Scena pliaže privertė rausti iš gėdos. Šįkart – ne dėl lietuvių

Šeštadienio vakarą skrydžių bendrovės „Ryanair“ lėktuvas buvo priverstas grįžti į Kauną dėl lėktuvo salone įsisiautėjusių keleivių.

„Supranti, tavo mama yra „tūpa“. Užaugsi – suprasi“, – aiškino vyras savo sūnui.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
„Supranti, tavo mama yra „tūpa“. Užaugsi – suprasi“, – aiškino vyras savo sūnui.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Incidentas lėktuve sukėlė bjaurokus prisiminimus.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Incidentas lėktuve sukėlė bjaurokus prisiminimus.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ieva

2015-08-04 07:21, atnaujinta 2017-10-22 03:57

Visi skridę žmonės, kaip ir konfliktavusi šeima su mažamečiais vaikais, turėjo skristi ramių atostogų Alikantėje, tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis.

Lėktuvo pilotai buvo priversti sukti ratus ore tam, kad išnaudotų degalus ir saugiai nusileistų oro uoste Karmėlavoje. Konfliktavę keleiviai buvo išlaipinti ir perduoti teisėsaugos pareigūnams.

Apie šį įvykį perskaičiau grįžusi iš atostogų šiltuose kraštuose. Po publikacijos apie muštynes internete iš karto pasipylė pastebėjimai, kad „to ir reikėjo tikėtis iš kauniečių“ arba, kad į Ispaniją skrido „tikri Kauno gezai“. Tarsi Kauno oro uostu išskirtinai naudotųsi tik Kauno gyventojai.

Lygiai taip pat būtų galima sakyti, kad iš Vilniaus oro uosto skraido tik vilniečiai. Na, tiesiog nelogiška iš karto badyti pirštais į kauniečius.

Greitai paaiškėjo, kad muštynes lėktuve sukėlė ne išjuokti kauniečiai, o baltarusių šeima, kurie keliavo kartu su mažamečiu vaiku. Iš lėktuvo Karmėlavoje buvo išlaipintas ir vienas lietuvis.

Incidentas lėktuve sukėlė bjaurokus prisiminimus. Panašų konfliktą per atostogas teko stebėti ir man. Tiesa, ne lėktuve, tačiau taip pat viešoje vietoje – paplūdimyje.

 Vienąkart gulint paplūdimyje stiprus jūros vėjas atnešė pokalbio rusų kalba nuotrupas.

Dūra tu, bl**, aš juk žinau, ką įsidėjau į krepšį, o ko ne!“

Net krūptelėjau. Pasukus galvą į šoną, išniro visa scena – tarpusavyje pliekėsi ganėtinai jauna šeima. Vyras ir moteris – ne daugiau 35-erių.

Prieš saulę sukiodamas raumenis šeimos galva dėstė susikrimtusiai žmonai, kur jai reikia nueiti. Išraudusią net pastūmė ranka. Su keiksmažodžiais ji siunčiama tolokai, todėl moteris iš paplūdimio skuba miesto link.

Tada pamačiau, kad prie vyro priėjo sūnus. Iš pažiūros – maždaug dešimtmetis. Atrodė, tarsi jis klaustų, kodėl tėtis ir mama susipyko.

„Supranti, tavo mama yra tūpa. Užaugsi – suprasi“, – krapštydamas tatuiruotę ant peties, aiškino vyras savo sūnui. 

Kraštas – labai pamėgtas rusakalbių turistų, todėl nieko keisto, kad prasidėjus viešam santykių aiškinimuisi, atsisukau ne tik aš.

Dažnai iš lietuvių galima išgirsti, kad gėdą svečiose šalyse daro tautiečiai. Esu buvusi įvairiuose Europos miestuose, dažnai nuvažiuoju ir į Palangą.

Tenka pripažinti, kad vis rečiau tenka rausti dėl lietuvių elgesio užsienyje. Iš tiesų, net neprisimenu, kad viešose vietoje būtų tekę susidurti su išskirtinai chamišku lietuvių elgesiu.

Dabar jau ne lietuviai, o rusakalbiai arba su britišku akcentu kalbantys poilsiautojai dažniau verčia kilnoti antakius.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.