Autobuso vairuotojas atvėrė stočių opą: ne gėda tik Marijampolei

Važinėju po Lietuvą, autobusu vežu žmones į įvairiausius Lietuvos miestus. Grafikas kiekvieną kartą būna skirtingas. Kadangi pertrauka ilsėtis dažniausiai pasitaiko svetimame mieste, manęs tai visiškai nedžiugina.

Vairuotojai kartais gamtinius reikalus atlieka čia pat, tarp autobusų, nors tualetas jiems nemokamas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Vairuotojai kartais gamtinius reikalus atlieka čia pat, tarp autobusų, nors tualetas jiems nemokamas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Kai per pertrauką kelias valandas šaltą žiemą ar karštą vasarą tenka praleisti autobuse, drebant nuo šalčio ar prakaituojant nuo karčio, to jausmo tikrai nepavadinsiu poilsiu.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Kai per pertrauką kelias valandas šaltą žiemą ar karštą vasarą tenka praleisti autobuse, drebant nuo šalčio ar prakaituojant nuo karčio, to jausmo tikrai nepavadinsiu poilsiu.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Artūras

Mar 3, 2016, 11:02 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 5:29 PM

Kai lauke oras nei šiltas, nei šaltas, tai dar tiek to, bet kai kelias valandas šaltą žiemą ar karštą vasarą  tenka praleisti autobuse, sėdint toje pačioje sėdynėje, drebant nuo šalčio ar prakaituojant nuo karčio, to jausmo tikrai nepavadinsiu poilsiu.

Ne visada noriu eiti valgyti į kavines, esančias stotyse, nes ten maistas brangus ir ne visada kokybiškas. Norisi valgyti pasiruošta namuose, kad ir pašildytą mikrobangų krosnelėje.

Norisi ištiesti kojas ant fotelio ar sofos. Norisi išgerti šiltos arbatos, sėdint normaliai, prie stalo. Galbūt net pažiūrėti televizorių ar papokštauti su kitais vairuotojais žiemą šildomoje patalpoje ar vasarą vėsioje.

Nedaug Lietuvoje yra stočių, kuriose toks malonumas suteikiamas.

Apie Vilniaus autobusų stotį išvis kalbos nėra. Suprantama, ten didelis praeivių srautas, daug vairuotojų.   Bet ten ne tik nėra jokio poilsio kambario – ten apskritai dar net nesijaučia, kad būtų Lietuva, nes apsaugos darbuotojai nevengia šaukti rusiškai, patys vairuotojai kartais gamtinius reikalus atlieka čia pat, tarp autobusų, nors tualetas jiems nemokamas.

 Galbūt reikia daugiau vaizdo kamerų, kad būtų galima juos nubausti? 

Trakų stoties kasininkė manęs kartą net paprašė užsimokėti už tualetą. Panevėžys – didelis miestas, bet jame taip pat nėra poilsio kambario. Utenos stotyje valkatos be baimės geria alų pačioje stotyje, šiukšlina. Klaipėdos stotis tikrai tvarkinga, bet poilsiui vietos nepalikta.

To nepasakysi apie Marijampolės stotį: maža, tvarkinga, bet vairuotojams visos sąlygos normaliai pailsėti. Tikiuosi, kad naujoje Kauno stotyje bus taip pat.

O dabar... Niekas net nesivargina suprasti, kad autobuso žiemą tikrai neįmanoma šildyti kelias valandas, degalų normos juk nustatytos, pereikvoti negalima.

Gal yra institucijos, kurios kontroliuoja sąlygas? Daugelis stočių priklauso pirmajai kategorijai, bet tai tik paprasčiausias formalumas.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.