Vyras teisina neištikimybę: „Viskas prasideda nuo žodžio „žmona“

Neištikimybė. Ar tai atsitinka dėl to, kad kūniški poreikiai nugali žmogaus dvasines vertybes? O gal tai stiprus įgimtas instinktas, persiduodantis iš kartos į kartą? Gal gyvenimo sunkumai ir monotonija prie to priveda? Gal noras sau parodyti, kad esi laimėtojas, o ne „lūzeris“?

Visiems draugams juk sakom, kad tai mano žmona, o frazės „mano mergina“, „mylima draugė“ laikui bėgant kažkur išgaruoja.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Visiems draugams juk sakom, kad tai mano žmona, o frazės „mano mergina“, „mylima draugė“ laikui bėgant kažkur išgaruoja.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Kodėl vyrai būna neištikimi savo žmonoms?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Kodėl vyrai būna neištikimi savo žmonoms?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Deimy Lith

Feb 17, 2016, 7:26 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 5:53 PM

Gal iš keršto ar nusivylimo antrąja puse? O gal tai laukinis laisvės troškimas arba pavojingas amžius? Gal per ilga draugystė?

Visi tie protingi ar neprotingi išvedžiojimai labai vargina ir nieko ypatingai pasaulyje nekeičia. Jei pasidomi įvairia statistika, sužinai, kad visi tyrimai įrodė, jog neištikimybės visiškai nenugalėsi. Žmogus tik stengiasi neįskaudinti savo antrosios pusės ir valdyti savo kūną, bet juk būna įskilimų žmogaus vedybiniame gyvenime. Taip nutinka net didžiausiems konservatoriams.

Niekad neturėjau dviejų moterų vienu metu. Tai nesusiję su tikėjimu. Greičiau todėl, kad dviejų traukinių nepatempčiau.

Šis rašinys skirtas žmonėms, turintiems humoro jausmą, matantiems gyvenimą visomis spalvomis, šventiems ir nešventiems, sąmonės ir nesąmonės eksperimentatoriams.

Kodėl vyrai būna neištikimi savo žmonoms?

Mergina tampa žmona. Gal esmė slypi pačiuose terminuose, nes kai vyras sutinka moterį ir po to su ja susituokia, moteris tampa žmona ir jau niekas jos nebevadina vyro moterimi ar mergina. Ji jau žmona ir tas terminas „moteris“ stipriai nutolsta ir gerokai prigęsta.

Visiems draugams juk sakom, kad tai mano žmona, o frazės “mano mergina“, „mylima draugė“ laikui bėgant kažkur išgaruoja.  Be to, ji tampa nuosavybe, pasiektu tikslu ir tikram vyrui dažnai norisi užsibrėžti naują tikslą. Negyvensi juk be tikslo. Tad žmona yra žmona, o tikram vyrui reikia moters, taip atsiranda tos moters paieškos.

Antra problema – vyravimas. Žinoma, pats žodis „vyrauti“ kilęs nuo žodžio „vyras“ ir nieko bendro neturi su vyro paieškomis. Vyrauti galima ir tarp moterų.

Šių laikų bėdos slypi tame, kad tą žodį ir veiksmą „vyrauti“ atiduodame moterims, ir jos dabar vyrauja tarp vyrų, o vyrams belieka tik, pasitaikius progai, šiek tiek pamoteriauti. Atiduodami vyravimą moterims, atiduodam savo vyriškumo dalį.

Moteris taip sutvarko gyvenimą, kad vyras į moterį, kuri yra žmona, žiūri tik kaip į žmoną, bet ne kaip į moterį. O moteris į vyrą žiūri kaip į nesusipratimą, kuris laikas nuo laiko atneša pinigų. 

Buitinės problemos, vaikų auklėjimas, augantys poreikiai kaitina šeimos židinį ir jau nebesinori savo namuose kurti dar didesnio gaisro, tad vyras, norėdamas šiek tiek atvėsti, išeina pasižvalgyti kitur. Pas kitas moteris, pasirodo, viskas yra kitaip, ir tada ten norisi vis dažniau sugrįžti pasisemti jėgų  ne tik vien nuvargusiai sielai, bet ir pulsuojančiam kūnui.

Yra nemažai žmonių (nesvarbu – moterų ar vyrų), kurie neužkrauna visų darbų savo antrajai pusei ir kai kuriuos  darbus dalinasi su trečiąja puse. Tai įrodo, kad nenorime išnaudoti savo antrų pusių, gailime jų, suteikiam daugiau poilsio, daug mažiau zyziam dėl savo poreikių.

Brolyčiai, lyčiai nepasakysi „ne“ . Būkim vyrais, kol niekas neatėmė šio vardo, padėkim žmonoms ir moterims suprasti, kad mes nesavanaudžiai ir dalinam meilę į dešinę, o ypač į kairę.

Visiškai subrendęs vyras supranta, kad tas kelias veda žemyn ir kuo toliau, tuo ten tamsiau, tuo lengviau paklysti ir pavirsti į bejausmį padarą. Bet ar jūs matėte nors vieną subrendusį vyrą?  Vyras ištikimas dažniausiai būna todėl, kad nebuvo progos išklysti iš kelio.

Žinoma, visada būna išimčių, ir jeigu tai esi Tu, tai būtinai išsipasakosi ir pasipiktinsi komentarų skiltyje. Tai būsi būtent Tu, tas istorinis personažas, tas be nuodėmės, kuris išdrįs pirmas mesti akmenį.

Tiesa, šis rašinys labiau skirtas tiems žmonėms, kurie moka atskirti humorą nuo rimtos tiesos, o gal ir visiems, nes piktiems žmonėms yra poreikis piktintis, linksmiems – šypsotis.  

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.