtą „akciją“. Visą 40 minučių trukusią kelionę jau įprastame miesto transporte reklamos ekrane sukosi vienintelis siužetas – apie tarp tam tikrų asmenų žymios grupės „Ruki Vverch!“ būsimus koncertus Klaipėdoje ir Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius

Feb 8, 2015, 11:07 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:56 PM

„Šou – balet (kirilica) – street jazz (anglų k.)“, – skelbė anonsas. Būtų nieko tokio, bet ta pati vidutinio meninio lygio reklama, kurioje vietoj baleto švysčiojo raumenys ir panašūs rusiškojo mačizmo elementai, buvo kartojama maždaug kas 5 sekundes be jokių kitų intarpų. Gali būti, kad aš blogai informuotas ir „Ruki Vverch!“ yra laikomi opozicijos Maskvos politikai skelbėjais?

Bet kuriuo atveju įvažiuoti į Lietuvą jiems dar neuždrausta.

Tačiau nuolatinis „klipuko“ sukimas paliko slogų įspūdį. Tiek kartų matant bet kokią propagandinę informaciją pradėtų vaidentis, kad ja jau tiki...

Nežinau, kiek Vilniaus troleibusų parke (ar savivaldybėje) kainuoja užsakyti tokią „smūginę“ reklamą ir ar dar daug tokių atvejų matysim ateityje. Tačiau jei už reklamos paslaugas atsakingas padalinys giriasi, kad jų žinutės patinka 96 proc. keliaujančių vilniečių, jie rizikuoja šį procentą smarkiai sumažinti.

***

Komentuoja įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ Reklamos ir rinkodaros skyriaus viršininkė Skirmantė Mačionė:

„Monitoriai priklauso UAB „Media Traffic“ ir dėl transliuojamos reklamos turinio ši bendrovė prisiima atsakomybę. Įmonė „Vilniaus viešasis transportas“ kreipėsi į įmonę prašydami pakomentuoti reklamą.

Bendrovės vykdančioji direktorė Inga Jablonskytė teigė, kad tai tik vienas iš renginių, apie kuriuos informuojama šiuose ekranuose: „Pasidarę TNS tyrimus, mes iš keleivių gavome aišku atsakymą, ką jie nori matyti viešojo transporto TV eteryje. Vienas iš labiausiai norimų punktų – renginiu anonsai (renginiu afiša). Atsižvelgę į tai, maksimaliai stengiamės transliuoti renginių mieste reklamą, taip suteikdami žmonėms naudingos informacijos.

Šiuo metu mūsų eteryje transliuojama apie 12 renginių anonsų (pagal konkrečios dienos grafikus jų būna ir mažiau/daugiau) – tame tarpe, tik vienas rusiškas renginys. Rusiško renginio reklama yra tik 1 iš 12 mūsų eteryje, beje ji transliuojama retai lyginant su kitais renginiais.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.