Kas iš tiesų vyksta parduotuvėje, išvydau tik joje įsidarbinęs

Baigęs mokyklą vasarai įsidarbinau populiariame prekybos centre. Viskas prasidėjo nuo prekių vežimėlių ir krepšelių surinkėjo pareigų. Žinoma, alinamas darbas, tačiau kol nejutau vadybininkų ir salės kontrolierių spaudimo, dar galima buvo kentėti. Bet kas vyksta šios parduotuvės viduje, supratau tapęs salės darbuotoju.

Pasak autoriaus, dažnas buvo pagautas nemažai išgėręs ar su vištienos krūtinėle rankinėje po darbo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Pasak autoriaus, dažnas buvo pagautas nemažai išgėręs ar su vištienos krūtinėle rankinėje po darbo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Baigęs mokyklą vasarai autorius įsidarbino populiariame prekybos centre.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Baigęs mokyklą vasarai autorius įsidarbino populiariame prekybos centre.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Linas

May 8, 2016, 11:37 AM, atnaujinta May 26, 2017, 6:35 AM

Pagarbos darbuotojui – nulis. Direktorė per visus 8 mėnesius nė karto neištarė „laba diena“ arba „ačiū“. Kiekvieną kartą nuėjęs į darbuotojų valgyklą rasdavai darbuotojams skirtą žurnalą. Jame buvo publikuojama informacija apie vadovų (direktorių) seminarus. Deja, niekada nesupratau, ko ten moko. Nebent mobingo (mobingas – ilgalaikis, sistemingas teroras. – Red.)

Be tokių „mielų“ direktorių, parduotuvėje dar buvo salės prižiūrėtojos. Jos keitėsi kas pamainą ir turėjo sąsiuvinį, į kurį rašė visą pamainos informaciją – ką priėmė, ką atleido, kas kaip elgėsi. Vieną dieną kolegė pasakė man, kad slapčia perskaitė sąsiuvinį. Sakė, jame apie mane buvo parašyta: „Linas – tuščia vieta, po švenčių atleidžiamas iš pareigų.“

Niekada nemaniau, kad aukštąjį mokslą baigę žmonės gali taip elgtis su savo darbuotojais. Aukštesnes pareigas einantys kolegos demonstravo ne tik personalo valdymo spragas, bet ir nesupratingumą. Dirbant Kalėdų išvakarėse, Kūčių vakarą, valgykloje buvo padėti pasibaigusio galiojimo mėsos gabalai. Juk dauguma lietuvių yra katalikai ir Kūčių vakarą valgo žuvies patiekalus. Bet darbuotojų interesai, pasirodo, neįdomūs.

Ne kartą darbuotojai viduriavo ir vėmė nuo valgyklos maisto, vieną sykį net buvo iškviesta veterinarijos tarnyba. Tą kartą direktorė sušaukė darbuotojų susirinkimą ir įpykusi pasakė, kad esame kalti mes, o ne valgyklos maistas, nes nesiplauname rankų.

Labiausiai mane nuliūdino tai, kad vadybininkai, referentės, pamainos viršininkai, apsaugos darbuotojai ir kiti, kurie turi aukštesnes pareigas, įsivaizduoja esantys yra dievai. Jie gali su darbuotoju kalbėti pakeltu tonu, gali žeminti ir įvairiais būdais koneveikti tave.

Žinoma, neginu kasoje, salėje ar ceche dirbančių žmonių. Dažnas buvo pagautas nemažai išgėręs ar su vištos krūtinėle rankinėje po darbo. Bet žmogus, kuris gerai atlieka savo darbą, nusipelno būti gerbiamas ir tinkamai įvertintas.

Esmė ta, kad dirbant visu etatu nebuvo nė vieno karto, kad mano atlyginimas pasiektų 300 eurų. Nežinau, kodėl visi žmonės tyli ir yra ištikimi tokiems darbdaviams. Turbūt bijo.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.