Jei vaikinas apie savo merginą sako „draugė“ – įspūdis vienas

Aš susimąsčiau viena tema. Žodis „draugauti“. Apie jį susimąsčiau skaitydama internete komentarus. Tą žodį sukritikavo komentatoriai – kaip netinkam meilei apibūdinti.

Aš manau, kad kvaila dangstytis žodžiu „draugauti“, kuomet du žmones sieja kur kas daugiau nei tiesiog draugystė.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Aš manau, kad kvaila dangstytis žodžiu „draugauti“, kuomet du žmones sieja kur kas daugiau nei tiesiog draugystė.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Iš nesusikalbėjimo smagiai pasijuokėme, bet tada susimąsčiau apie žodžio „draugas“ reikšmę.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Iš nesusikalbėjimo smagiai pasijuokėme, bet tada susimąsčiau apie žodžio „draugas“ reikšmę.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Adelė

Jul 20, 2016, 1:45 PM, atnaujinta May 18, 2017, 8:37 AM

Vienas komentatorius parašė, kad draugas ar draugė yra tas žmogus, su kuriuo eini alaus gerti. Taip pat buvo išsakyta nuomonė, kad draugyste vadinami ryšiai be sekso.

Taip, su draugėmis aš plepu, einu į parduotuves. Su vyriškos lyties draugais atrandame šiek tiek kitokių interesų, pavyzdžiui, visa kompanija važiuojame į turistinį žygį. Turiu ir labai gerą vyriškos lyties draugą, su kuriuo jau nuo senų laikų lankome pramoginius šokius, nes mano vyras nemoka ir nenori šokti.

Teko susidurti su tam tikru nesusipratimu. Kai pasakiau, kad aš su draugu vakare eisiu į šokius, o pakeliui mes netikėtai susitikome mano vieną studijų draugę, ji pamanė, kad aš mečiau savo partnerį ir susiradau kitą, nes su manimi buvusį vyrą pristačiau kaip draugą.

Iš šio nesusikalbėjimo smagiai pasijuokėme, bet tada ir susimąsčiau apie šio žodžio tikrąją reikšmę.

Aš manau, kad kvaila dangstytis žodžiu „draugauti“, kuomet du žmones sieja kur kas daugiau nei tiesiog draugystė. Ir savo antrosios pusės, su kuriuo dar nesame vedę, tikrai negalėčiau pristatyti tik kaip draugo.

Labai jauni žmonės savo antrąsias puses pristatinėja kaip „mano vaikinas“, „mano mergina“. Kiek vyresni savo antrąją pusę pristato kaip „mano vyras“, „mano moteris“. Tada yra viskas aišku ir suprantama.

Mano manymu, kas savo vyrą, moterį, vaikiną, merginą pristato kaip „draugą“ sudaro įspūdį lyg gėdytųsi savo santykių, to ryšio. Neva tai „tik draugas“.

Dar pastebėjau, kad tik draugus kai kas vadina bičiuliais. Bet čia vėl kita reikšmė. Bičiulis yra tas, su kuriuo sieja ypatinga draugystė.

Šio žodžio ištakos siekia senus laikus, kai žmonės ėmė laikyti bites ir dalindavosi tiek bitėmis, tiek medaus produktais. O dalindavosi tik su labai artimais draugais – bičiuliais, nes medus, midus ir bitės buvo labai brangus dalykas. Taigi atskirti šias dvi reikšmes (draugas – tai partneris, o bičiulis – tai tiesiog draugas) nėra tinkama idėja.

Aš savo partnerį vadinu savo vyru, jis mane vadina savo moterimi. Norėčiau paklausti kol kas dar nesusituokusių porų, kaip jie pristato kitiems savo antrąsias puses?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?