Kasininkų veidai vis keitėsi. Įsidarbinusi supratau, kodėl

Esu kasininkė-pardavėja, dirbu prekybos centre. Niekada negalvojau, kad toks darbas yra sunkus... O kas čia gali būt sunkaus? Sėdi ir skenuoji prekes, nėra ką veikti. Visada taip galvojau, stovėdama eilėje prie kasos.

Kasininkė papasakojo apie savo darbo ypatumus.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Kasininkė papasakojo apie savo darbo ypatumus.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Jeigu pirkėjas mylės savo pardavėją, tai ir pardavėja mylės klientą...<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Jeigu pirkėjas mylės savo pardavėją, tai ir pardavėja mylės klientą...<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

G.

Apr 10, 2019, 10:43 AM, atnaujinta Apr 10, 2019, 10:44 AM

Atėjo laikas, kai pačiai reikėjo darbo, tad nuėjau darbintis į parduotuvę. Nesitikėjau, kad priims, nes dar mokiausi, bet priėmė iškart. Pradirbau 3 mėnesius. Pastojau. Pristačiau pažymą, kad laukiuosi. Tuo metu keitėsi direktorė.

Naujoji direktorė liepdavo lipti ant kopėčių ir nuiminėt dėžes. Taip atsidūriau ligoninėje dėl gresiančio persileidimo. Visą nėštumą prabuvau pasiėmusi biuletenį.

Grįžau į tą pačią vietą dirbti po beveik 3 metų. Vėl nauja direktorė, vėl nauji darbuotojai. Kol buvau vaiko priežiūros atostogose, mačiau, kad veidai parduotuvėje vis keičiasi ir keičiasi, tačiau nesupratau, kodėl. Prasidėjo mano darbo dienos ir viską supratau...

Dirbti turi už du – ir kasoje sėdėti, ir prekes dėlioti. Kol krauni prekes, susidaro eilės. Pirkėjai nepatenkinti, kad ne visos kasos dirba. Bėgi kūlversčiais, kad tik mažiau rėktų, bet ne. Reikia juk išsiliet ant kasininkės – kad ji „tokia ir anokia“...

Skenuojant prekes būna, kad įsimuša ne tokia kaina, kokia yra nurodyta lentynoje. O tada tai laikykis! Rėkia, kad apgaut juos nori, kad nemoki dirbt, kad durnelė esi, nevykėlė...

Žmonės, ne mes redaguojam kainas, o kompiuteris! Ne mes kainas nustatinėjam, o prekybininkai! Jeigu jums neįtinka ta parduotuvė, tai neikit į ją! Mes irgi žmonės, mes irgi turim savo problemų!

Bet turim mandagiai kalbėti su jumis, nors kartais norisi tokius pasiųsti toli toli... Nespėjam ir į kasas lakstyti, ir prekes krauti, bet stengiamės, kad tik patenkintume jūsų poreikius.

Rašote skundus, koks parduotuvėje bardakas, o kas dėl to kaltas? Patys pirkėjai išdrasko maišiukus, numeta kur papuolė, maistą išmėto po kitus skyrius... Nespėji tvarkyti. Ir namuose taip kiauliškai elgiatės? Manau, turėtumėte gerbti mus ir mūsų darbą. Bet pagarbos nėra.

Kai baigiasi darbo laikas ir tvarkau savo darbo vietą, užsipuolate, kodėl nedirbu. Nors dvi kasos atidarytos ir jose po du žmones stovi. Pasakai: „Atsiprašau, bet mano darbo laikas baigėsi.“

O tada išgirsti: „Tiek žmonių, o jai, matai, darbo laikas baigėsi, jau turbūt eis nosį krapštyti!“

Ir ką atsakyt? Taip, mes dirbam po 13 valandų ir turime savo šeimas – ne tik jūs skubat namo! Mums už viršvalandžius nemoka! Per tokius pirkėjus kaip jūs kenčia mūsų šeimos, nes grįžtame pikti, pavargę. Viskas aplink nervina. Dėl to, kad prisiklausome jūsų priekaištų. Ir labai gaila, kad jums negalime atsakyti tuo pačiu!

Todėl darbuotojai dažnai ir keičiasi. Nes ilgai to neištveria... Kas dėl algos: jeigu dirbti reikia už du, būtų malonu, kad ir atlyginimas būtų atitinkamas. O čia? Ari ari, o nei pinigų, nei sveikatos.

Ir pabaigai. Vienas pirkėjas yra pasakęs: „Jeigu ne mes, tai jūs be darbo sėdėtumėt!“

Deja. Jeigu ne mes, tai jūs neturėtumėt, kur apsipirkti! Gaila, kad žmonės tokie nesupratingi ir vieni kitų negerbiantys. Elkitės taip, kaip norit, kad elgtųsi su jumis. Jeigu pirkėjas mylės savo pardavėją, tai ir pardavėja mylės klientą...

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų balandžio 8 dieną.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?