Į autobusą įsėdęs vilnietis net pabūgo sužvėrėjusio vairuotojo

Šeštadienį Šeimyniškų stotelėje stovėjau ir laukiau 6G autobuso, važiuojančio Naujosios Vilnios link. Jis turėjo atvažiuoti 17 val. 26 min. – 3 minutėmis anksčiau.

Vieną akimirką pagalvojau, kad tai labai ekstremalūs amerikietiški kalneliai atrakcionų parke, o ne autobusas.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Vieną akimirką pagalvojau, kad tai labai ekstremalūs amerikietiški kalneliai atrakcionų parke, o ne autobusas.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Šio įvykio liudininkais galėtų būti keleivių kontrolieriai, kurie kaip tik tuo metu dirbo Rudens stotelėje ir matė įvykį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Šio įvykio liudininkais galėtų būti keleivių kontrolieriai, kurie kaip tik tuo metu dirbo Rudens stotelėje ir matė įvykį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Artūras

Mar 8, 2016, 6:38 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 8:00 AM

Įlipęs į autobusą nesupratau, kur atsidūriau. Vieną akimirką pagalvojau, kad tai labai ekstremalūs amerikietiški kalneliai atrakcionų parke, o ne autobusas.

Pažiūrėjau į vairuotoją – vairuotojas atrodė įsiutęs, važiavo dideliu greičiu (matyt, todėl ir atvažiavo anksčiau), posūkiuose staigiai užsukdavo nesumažinęs greičio, prie sankryžų staigiai stabdydavo. Visa tai galėjo nulemti keleivių kritimus ir traumas.

Važiuojant toliau, vairuotojas tarsi tyčia prispaudė vieną moterį, kuri lipo į autobusą. Moteris pasakė pastabą vairuotojui, o vairuotojas paleido garsiai (girdėjo visas autobusas) rusišką keiksmažodžių tiradą prispaustai keleivei.

Dar po kelių stotelių jis prispaudė jau kitą, išlipančią keleivę. Ji greit pribėgo ir vėl pasakė pastabą. Atrodė, kad vairuotojas dar labiau įtūžo. Net man, jaunam, pasirodė nesaugu važiuoti, pradėjau dairytis, gal kur atsisėsti yra, nes norėjau sveikas parvažiuoti namo.

Galiausiai vairuotojas Rudens stotelėje sustojo ir liepė visiems išlipti. Pasakė, jei keleiviai nepatenkinti, tegul eina pėsčiomis.

Šio įvykio liudininkais galėtų būti keleivių kontrolieriai, kurie kaip tik tuo metu dirbo Rudens stotelėje ir matė įvykį. Vairuotojas kontrolieriams bandė teisintis, kad, atseit, durys neveikia. Bent man atrodė, kad viskas buvo gerai.  O jei ir neveiktų durys, tai autobusas tikrai nebuvo vienaduris, galima ir pro kitas duris išlaipinti.

Vairuotojo ir autobuso registracijos numerių nefotografavau, bet pagal laiką, manau, galima atsekti, kas vairavo. Tai buvo jau vyresnio amžiaus vyriškis. Tokie vairuotojai neturėtų dirbti savo darbo.

* * * 

Bendrovės „Viešasis transportas“ l.e. generalinio direktoriaus pareigas Rimantas Markauskas apgailestavo ir atsiprašė keleivių dėl netikėtų techninių trikdžių, o ypač dėl netinkamo vairuotojo elgesio.

„Dėl galimo nemandagaus vairuotojo elgesio nedelsiant buvo pradėtas tyrimas. Tikimės išvengti tokių situacijų ateityje. Kelionės metu sugedus durų mechanizmui, autobusas buvo iškart grąžintas į parką ir daugiau keleiviai juo nebuvo vežami.

Esu įsitikinęs, kad tokios situacijos ateityje nepasikartos, nes jau artimiausiu metu Vilniaus miesto savivaldybė planuoja paskelbti atvirą tarptautinį konkursą privačiam vežėjui parinkti. Jau kitąmet sostinės gatvėmis riedės beveik 100 naujų: 43 didelių triašių ir 52 vidutinės talpos (iki 60 vietų) autobusai.

Taip pat planuojama skelbti konkursą 40 naujų ekologiškų autobusų įsigyti. Šie nauji ekologiški, dviašiai ir triašiai autobusai papildys Vilniaus gatvėmis važiuojančių autobusų parką.

Be to, „Vilniaus viešasis transportas“ per trejus metus iš savo lėšų planuoja parką papildyti 150 autobusų, po 50 transporto priemonių kasmet“, – atvejį komentavo R.Markauskas.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.