Žiūrovė net užsimerkė, kad suprastų, ką kalba Audronė Pitrėnienė

Paprastai žmonių stengiuosi nekritikuoti. Tačiau išgirdusi, kaip per televiziją kalba švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, sutrikau.

Laidoje kalbėjusi švietimo ir mokslo ministrė abejojo, ar pats Papilės miestelio mokyklos direktorius tinkamas eiti savo pareigas.<br>Stop kadras.
Laidoje kalbėjusi švietimo ir mokslo ministrė abejojo, ar pats Papilės miestelio mokyklos direktorius tinkamas eiti savo pareigas.<br>Stop kadras.
Tai – ne pirmas kartas, kai A.Pitrėnienės pasisakymai cituojami žiūrovų ir klausytojų.<br>D.Umbraso nuotr.
Tai – ne pirmas kartas, kai A.Pitrėnienės pasisakymai cituojami žiūrovų ir klausytojų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Nustebusi

2016-04-25 16:59, atnaujinta 2017-05-27 16:42

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje  “24/7“  buvo kalbama apie praėjusią savaitę kilusį skandalą, kai Akmenės rajone, Papilės miestelio gimnazijoje, mokytojas pakėlė ranką prieš mokinį.

Šia tema buvo kalbinama ir ministrė. Ji išreiškė abejonę, ar gimnazijos direktorius tinkamas toliau eiti savo pareigas. Tai, ką ji pasakė, manau, verta pacituoti.

„Jeigu aš būčiau mokyklos vadovas, aš taip pat galvočiau, kad kažkas, matomai, ir aš nepadariau viską, matomai... Todėl, kad kodėl mokytojas ar aš laiku nesuteikiau pagalbos, ar jisai bijojo į mane kreiptis“, – kalbėjo ministrė.

Puikiai moku lietuvių kalbos taisykles, tad nuo A.Pitrėnienės kalbos man ausys linko. O kartais, norėdama suprasti, ką kalba ministrė, turėjau net užsimerkti.

Nuolat kartojamas „matomai“ – kas tai? Kaip įterpinys jis vartojamas netinkamai. Gal čia koks ministrės priežodis? 

„(...) Vadinasi, iki 16 metų mes nešam atsakomybę. (...) Kad vaikas mokintųsi, tai yra privaloma“, – vieną po kitos klaidas bėrė A.Pitrėnienė.

„Nešti atsakomybę“ yra pažodinis vertinys iš rusų kalbos. O tai, kad būdama švietimo ir mokslo ministre ji sako „mokintųsi“... Čia jau, dovanokit, ne koks rusizmaso kaimietizmas.

Aišku, prie daugelio žmonių šnekamosios kalbos būtų galima prikibti. Tačiau tie, kurie kalba viešai, turėtų sklandžiau dėstyti mintis ir vengti tokių didelių klaidų. Negaliu nieko teisti, bet norėtųsi, kad kitą sykį kalbėdama visuomenei ministrė geriau pasiruoštų.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.