Iš „Akropolio“ į savo automobilį grįžusi pora liko be amo

Baigėsi kalėdinė karštinė, kai visi kaip pamišę važinėjo po prekybos centrus, bandydami surasti savo artimiesiems išsvajotąsias dovanas, spėti viską supirkti Kūčių ir Kalėdų stalui.

Policija pataria pirkinių nepalikti automobilyje, nes jie ilgapirščiams gali tapti lengvu grobiu.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Policija pataria pirkinių nepalikti automobilyje, nes jie ilgapirščiams gali tapti lengvu grobiu.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Policija pataria pirkinių nepalikti automobilyje, nes jie ilgapirščiams gali tapti lengvu grobiu.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Policija pataria pirkinių nepalikti automobilyje, nes jie ilgapirščiams gali tapti lengvu grobiu.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vilija

Dec 28, 2015, 4:00 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 11:19 PM

Mes buvom vieni iš tų, kurie stengėsi viskuo pasirūpinti iš anksto, kad nereikėtų grūstis su visais eilėse, ieškoti, kur pasistatyti automobilį prekybos centro aikštelėje. Taigi visomis dovanomis, visais daiktais pasirūpinta, ir pagaliau keliaujam Kūčių vakaro praleisti su tėvais. Kaip dažniausiai ir būna, tėvai gyvena ne tame mieste, kuriame ir mes. Kaunas–Klaipėda. Kelios valandos, ir mes Klaipėdoje. Prieš įvažiuodami į Klaipėdą nusprendžiam užsukti į „Akropolį“ poros likusių trūkstamų daiktų... Iš „Akropolio“ su pirkinių maišais grįžtam į automobilį, o ten randam ištuštintą bagažinę... Viskas, ką atsivežėm (rūbai, kosmetika, kompiuteris, kamera), ir, svarbiausia, dovanos dingę.

Kažkokiais būdais vagys Klaipėdoje nuskaito automobilių pultelių duomenis ir paprasčiausiai atsirakinę automobilį išsineša visus daiktus, visas artimiesiems skirtas dovanas.

Ir mes ne vieni tokie. Policijoje kartu su mumis sėdėjo moteris, kuriai taip pat pavogė visas kalėdines dovanas. „Akropolio“ apsaugoje sužinojome, kad ir praėjusią dieną į juos kreipėsi šeima, kuri prarado visus pirkinius, kuriuos buvo pasidėję automobilyje. Beje, jei atsiranda dar tikinčių, kad „Akropolio“, kaip didžiausio prekybos cento aikštelė yra filmuojama, tai, manau, jie labai klysta, nes „Akropolio“ aikštelėje geriausiu atveju filmuojami tik darbuotojų automobiliai.

Kažkas sakys, kad esam patys kalti, kad praradom daiktus. Taip, patys, ir neprieštarausiu. Bet todėl ir norisi visus perspėti, kurie nepagalvoja, jog gali būti apvogti, kad pasisaugotų. Nes niekada negali žinoti, kada gali tau taip atsitikti.

Jaučiuosi taip, lyg per 40 minučių „Akropolio“ aikštelėje būtume praradę ne daiktus, ne dovanas, o lyg per trumpą laiką vagys iš mūsų būtų pavogę Kalėdas...

Linksmų švenčių, vagiukai, tikiuosi, jūsų privogtos Kalėdų dovanos padarys jus laimingus. O „Akropolio“ valdytojams palinkėsiu pasistengti pasirūpinti savo pirkėjų saugumu, nes grįžti pas Jus apsipirkti – nuo šiol bijau ir tikriausiai ne aš viena...

* * *

Klaipėdos „Akropolio“ apsaugos vadovas Vidmantas Norvaišas tvirtino, kad prekybos centro lankytojų automobilių aikštelė yra stebima vaizdo kameromis.

„Jeigu kalbame apie tą patį atvejį, tai įvyko gruodžio 22 dieną. Iš tikrųjų tokios vagystės iš prekybos centro aikštelės pasitaiko, bet yra gana retos. Paskutinį kartą buvo gal prieš mėnesį, nes vagys žino, kad mūsų teritorija yra filmuojama. Jeigu pas mus įvyksta vagystė ir į mus kreipiasi policija, mes jiems duodame vaizdo įrašus“, – prabrėžė V.Norvaišas.

Klaipėdos policijos komisariato Albinas Strumyla teigė, jog žmonės į policiją dėl išplėštų automobilių kreipiasi kasdien. O prieš šventes tokių vagysčių padaugėja ir prie prekybos centrų, taip pat ir „Akropolio“.

„Žmonės nusiperka prekių, padeda į mašiną ir nueina palikę be priežiūros, o nusikaltėliai tuo naudojasi. Buvo prieš šventes – pora televizorių žmonės nusipirkę, jeigu neklystu, vaikams dovanų, tai kelios mašinos buvo apvogtos prie „Akropolio“, – patvirtino pareigūnas ir ragino nepalikti brangaus grobio ilgapirščiams. 

A.Strumyla teigė, jog paprastai vagys automobilius plėšia dviem būdais – išsukdami spynelę, kada įsilaužimo žymių nelieka, arba išdauždami langą.

Ar įmanoma, kad vagys nuskaito automobilių pultelių duomenis?

Automobilių saugos įrangą montuojančios įmonės „Lapinas“ direktoriaus pavaduotoja Gražina Danilavičienė neslėpė, jog yra girdėjusi kalbų apie tai,tačiau praktiškai su tokiais atvejais nesusidūrė.

„Žinoma, visko gali būti, juk tobulėja ne tik apsaugos sistemos, bet ir vagys. Vis dėlto dirbame daug metų, bet mūsų klientai dar niekada nesikreipė su tokia problema. Buvo panašus atvejis Klaipėdoje, bet paaiškėjo, kad buvo pavogti automobilio rakteliai“, – patvirtinti autorės žodžių negalėjo G.Danilavičienė.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.