12-mečių elgesys internete: „Būtų mano dukra, mirčiau iš gėdos“

Praėjusios Šv. Valentino dienos proga turiu pasakyti: konkrečiai užpypino mažametės, neršiančios socialiniuose tinkluose. Tiek užpypino, kad noriu joms tiesiai šviesiai pasakyti – baikit viešai žemintis, rimtai – gana!

Juokinga, kai dvylikametės pradeda verkti, kad neturės su kuo švęsti Valentino dienos. Koks „švęsti“ tokiame amžiuje?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Juokinga, kai dvylikametės pradeda verkti, kad neturės su kuo švęsti Valentino dienos. Koks „švęsti“ tokiame amžiuje?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Mano devyniolikmetis draugas per savaitę gauna tokių žinučių tris keturis kartus. Iškart užblokuoja.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Mano devyniolikmetis draugas per savaitę gauna tokių žinučių tris keturis kartus. Iškart užblokuoja.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

G.

Feb 15, 2016, 9:39 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 11:40 PM

Baikit dėti seilėtus demotyvatorius apie nelaimingą meilę. Kokia meilė, kai tau dvylika metų? Varyk ruošti pamokų, nes leisdama laiką prie kompo ir ieškodama tokiame amžiuje bernų, šešiolikos jau vaikščiosi pilvota, be išsilavinimo ir jokių gyvenimo perspektyvų.

Bloga nuo visų tų „mylėsiu amžinai“, nes jie keičiasi maždaug kartą per savaitę. Šiandien Roką myliu amžinai, ryt – Domantą, poryt – dar ką nors...

Išvis juokinga, kai dvylikametės pradeda verkti, kad neturės su kuo švęsti Valentino dienos. Koks „švęsti“ tokiame amžiuje? Devintą valandą jau turit gulėti lovoje ir ruoštis miegui, o ne kliedėti apie kažkokius šventimus. Jei labai kyla noras, pasiskaitykit kriminalines kronikas apie visas nepilnametes, dingusias be žinios. Spėju, noras greit atšoks...

O jūsų fotografijos, ant kurių nori nenori vis tenka „užsirauti“ – čia tai išvis viršūnė! Nežinau, kas ir kur jums praplovė smegenėles. Jei galvojat, kad atrodot seksualiai, tai labai klystat. Atrodot graudžiai ir juokingai, demonstruodamos plikus pilvus ir figūros užuomazgas.

Aišku, atsiras dėdulių, kuriems tai patinka, bet tai ne jūsų išsvajoti princai – tokie diedai vadinami iškrypėliais.

Ir būkit geros, neatsakinėkit į norinčių jums padėti komentarus frazėmis „nepatinka, nežiūrėk“ arba „turiu, tai rodau“, „o kas tau? P*sk nx...“

Tokiomis fotografijomis ir komentarais tik parodot, kad neturit nei smegenų, nei savigarbos. 

Pabaigai – nustokit kabinti vyresnius vaikinus. Suprantu, norisi turėti vyresnį, o jei dar ir su BMW – tai ledas, visos draugės mirs iš pavydo. Bet jūsų žinutės „Krč draugaujam“ sukelia tik juoką.

Tie, ką galutinai užknisa, dalinasi jomis per visus socialinius tinklus, kitus tai paprasčiausiai erzina. Bet normalių, mąstančių vaikinų taip nenukabinsit, geriausiu atveju paklaus, kiek jums metų ir užblokuos, blogiausiu – apie jūsų bukumą sužinos visa Lietuva.

Netikit? Mano devyniolikmetis draugas per savaitę gauna tokių žinučių tris keturis kartus. Iškart užblokuoja. Gaila jūsų mamų, kitaip būtų galima viską paviešinti, kad vieną kartą atsikabintumėt. Nors gal jūsų mamoms ir nerūpi, ką jūs apie save rašot ir ką jūs veikiat prie kompiuterio.

Savo dukrai visai uždrausčiau turėti feisbuko paskyrą, mirčiau iš gėdos, jei ji nuo mažens pradėtų kartis vaikinams ant kaklo.

Geriau eikit, pažaiskit su lėlytėmis, paskaitykit kokią knygą, indus suplaukit, jei nemokat skaityti. Įsigykit kokį šuniuką, žodžiu, užsiimkit bet kuo, kad tik mažiau laiko praleistumėt socialiniuose tinkluose ir nustotumėt kalbėti apie meilę, iki kurios jums dar augti ir augti.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.