Studentė būtų negrįžusi namo – išgelbėjo nepažįstamojo poelgis

Visiems gali pasitaikyti nemaloni situacija, kuomet reikiamu metu neturite po ranka pinigų. Gana dažnai važinėju tarpmiestiniu viešuoju transportu ir tenka pastebėti, kad čia tokia situacija ne toks ir retas reiškinys. Asmenis, pritrūkusius pinigų kelionei, iš tikrųjų galima suskirstyti į dvi kategorijas.

Kai jau atrodė, teks studentei lipti iš autobuso, jame buvęs vaikinas priėjo ir pasisiūlė paskolinti trūkstamus kelis eurus.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Kai jau atrodė, teks studentei lipti iš autobuso, jame buvęs vaikinas priėjo ir pasisiūlė paskolinti trūkstamus kelis eurus.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Beje, Vilniuje teko sutikti vieną tokį nelaimėlį, kuris tikriausiai keletą metų vis niekaip negalėjo pasiekti savo kelionės tikslo.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Beje, Vilniuje teko sutikti vieną tokį nelaimėlį, kuris tikriausiai keletą metų vis niekaip negalėjo pasiekti savo kelionės tikslo.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aivaras

Oct 19, 2015, 6:56 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 8:09 AM

Pirmosios atstovus dažniausiai galima pamatyti stoties prieigose. Jie gana mandagiai atsiprašę teigia, jog trūksta kelių eurų kelionei „ant bilieto“ ir paprašo pagelbėti. Pasiteiravus, kur planuoja važiuoti, kiek kainuoja bilietas ir pasiūlius nueiti iki bilietų kasų, dažniausiai šie asmenys demonstratyviai nusisuka ir bando ieškoti kitų pagalbininkų.

Beje, Vilniuje teko sutikti vieną tokį nelaimėlį, kuris tikriausiai keletą metų vis niekaip negalėjo pasiekti savo kelionės tikslo.

Antrosios kategorijos atstovai sutinkami perkant bilietus tiesiogiai iš vairuotojo. Jie dažniausiai paprašo palaukti kelias minutes, kol nubėgs iki bankomato arba prašo leisti važiuoti ir trūkstamus pinigus sumokėti vėliau. Jeigu paburbėję po nosimi ir paraginę paskubėti vairuotojai dažniausiai palaukia ir leidžia nubėgti nusiimti pinigų, tai dėl sumokėjimo vėliau yra kategoriškai prieš.

Į tokią situaciją teko pakliūti praėjusią savaitę. Vėlyvas penktadienio vakaras, bilietų kasos nebedirba, paskutinis autobusas. Jauna studentė, pritrūkusi kelių eurų, prašo leisti važiuoti namo, o trūkstamą sumą sako atiduos iškart po kelionės, kai jos atvyks pasitikti artimieji. Bet susitarti nepavyko ir vidutinio amžiaus vairuotojas pareiškė jos nevešiantis.

Kai jau atrodė, teks studentei lipti iš autobuso, jame buvęs vaikinas priėjo ir pasisiūlė paskolinti trūkstamus kelis eurus. Taigi studentė, replikavusi, koks nedraugiškas vairuotojas, galėjo vykti namo.

Noriu pasidžiaugti, kad Lietuvoje atsiranda žmonių, kurie geranoriškai sutinka padėti tokiais nemaloniais atvejais. Vairuotojo nekaltinu, tiesiog kyla klausimas: jeigu tokio tipo vairuotojai yra nesukalbami ir griežtai laikosi taisyklių, tai ar jie patys niekada nieko nėra pažeidę? Niekada nebandė susitarti su policininku? Niekada nepardavė nupilto kuro kaimynui? Labai tuo abejoju... Tuo pačiu noriu palinkėti daugiau supratingumo vieni kitiems.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.