Vyras nustėro išvydęs, ką prie oro uosto daro BMW vairuotojas

Dažnai matau straipsnius apie tai, kad girtas vairuotojas sukėlė avariją. Na taip, pagalvoju aš, nesuvaldė automobilio, reakcija sulėtėjusi, užmigo... Bet tai, ką pamačiau pirmadienį, nesuvokiama protu.

Policija gavo pranešimą, jog BMW markės automobilis numušė stovėjimo aikštelės užtvarą ir apgadino kitą automobilį.<br>P.Mantauto nuotr.
Policija gavo pranešimą, jog BMW markės automobilis numušė stovėjimo aikštelės užtvarą ir apgadino kitą automobilį.<br>P.Mantauto nuotr.
Policija gavo pranešimą, jog BMW markės automobilis numušė stovėjimo aikštelės užtvarą ir apgadino kitą automobilį.<br>„Flickr“, Aliza asociatyvioji nuotr.
Policija gavo pranešimą, jog BMW markės automobilis numušė stovėjimo aikštelės užtvarą ir apgadino kitą automobilį.<br>„Flickr“, Aliza asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Skaitytojas

Feb 9, 2016, 8:00 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:04 PM

Kauno oro uoste laukėm autobuso. Stovėjom užuovėjoje, šalia atsistojo keli darbuotojai. Visi šnekėjo, kas sau. Tuo momentu iš oro uosto išėjo du gerai įkaušę vyrai. Vienas ėjo svirduliuodamas, kitas, bandydamas įsikibti į pirmąjį, vos vilko kojas.

Iš šalia stovinčių darbuotojų supratau, kad minėti piliečiai jau atvyko įkaušę, norėjo skristi kažkur, bet... taisyklės išgėrusių ir agresyviai nusiteikusių žmonių neleidžia sodinti į lėktuvus. Tad jie užsuko į pačiame oro uoste įsikūrusį barą, išlenkė dar po taurelę ir nusprendė traukti savais keliais.

Tada ir prasidėjo... Eidami per automobilių stovėjimo aikštelę stabtelėjo prie ten stovėjusių tuščių automobilių. Vos besilaikantis ant kojų herojus išsitraukė visas savo grožybes ir pradėjo šlapintis ant jam patikusios „Audi“. Ne šiaip ratuką aptaškė! Ornamentais pasistengė ir dureles, ir galinį sparną ir bagažinės gaubtą numargint.

Tai pamatę visi nuščiuvom. Kažkas iš šalia stovėjusių puolė skambinti apsaugai. O girtojo tapytojo draugas tik stovėjo ir laukė.

Kuomet „garas buvo nuleistas“, rakandai paslėpti kišenėse, atrodė, kad jau eis savais keliais... Bet jis atsitraukė gerą žingsnį nuo mašinos, svirduliuodamas nusitaikė ir kaip didysis Chuckas Norrisas lengvu kojos judesiu išspyrė apdergtos „Audi“ lempą. Tą pačią, kurią ką tik taip nuoširdžiai plovė.

Tuomet draugas jau nebelaukė. Griebė už rankos ir spartesniu žingsniu pasileido keliu. Prieš tai apsaugai skambinęs žmogus pradėjo skambinti policijai ir pasakoti, kas įvyko.

Toliau – tik linksmiau. Girtieji bičiuliai pradėjo trintis prie kitų mašinų. Ir staiga girtesnysis, tas pats, kuris taškėsi ne tik suvartotu alkoholiu, bet ir kojomis bei lempos šukėmis, sėdo už prabangaus visureigio vairo, o bičiulis – šalia.

Pergrūstoje aikštelėje sugebėjo išvystyti įspūdingą greitį. Kol nepasipainiojo kelio užtvaras. Šį buvo nuspręsta apvažiuoti šaligatviais. Vėl įspūdingas slalomas tarp automobilių, gazas – dugnas, greitis – nežmoniškas. Ir vėl kelio užtvaras. Šį nuspręsta pamokyti ir nepasigailėti – nestabdant važiuoti tiesiai. Užtvaras – sulaužytas. O tada jau laisvė.

Kaip iš aptvaro ištrūkę žvėrys vyrukai nulėkė Karmėlavos link. Pasisukinėjo, grįžtelėjo, rado nedidelę gatvelę ir, spustelėję gazą, ja nurūko. Kuo ne veiksmo filmas?

Užsieniečiams gali pasakyti, kad tai – naujo lietuviško filmo scena. Bet savęs neapgausim. Tai – kasdienybė. Net baisu darosi, kai tik išlipęs iš lėktuvo matai TAI. Saugomoje, valstybei strategiškai svarbioje įstaigoje. Kur kamerų – daugiau nei proto. Ir kur nesugeba niekas užkirsti kelio girtiems gaideliams.

Gerai, kad bent kažkam rūpėjo. Kažkas reagavo, pranešė, įsiminė numerius, aprangą tų, kurie, galbūt, rytoj pervažiuos žmogų. Jei dar nepervažiavo. O juk mes išvykom į tą pačią pusę, kaip ir jie. Nejauku, kai mieste šlaistosi girtuokliai, apsiginklavę pilnomis šlapimo pūslėmis ir prabangiais visureigiais.

* * * 

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Tumelytė patvirtino, kad vasario 8 d. 15 val. 17 min. policija gavo pranešimą apie šį įvykį.

„Pranešta, jog BMW markės automobilis numušė stovėjimo aikštelės užtvarą ir apgadino kitą automobilį. Skambinęs asmuo išsakė įtarimus, kad automobilio vairuotojas neblaivus. Policija atlieka tyrimą“, – komentavo O.Tumelytė.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.