Autoservisą įkūręs emigrantas darbuotojams moka svajonių algas

Perskaičiau vieno skaitytojo straipsnį apie emigrantus ir jo nuomonę, kad jie – idiotai. Aš taip pat esu emigrantas. Jau seniai emigravau iš Lietuvos su visa šeima. Taip, iš pradžių aš dirbau fabrike, dirbau uoste, bet nenusipirkau iš tokio darbo algos naujos mašinos ar vardinių numerių.

Nepamirštu ir savo darbuotojų (jų turiu 6), kurie gauna nuo 8 svarų už valandą (pagalbinis darbuotojas) iki 15 svarų už valandą (meistras).<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Nepamirštu ir savo darbuotojų (jų turiu 6), kurie gauna nuo 8 svarų už valandą (pagalbinis darbuotojas) iki 15 svarų už valandą (meistras).<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Čia neturime nei skolų, nei tokių problemų, kaip antstolių išpuoliai ar problemos su banku.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Čia neturime nei skolų, nei tokių problemų, kaip antstolių išpuoliai ar problemos su banku.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Andrius

Nov 3, 2015, 1:13 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 1:56 AM

Lietuvoje žmonės kvailai mąsto, esą, kas dirba fabrike, tai jau nebe žmogus. Esą, dirba sunkiai ir ilgai tam, kad grįžęs pasirodytų tautiečiams, koks jis turtingas.

Deja, ponai tautiečiai ir kiti, likę Lietuvoje, jūs esate visiškai neteisūs. Aš sutinku, yra visokių žmonių, tačiau kaip pavyzdį aptarkime Jungtinėje Karalystėje dirbančius Lietuvius. Čia gaunamas minimalus atlyginimas – ne mažesnis kaip 6,50 svaro už valandą.

Tai galvokime logiškai: žmogus atidirbo 8-12 valandų per parą ir uždirbo tiek, kiek jūs uždirbate per keletą dienų. O per savaite jis uždirba tiek, kiek jūs – per mėnesį. Ir čia tik minimalus atlyginimas.

Aš čia sutikau daugybę tautiečių, kurie atvažiavo čia gyventi, o ne užsidirbti, ir jiems tai puikiai sekasi. Po keleto metų, praleistų Jungtinėje Karalystėje, aš įkūriau savo įmonę, kuri užsiima automobilių remontu ir priežiūra. Todėl aš nesiskundžiu pinigų nepritekliumi.

Nepamirštu ir savo darbuotojų (jų turiu 6), kurie gauna nuo 8 svarų už valandą (pagalbinis darbuotojas) iki 15 svarų už valandą (meistras).

Tai kodėl žmogui, turinčiam pinigų ir parvažiavusiam į Lietuvą atostogų, nepasilepinti prabanga ir malonumais?

Suprantu, kai kurie tautiečiai tikrai perlenkia lazdą, norėdami pasirodyti, kad jie turi, o jūs – ne. Man tik pikta, kai pradeda dergti visus, dėl vieno moliūgagalvio, kuris persistengė. Nors iš dalies galima ir jį pateisinti, jeigu jis iš Lietuvos emigravo už skolintus pinigus, kad pabėgtų nuo geriančios šeimos.

Sakote, mes nieko verti esame? O kuo jūs geresni? Sakote, mes pasikėlę, su naujom ar apynaujėm mašinom ir vardiniais numeriais pontuojamės? O tai kodėl jūs neturite tų naujų mašinų ir vardinių numerių? Kodėl jūs neturite tiek pinigų, kiek turi emigrantas?

Juk mes taip pat dirbam, plušam, kad pragyventume, ir vaikus auginame, ir namus išlaikome. Čia neturime nei skolų, nei tokių problemų, kaip antstolių išpuoliai ar problemos su banku. Darbą turim, šeimą turim, pinigėlių – taip pat turim. Kiekvienas savaip nusprendžia, kaip juos išleis.

Dėl aname straipsnyje buvusio pasisakymo, kad jokiu būdų uždirbtų pinigų negalima investuoti į namo remontą, buto pirkimą ar panašiai. Yra tautiečių, kurie užsienyje turi nusipirkę namus ar butus, kiti investavo. Tik ponai, likę tėvynėje, to nepastebi ir loja kaip šunys, nors savam darže piktžolės auga.

Žinoma, galima būtų rašyti ir rašyti, bet aš nesiruošiu aiškinti ponaičiams, likusiems tėvynėje, kad nereikia to pavydo ir įžeidinėjimų. Susitvarkykite pirmiausia savo kiemą, tada gal ir turėsit noro pažiūrėti į emigranto daržą. 

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.