Dėl geležinės tvarkos Klaipėdos arenoje vaikas net pravirko

Norėjau pasidalinti nemalonia patirtimi Klaipėdos Švyturio arenoje. Jau antrą kartą šiais metais stebint krepšinio varžybas arenoje, teko pasipiktinti ten vyraujančia netvarka, o tiksliau – uždarytais išėjimais. Kalbu apie išėjimą, kuris skirtas B ir C sektoriaus žiūrovams, tačiau juo gali pasinaudoti tik C klubo sektoriaus žiūrovai.

Jau antrą kartą šiais metais stebint krepšinio varžybas arenoje tenka pasipiktinti ten vyraujančia netvarka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jau antrą kartą šiais metais stebint krepšinio varžybas arenoje tenka pasipiktinti ten vyraujančia netvarka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas

Mar 22, 2016, 6:58 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 12:19 AM

Didelio pasipiktinimo nekiltų, jei arenoje laisvai būtų įmanoma judėti kitų išėjimų link, tačiau tai kartais taip pat yra neįmanoma, nes žaidėjų bei teisėjų išėjimas suplanuotas taip, kad kuriam laikui yra uždaromas bene vienintelis išėjimas. Nebent, aišku, esi linkęs lipti per galvas kitiems arenos lankytojams ar nori laukti, kol išeis kone visi žiūrovai.

Beje, minėtas išėjimas tarp B ir C sektorių dar yra ir saugomas apsaugininkų. Per paskutines taurės varžybas nutiko bene nemaloniausias incidentas.

B sektoriuje, šalia atitvarais užblokuoto ir saugomo išėjimo, varžybas stebėjo mama su mažamečiu vaiku. Varžybų metu vaikui prisireikė išeiti. Mama, kad vaikui nereiktų brautis pro visą eilę žiūrovų, liepė vaikui eiti pro artimiausią išėjimą, tikėdamasi, kad jam bus leista pro jį trumpam palikti varžybas.

Apsaugininkas pareiškė, kad jis negali nieko išleisti pro šį išėjimą, nebent, aišku, turi C Klubo sektoriaus bilietą. Kai garsiai pasipiktinom apsaugininko elgesiu, jis savo pozicijos nepakeitė, o vaikas tuo metu prisėdo ant tako ir pradėjo verkti. Tačiau net tai nesuminkštino apsaugininko širdies.

Beje, varžybų tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos metu nuogąstavimus išsakiau varžybų vedėjui ir pasiteiravau, kaip turėčiau elgtis ir kurio išėjimo link turėčiau judėti, jei kas nors nutiktų arenoje ir reiktų skubiai ją visiems palikti.

Atsakymas buvo lakoniškas: „Kas būsi, gal priešgaisrinės inspektorius?“ O atsakius, kad įsigydamas bilietą manau turįs teisę gauti tokio pobūdžio informaciją, atrėžė, kad įmanoma apeiti C Klubo sektorių, braunantis tarp sėdinčių žmonių.

Kai pareiškiau, kad kreipsiuosi į žiniasklaidą, gavau leidimą ir grasinimą, kad padaręs, ką žadu, gausiu mistinį „baną“.

Vėliau, po ilgosios pertraukos organizuodamas žaidimą žiūrovams ir dalindamas jiems marškinėlius, vedėjas net netiesiogiai kreipėsi į mane – turbūt apmąstęs savo žodžius, išsakytus per pertrauką. Pasiūlė prieiti prie jo ir gauti marškinėlius veltui.

Tačiau man tai buvo kaip įžeidimas ir mėginimas mane nutildyti. Todėl marškinėlių neatsiėmiau, o nusprendžiau savo istoriją paviešinti.

***

Klaipėdos Švyturio arenos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Ambrulaitis teigė, jog komentuoti gali arenos infrastruktūrą, bet ne varžybų organizatorių ar pranešėjų darbą.

„Švyturio arena suprojektuota taip, kad sektoriuose A ir B sėdintys žiūrovai, per krepšinio varžybas į savo vietas gali patekti arba jas palikti vieninteliu keliu. Tas kelias kertasi su komandų, trenerių, varžybų sekretoriato, teisėjų praėjimo keliu, tačiau susikirtimas neužtrunka ilgiau 1-3 min. (priklauso nuo renginio dydžio).

Siekdami sumažinti nepatogumus, pasistengėme, jog į šiuos sektorius būtų galima patekti papildomais dviem keliais: per sektoriaus C viršutines eiles ir per pagalbinį tunelį, kuris driekiasi po sektoriais A, B, C, D. Apie patekimo kelius į sektorius A ir B skelbia ir arenoje kabantys informaciniai ženklai, rodyklės.

Svarstome ir dar vieną, papildomą patekimo kelią į sektorių B. Kadangi, tai techninis klausimas, tai šiuo metu braižome, modeliuojame, skaičiuojame.

Švyturio arenoje yra įrengtas CSC Telecom Klubas. Tai uždara erdvė, kuri turi savo atskirą įėjimą/išėjimą, barą, rūbinę, automobilių stovėjimo aikštelę. Šioje erdvėje lankytojai yra įsigiję savo kėdes (dalyje sektorių C ir D). Renginius jie stebi iš tos pačios savo vietos. Erdvė skirta tik kėdžių savininkams, todėl ji yra saugoma: įrengti atitvarai, budi apsaugos darbuotojai.

Noriu atkreipti dėmesį, kad norint palikti savo vietą renginiui dar nepasibaigus, kol kiti žmonės sėdi savo vietose, nebūtina „lipti per galvas“, galima tiesiog paprašyti ir sėdintys žmonės geranoriškai praleis. Tokia praktika veikia visuose renginiuose, kuriuose yra sėdimos vietos (teatrai, koncertai, cirkai, konferencijos).

Taip pat išlieka galimybė pasirinkti kitą sektorių, kurių Švyturio arenoje yra 14. Norint sėdėti kuo arčiau išėjimo/įėjimo kelių, rekomenduočiau pirkti šonines, o ne sektoriaus centre esančias vietas. Pasirinkus aplankyti masinį renginį (kuriame, pvz., 5000 lankytojų) patekimas ir išėjimas iš tokio renginio visuomet užtruks ilgiau nei apsilankymas kamerinio pobūdžio renginyje.

Esant ekstremaliai situacijai visi arenos įėjimai/išėjimai tampa atviri, kad lankytojai saugiau galėtų palikti pastatą. Kilus pavojui gyvybei, sutrikus sveikatai, atsitikus nelaimingam atsitikimui ar kitoms nelaimėms, žmogui pagalba suteikiama pačiu trumpiausiu ir saugiausiu keliu“, – paaiškino R.Amrulaitis. 

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.