Visi sutiks: įvardijo, koks darbdavių elgesys erzina labiausiai

Kiekvieną dieną išsiunčiama šimtai gyvenimo aprašymų, stengiamasi trumpu motyvaciniu laišku įrodyti, kad būtent tu esi vertas pretenduoti į jų nurodomas pareigas.

Turbūt mes patys išlepinome darbdavius, todėl, jų manymu, kandidatas, tiesiog nieko vertas, tad neverta rodyti elementarios pagarbos žmogui.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Turbūt mes patys išlepinome darbdavius, todėl, jų manymu, kandidatas, tiesiog nieko vertas, tad neverta rodyti elementarios pagarbos žmogui.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Išsiunti savo CV ir, nesulaukdamas nei skambučio, nei laiško, apkrauni save papildomomis mintimis – gal išsiunčiau neteisingai užrašęs el. pašto adresą?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Išsiunti savo CV ir, nesulaukdamas nei skambučio, nei laiško, apkrauni save papildomomis mintimis – gal išsiunčiau neteisingai užrašęs el. pašto adresą?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Romualda

Dec 15, 2015, 8:43 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 8:58 AM

Darbdaviai tampa kuo toliau, tuo labiau išlepę. Pavyzdžiui, pažvelkime į jų reikalavimus ir kriterijus pretenduojančiam asmeniui – tu turi būti komunikabilus, nebijoti naujų iššūkių, sugebėti greitai orientuotis naujoje aplinkoje, būti paslaugus ir puikus kvalifikuotas darbuotojas, turėti ne vieną išsilavinimą ir dažnai būti pabaigus ne vieną aukštąjį mokslą.

Kiek Jūs, mieli skaitytojai, išsiuntėte savo CV ir buvote pakviesti į darbo pokalbį, kuriame iš visų jėgų stengiatės pataikauti ir įrodyti, jog Jūs – tai, ko jiems reikia? Kiek Jūsų po pokalbio uždarote duris ir naiviai tikitės, jog Jums pavyko, kuriate planus, kaip tuoj tuoj pradėsite dirbti ir pagaliau gausite darbo užmokestį, tegu ir minimumą?

Spoksote į savo telefoną ir laukiate, kada nušvis ekranėlis, pranešdamas, jog Jums skambina, ir pagaliau išgirsite taip trokštamus žodžius: „Sveikiname, Jūs reikalingi mūsų komandoje, laukiame Jūsų ryt 8 val.“

Bet... dažniausiai realybė yra daug daug šlykštesnė, nei tikimės... Kiek darbdavių Jums yra perskambinę, padėkoję už Jūsų bandymą pakliūti į jų komandą ir gražiai pranešę, jog, deja, rastas kitas žmogus ir tai ne Jūs? Aš jau nekalbu apie tai, kai tu išsiunti savo gyvenimo aprašymą ir nesugebama atrašyti tris žodžius, kurie nors kiek parodytų pagarbą žmogui: „Ačiū, Jūsų CV gavome“.

Išsiunti savo CV ir, nesulaukdamas nei skambučio, nei laiško, apkrauni save papildomomis mintimis – gal išsiunčiau neteisingai užrašęs el. pašto adresą, o gal mano gyvenimo aprašymas pasimetė tarp el. pašto šiukšlių ir aš net nesu tarp kandidatų?

Ir vis tik manau, dar šlykščiau yra tada, kai tu susidėlioji savo dieną taip, jog atvyktum į pokalbį, dažnas papildomai pasiskaito papildomos informacijos, gauna per pokalbį ir kokias užduotis atlikti, stengiasi būti malonus ir paslaugus, išlydimas su šypsena, bet po to nesulaukia net skambučio ar laiško, dėl sprendimo savo atžvilgiu...

Turbūt mes patys išlepinome darbdavius, todėl, jų manymu, kandidatas, tiesiog nieko vertas, tad neverta rodyti elementarios pagarbos žmogui, kuris daugiau ar mažiau norėjo būti komandos dalis! 

Tikiuosi, jog šį mano „rašinėlį“ perskaitys nors keli darbdaviai ir susimąstys, jog norint puikių darbuotojų su „all-inclusive“ paketu, turėtų pradėti pirmiausiai patys keistis, keisti savo požiūrį ir elgesį darbuotojų atžvilgiu!

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.