Kaunietis įspėja: tokie nuostoliai autobuse gali grėsti ir jums

Noriu pasidalinti su portalo skaitytojais nemaloniu įvykiu, man nutikusiu Kaune, autobuse. Taip gali nutikti ir kitiems keleiviams. Rašau tam, kad jie, norėdami išvengti nemalonumų ir baudų, visada atkreiptų dėmesį į UAB „Kauno autobusai“ vairuotojų duodamus bilietus ir juose parašytą kainą.

Noriu pasidalinti su portalo skaitytojais nemaloniu įvykiu, man nutikusiu Kaune, autobuse.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Noriu pasidalinti su portalo skaitytojais nemaloniu įvykiu, man nutikusiu Kaune, autobuse.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Į biliete esančią kainą nežiūrėjau, nes juk gavęs bilietą į jį nežiūri (nebent atsitiktinai pastebi).<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Į biliete esančią kainą nežiūrėjau, nes juk gavęs bilietą į jį nežiūri (nebent atsitiktinai pastebi).<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Mindaugas P.

Feb 9, 2016, 2:32 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:50 PM

Šilainiuose, prie „Iki“ prekybos centro esančioje stotelėje, įlipau į 23 autobusą. Tai buvo sausio 13 d. Padaviau 2 eurus ir labai aiškiai (nes paskutiniu metu, keistai pažiūrėjus vairuotojui, tenka kartoti, kad perki bilietą už 70 centų) paprašiau bilieto už 70 centų.

Vairuotojas iš pradžių padavė monetomis eurą, o likusią grąžą – šešias monetas po 5 centus padavė su bilietu. Taigi, padavęs 2 eurus, gavau 1,30 euro grąžos. Viskas tvarkoje, monetas susibėriau į piniginę. Į biliete esančią kainą nežiūrėjau, nes juk gavęs bilietą į jį nežiūri (nebent atsitiktinai pastebi).

Juozapavičiaus pr., prie Valstybinės mokesčių inspekcijos esančioje stotelėje, įlipo kontrolė ir pradėjo tikrinti keleivių bilietus. Aš ramiai išsitraukiau bilietą ir prieš paduodamas jį kontrolierei staiga pamačiau, kad mano bilietas, pirktas už 70 centų, yra lengvatinis – už 35 centus!

Kontrolierė manęs paprašė pažymėjimo, suteikiančio teisę pirkti lengvatinį bilietą. Patyriau šoką! Nepasitenkinimą išsakiau vairuotojui, kuris tik pasakė, jog pirkau lengvatinį bilietą, ir grąžą jis atidavė neva atitinkamą. Buvo surašytas administracinių teisių pažeidimo protokolas.

Baudos grafose sumos nebuvo įrašytos (įrašė brūkšnius), pasakė, kad baudą skirs administracinių teisės pažeidimų byloje, kuri bus nagrinėjama sausio 25 dieną.

Atvykus nurodytą dieną į nurodytą vietą, laukė dar vienas siurprizas. Pareigūnė keistai pasidairė po savo popierius ir kompiuterį, nieko nerado ir paprašė manęs, jog pateikčiau jai administracinių teisių pažeidimo protokolo nuorašą, kuris buvo paliktas man autobuso kontrolierių... Pasidomėjau, kurioje organizacijoje ji dirba (Kauno autobusuose ar saugos tarnyboje) bei paklausiau, kodėl jis jai reikalingas?

Nors paaiškinimai neįtikino, bet smalsumas nugalėjo ir padaviau savąjį nuorašą. Ji tučtuojau patenkinta įrašė tušinuku į baudos grafas baudų sumas ir maloniai paaiškino, kad šiandien yra 10 darbo diena po protokolo surašymo, ir aš dar galiu susimokėti 8 eurus vietoj 17 eurų (beje, prie 17 eurų skliausteliuose ji įrašė „28 litai“).

Kadangi paskutinė diena ir reikėjo paskubėti, galėjau sumokėti 8 eurus vietoje… 

Taigi, dėl neapdairumo patyriau nuostolį, stresą ir nemalonumus. Be to, man susidarė įspūdis, kad tokių nukentėjusių, kaip aš, yra daugiau. Būkite budrūs pirkdami bilietą iš UAB „Kauno autobusai“ vairuotojų.

***

Transporto eksploatacijos tarnybos direktorius Rimas Stankaitis kalbėdamas apie šią situaciją nenorėjo kaltinti nė vienos pusės.

„Vairuotojas man visą paaiškinimą pateikė raštu. Sunku pasakyti, kas ten iš tikrųjų buvo. Bet vairuotojas teigė, kad iš tiesų jam padavė 2 eurus, tačiau vyras jo prašė bilieto už 35 centus. Jis sakė tokį ir davęs. Toks buvo jo komentaras.  

Šis vairuotojas dirba jau 20 metų. Tokių atvejų anksčiau nėra buvę. Yra vairuotojų, kuriems nutinka panašios situacijos, tačiau šiam – niekad. Nenoriu nieko bloga pasakyti apie laiško autorių, tačiau negaliu blogai kalbėti ir apie vairuotoją“, – sakė R.Stankaitis.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.