Vairuotojas supyko ant kontrolierių: „Kas sugalvojo šią nesąmonę?“

Man ir visiems Vilniaus viešojo transporto (VTT) darbuotojams reikia pagalbos dėl siaubingo kontrolierių elgesio mūsų atžvilgiu. Kontrolieriai mus baudžia piniginėmis baudomis. Tik nesuprantu, kas jiems davė tokį leidimą.

Vairuotojas spėjo, kad „Susisiekimo paslaugų“ darbas turėtų būti tik tikrinti keleivius.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Vairuotojas spėjo, kad „Susisiekimo paslaugų“ darbas turėtų būti tik tikrinti keleivius.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorė M.Gusarovienė patikino, jog viena iš „Susisiekimo paslaugos“ funkcijų yra vykdyti ir vežėjų kontrolę.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorė M.Gusarovienė patikino, jog viena iš „Susisiekimo paslaugos“ funkcijų yra vykdyti ir vežėjų kontrolę.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Algimantas

Oct 11, 2016, 5:08 PM, atnaujinta May 11, 2017, 2:34 AM

Jaučiamės siaubingai. Buvo tokia situacija, kai 19 maršruto vairuotoja išvažiavo iš Saulėtekio žiedo laiku, bet ponai kontrolieriai padarė išvadą, jog ji skubėjo. Norėjo skirti jai 7 eurų baudą ir liepė eiti į jų autobusiuką, kad pasirašytų. Bauda mokama iš savo kišenės.

Toliau buvo kitas įvykis. Vairuotojas gavo 18 eurų baudą už tai, kad vėlavo. Įdomu tai, jog jie klausia, ar vairuotojas sutinka, ar ne. Jei vairuotojas sutinka, tada išrašo baudą.

Dar vienas gavo 28 eurų baudą. Kaip tai suprasti, kas sugalvojo šią nesąmonę?

Mums nepatinka ši situacija, negalime normaliai vairuoti. Vadinasi, turime skristi? Nežinau, kuo toliau, tuo baisiau darosi. Juk „Susisiekimo paslaugų“ darbas turėtų būti tik tikrinti keleivius, o ne bausti vairuotojus?

* * *

Įmonės “Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė patikino, jog vairuotojai už vėlavimą baudžiami nebuvo – priešingai, bausti buvo tik pernelyg skubėję.

„Viena iš „Susisiekimo paslaugos“ funkcijų yra vykdyti keleivių ir vežėjų kontrolę. Vežėjų kontrolės metu yra tikrinama, kaip transporto priemonės ekipažai laikosi bilietų išdavimo tvarkos, eismo tvarkaraščių, maršrutų, darbo ir poilsio režimo bei transporto priemonių apipavidalinimo reikalavimų.

Laiške minimas patikrinimas buvo atliekamas vidurdienį, kai eismo sąlygos, kitas transportas turi labai mažai įtakos viešojo transporto darbui, ir pasirinktos galinės maršrutų stotelės: Senoji Plytinė, Šaltinėlio, Povilo Lukšio, Bitėnų stotelės.

Patikrinimo metu viešojo transporto vairuotojams iš viso buvo surašyti 3 administracinės teisės pažeidimo protokolai, ir visi jie surašyti už nustatytų eismo tvarkaraščių nesilaikymą – už per ankstyvą išvažiavimą iš galinių stotelių, o ne už vėlavimą. Daliai kitų vairuotojų buvo skirti įspėjimai, nes pažeidimai buvo minimalūs.

Įmonės „Susisiekimo paslaugos“ kontrolieriai pastebėjo, kad kai kurie vairuotojai, stovėdami galinėse stotelėse, laukia savo reiso pradžios, tačiau, jos nesulaukę, staiga pajuda iš vietos ir per anksti atvažiuoja į pirmąją maršruto stotelę.

Primename, kad, kaip numatyta Keleivių ir bagažo vežimo autobusais ir troleibusais Vilniaus mieste taisyklių 6.2. punkte, vairuotojas privalo laikytis grafiko, nustatytų maršrutų ir eismo tvarkaraščių. Todėl per ankstyvi išvažiavimai iš galinių stotelių – negalimi. Tai įtvirtinta ir vairuotojų pareiginiuose nuostatuose.

Baudos už tokius pažeidimus skiriamos remiantis Administracinių teisės pažeidimų kodeksu, ir minimali bauda siekia 7 eurus, su sąlyga, jog vairuotojas prisipažįsta padaręs nusižengimą. Didžiausia galima skirti bauda – 28 eurai.

Puikiai suprantame, kad kai kur viešasis transportas gali atvykti per anksti ar šiek tiek vėluoti dėl įvairių priežasčių – transporto spūstys, eismo įvykiai, prastos oro sąlygos ir pan. Tačiau išvykimą iš pradinio maršruto taško, ypatingai ankstesnio išvykimo laiką, gali kontroliuoti kiekvienas vairuotojas.

Per ankstyvas viešojo transporto atvykimas į stoteles sukelia daug nepatogumų keleiviams, atėjusiems į stotelę keliomis minutėmis anksčiau, nors transporto priemonė jau nuvažiavusi“, – aiškino M.Gusarovienė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.