Ministrė Audronė Pitrėnienė per žinias pribloškė savo komentaru

Auginu du mokyklinio amžiaus vaikus ir klausydama „Labas vakaras, Lietuva“ žiniose transliuoto švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės pareiškimo neturėjau kur dėti akių. Apniko tas jausmas, kai gėda dėl kito žmogaus.

Manau, valdininkai, ypač užimantys tokius aukštus postus, turėtų jausti atsakomybę už kiekvieną pasakytą žodį.<br>D.Umbraso nuotr.
Manau, valdininkai, ypač užimantys tokius aukštus postus, turėtų jausti atsakomybę už kiekvieną pasakytą žodį.<br>D.Umbraso nuotr.
Manau, valdininkai, ypač užimantys tokius aukštus postus, turėtų jausti atsakomybę už kiekvieną pasakytą žodį.<br>LRT stopkadras
Manau, valdininkai, ypač užimantys tokius aukštus postus, turėtų jausti atsakomybę už kiekvieną pasakytą žodį.<br>LRT stopkadras
Daugiau nuotraukų (2)

S.

2016-01-27 11:32, atnaujinta 2017-06-10 02:36

Žinote, ministre, man visiškai nesvarbu, kur ir kada keliavote su mylimu vyru, jei tik tai apmokėjote savo lėšomis. Tegul klesti jūsų meilė ir liepsnoja ugnis šventame šeimos židinyje... Bet žiniose pasakoti, su kuo jūs miegate ar nemiegate, kai girdi ne tik suaugę, bet ir vaikai, tai jau viršūnė.

„Aš įsivaizduoju, kad jums būtų įdomiau, jei ten būtų atsidūręs ne mano vyras, tai būtų dar smagiau buvę. O dabar truputį nelabai smagu, nes čia savas vyras“, – juokavote.

O vėliau dar pakartojote: „Dabar visa Lietuva žino, kad miegu ne su svetimu, o su savu vyru.“

Tuo metu žiūrėdama žinias pagalvojau – o jei vaikai paklaustų, kas šita keista juokinga teta, ryškiai nusipaišiusi antakius, ką jiems atsakyčiau? Tai žmogus, atsakingas už visos mūsų respublikos švietimą? Tai žmogus, kuris rūpinasi, kad mokyklose būtų tinkamai ugdoma? Vargu ar jie patikėtų. Ypač po pasakojimų, su kuo ši ponia yra miegojusi.

Vėliau pamačiau ta pačia tema reportažą ir per LRT. „Dieną dirbau, o naktį turėjau gerą laiką su savo vyru“, – nuskambėjo ministrės žodžiai ne visai taisyklinga lietuvių kalba.

Manau, valdininkai, ypač užimantys tokius aukštus postus, turėtų jausti atsakomybę už kiekvieną pasakytą žodį. Neturėtų duoti valios emocijoms net papuolę į ne itin malonias situacijas. O juo labiau turėtų prilaikyti liežuvį, bėgantį pirmiau smegenų, kai eina tokias pareigas.

Žinau atvejų, kai mokytojai buvo kone nukryžiuoti už neatsargų žodį. Išvesti iš kantrybės, netekę jėgų, pavargę. Juos galima suprasti, esu protinga mama... Žinau, kaip vaikai gali sudaužyti į šipulius ir olimpinę ramybę.

O čia ponia, užimanti aukštą postą, mokanti mokytojus, kaip jie turėtų dirbti, leidžia sau kalbėti visiškus vėjus ir prašyte prašosi tapti dar vienu vaikščiojančiu anekdotu, kaip jau nutiko Birutei.

Gerbiama ministre, tikiuosi, daugiau neišgirsime tokių pareiškimų, nes galima lengvai suabejoti visos jūsų vadovaujamos Švietimo ir mokslo ministerijos valdininkų adekvatumu. Kaip sakoma, obuolys nuo obels...

Ačiū, kad išklausėte.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.