Kolegą viešai gėdinusiam policininkui – kirtis atgal

„Aš, Vaidas Giršvildas, kreipiuosi į Tave, pareigūne, kurio pavardė redakcijai žinoma. Man dėl Tavęs gėda.“ Tokius žodžius perskaičiau portale lrytas.lt ir taip pat noriu pasisakyti: man, Valentui (pavardės dėl saugumo neatskleisiu) gėda už šią išsakytą mintį.

Iš policijos automobilio su kalašnikovu pasprukusio Igorio Molotkovo (nuotr.) gaudynėse dalyvavo 3 tūkst. policininkų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Iš policijos automobilio su kalašnikovu pasprukusio Igorio Molotkovo (nuotr.) gaudynėse dalyvavo 3 tūkst. policininkų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Iš policijos automobilio su kalašnikovu pasprukusio Igorio Molotkovo (nuotr.) gaudynėse dalyvavo 3 tūkst. policininkų.<br>T.Bauro nuotr.
Iš policijos automobilio su kalašnikovu pasprukusio Igorio Molotkovo (nuotr.) gaudynėse dalyvavo 3 tūkst. policininkų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Valentas

2015-12-15 09:06, atnaujinta 2017-09-29 08:58

Nei girdėtas, nei matytas, o toks moralės  žinovas esi, kad net likau šokiruotas, kai policija.lt puslapyje išvydau žodį „viršininkas“... Argi viršininkui etiška peikti savo kolegas? Akimirkai net suabejojau, ar tikrai ne sovietiniame laikotarpyje dar vis gyvename.

Man smalsu, kas laimi iš to? Kad pareigūnai per aplinkui yra priversti atsisakyti šių viršvalandžių? Kam būtų panaudoti šie pinigai ? Naujoms neperšaunamoms liemenėms ir amunicijai?

Vieną dalyką žinau tikrai: mano darbo atlyginimas nenukentėtų, jeigu visi pareigūnai, kurie prisidėjo prie narkomano gaudymo,  pasiimtų jiems priklausančius pinigus už viršvalandžius.

Apskritai, toks viršininko elgesys man yra nesuvokiamas. Net jeigu ir būčiau vienas iš tų pareigūnų, kurie nepaėmė tų pinigų, tai žinočiau tik viena – mano pagarba tau būtu jau po padu. Nes čia yra laisvo žmogaus pasirinkimo teisės suvaržymas.

Apskritai, gruodis yra  mėnesis, kada artėja Kalėdos, prieš kurias išleidžiame nemažas sumas dovanoms, maistui, kalėdinėms puošmenoms, o kas lieka – jau Naujiesiems. Ir kodėl gi neprisidėjus prie algos? Nejau pareigūnų kalėdinės premijos yra tokios geros, kad tikrai priimti pinigus už šiuos viršvalandžius yra žemas poelgis ir gėdos neturėjimas?

O kas, jeigu koks pareigūnas būtų buvęs peršautas? Nemanau, kad visi pareigūnai tą naktį dirbo be menkiausio streso. O gal tas pareigūnas turi žmoną ir vaikų? O gal tai galėjo būti jo paskutinė naktis? Ir kas už šį patirtą stresą sumokės, kai be miego dauguma policininkų keliavo į darbą dirbti toliau?

Spėju, atsakytum – toks jūsų kasdienis darbas, dėl  kurio aukojatės. Aš sakyčiau – atsikratykit to savo sovietinio mąstymo. Nes tu šiemet laimėjai blogiausio viršininko titulą.  

Lietuviams pinigų niekada nebus per daug. Ir dar gražiau būtų, jeigu nustotumėte domėtis, kiek kiekvieną mėnesį uždirba mūsų kolegos, kokio dydžio jų premijos ir kiek gavo atostoginių...

Tiesiog, nustokime. Kiekvieną dieną akimirkai sustokime ir pagalvokime apie tai, kas tikrai svarbu šį mėnesį. Šeima, artimi draugai ir mūsų pačių sveikata. Tai yra viskas, kas kiekvieną dieną turėtų būti svarbu mūsų gyvenime. Tuo ir užbaikime.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.