Švietimo ministrės patarėjas: „Skaudu, kai esi apkaltinamas“

Esu priblokštas ir pasipiktinęs informacija, kuri pasirodė straipsnyje „Biržuose – dar neregėtas pagyrų čempionatas“. Noriu viešai paneigti neteisingus faktus, autoriaus Kęstučio Isako pateiktus minėtame straipsnyje.

Straipsnio autorius – Švietimo ministrės patarėjas R.Vaiginas.<br>D.Umbraso nuotr.
Straipsnio autorius – Švietimo ministrės patarėjas R.Vaiginas.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Vaiginas – Švietimo ministrės Audronės Pitrėnienės patarėjas.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
R.Vaiginas – Švietimo ministrės Audronės Pitrėnienės patarėjas.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (2)

Ritas Vaiginas

2016-09-12 16:39, atnaujinta 2017-05-13 07:31

Turėdamas ilgametę patirtį – nuo 2005 m. dirbęs vadovaujantį darbą Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD), Vilniaus miesto savivaldybėje, o dabar – Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) – puikiai žinau, kokia yra apleista Lietuvos sportinė bazė.

Prie daugelio bendrojo ugdymo mokyklų esantys sporto aikštynai ir stadionai nėra renovuoti dar nuo sovietinių laikų. Dar dirbant KKSD man kilo idėja sukurti programą „Universalių sporto aikštelių įrengimas prie bendrojo lavinimo mokyklų“.

Minėta programa pradėta įgyvendinti 2006 m. ir tęsiama iki šiol. Visoje Lietuvoje jau yra įrengta apie 130 tokių aikštelių. Jų, moderniai renovuotų, jau yra Biržuose ir Kupiškyje. 2011-2015 m. dirbant Vilniaus miesto savivaldybėje sukūriau mokyklinių stadionų renovacijos viziją, pagal kurią įrengiamos futbolo aikštės, o jų danga atitinka tarptautinius standartus.

Daugelį metų remiu ir bendrauju su Biržų ir Kupiškio rajonų švietimo įstaigų vadovais ir sporto bendruomenių nariais, todėl 2012 m. nusprendžiau, kad bent vieną mokyklinį stadioną pagal mano sukurtą modelį būtina renovuoti Biržų ir Kupiškio rajonuose.

Kreipiausi į Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos tuometinius vadovus ir suderinau, kad Biržų Kaštonų pagrindinė mokykla būtų įtraukta į 2013–2016 m. mokyklinių stadionų renovacijos programą bei renovacijai būtų skirtas 800 tūkst. litų (232 tūkst. eurų) finansavimas.

Taip pat šiuo klausimu buvo tartasi ir suderinta su tuometiniais Biržų rajono savivaldybės vadovais ir tarybos sprendimu buvo pritarta minėto projekto įgyvendinimui. Savivaldybė jam skyrė 200 tūkst. litų (58 tūkst. eurų) finansavimą.

Galbūt kyla klausimas, kodėl pasirinkta būtent Biržų „Kaštonų“ pagrindinė mokykla. Žinoma, aš turiu atsakymą – tai yra viena sportiškiausių mokyklų Lietuvoje, kuri kasmet dalyvauja Lietuvos mokinių olimpiniame festivalyje ir ten puikiai reprezentuoja Biržų miestą ir rajoną, užimdama prizines vietas. Šioje mokykloje, vadovaujant direktoriui Vytautui Stanulevičiui, mokosi ir treniruojasi jaunieji Biržų futbolininkai.

Na, o svarba ir reikšmė – neįkainojama. Visų pirma, tai puikios sąlygos kūno kultūros pamokoms mokiniams vesti. Antra, tai idealios sąlygos beveik ištisus metus – ir ankstyvą pavasarį, ir vėlyvą rudenį, ir netgi žiemą, kai negausu sniego- futbolininkų treniruotėms rengti. Trečia, visi Biržų bendruomenės nariai, ir jauni ir vyresni, kurie nori mankštintis ir sportuoti, turės puikias, aukščiausius kriterijus atitinkančias sąlygas.

Taigi, savo duotą pažadą, jog 2016 m. rugsėjo 1 d. Biržai turės šiuolaikinę futbolo aikštę su tarptautinius standartus atitinkančia sintetine danga, aš įvykdžiau. Šį pažadą ištesėjau Kaštonų pagrindinės mokyklos mokiniams, jų tėveliams, mokytojams, sportininkams bei visiems biržiečiams.

Apmaudu ir skaudu, kai už atliktą darbą laurus mėgina prisiimti kiti. Dar skaudžiau, kai esi apkaltinamas įžūlumu ir melu be jokio pagrindo.

Mūsų, visų politikų pareiga rūpintis savo krašto ir visos Lietuvos žmonėmis, todėl tai ir turime daryti. Tik gaila, kad vėliau dėl gero ir atsakingo savo pareigų vykdymo dar tenka ir teisintis.

Tikiu, kad politiniai oponentai artėjant rinkimams taps sąžiningesni, o Lietuvos žmonės – atidesni ir nepatingės pasidomėti, kas iš tikrųjų yra kas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.