5 minutės iki vestuvių jaunieji priėmė sprendimą, kurio pasigailėjo

Norėčiau parašyti apie negražų elgesį Kauno rotušėje per santuokos ceremoniją. Tai nutiko įėjus į rotušę, 5 minutės prieš santuoką.

Ar nebūtų mandagiau leisti pasirinkti, norėsi tokios paslaugos ar ne, kai nešami pareiškimai tuoktis?<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Ar nebūtų mandagiau leisti pasirinkti, norėsi tokios paslaugos ar ne, kai nešami pareiškimai tuoktis?<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Įėjome prieš pat ceremoniją, su visais svečiais stovėjome pirmame aukšte.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Įėjome prieš pat ceremoniją, su visais svečiais stovėjome pirmame aukšte.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vytautė

Oct 17, 2016, 8:50 PM, atnaujinta May 10, 2017, 5:21 PM

Įėjome prieš pat ceremoniją, su visais svečiais stovėjome pirmame aukšte. Jaudulio akimirka ir nesusigaudymas: kas, kur, kaip, kur eit... Tada priėjo moteris, rankoje laikydama segtuvą ir visų svečių akivaizdoje paklausė, ar ceremonijos metu norėsime muzikos.

Pasakė, kad yra du paketai ir galim pasirinkti, kurį norim: vienas pigesnis, kitas brangesnis. Tiesą sakant, tą akimirką mes net ir dorai nesupratom, kokios muzikos, kur, kas. Sutrikę ir užklupti jaudulio akimirką sakom: „Taip, norėsim.“

Tada sako: „50 eurų sumokėkite.“ Jaunikis per savo kišenes čiupt, ieškot pinigų. Nors tą dieną galėjo visai jų ir neturėti su savimi. Na, sumokėjom mes tuos 50 eurų. Prie svečių, matant visiems...

Pati ceremonija truko gal 4 minutes, labai trumpai. Kur ta muzika skambėjo nelabai ir supratom.

Matome dvi problemas. Pirma, ar nebūtų mandagiau leisti pasirinkti, norėsi tokios paslaugos ar ne, kai nešami pareiškimai tuoktis? Kai ateini blaiviu protu, nepaveiktas jokio jaudulio, apsvarstai, ar nori tos muzikos, ar verta... O ne kai tave netikėtai užklumpa. Kai ir taip esi jaudulio apimtas, šventės akimirką, ką tik įėjus į santuokų rūmus. Toks vaizdas, kad specialiai taip jaunuosius „prigaudinėja“, daro verslą iš to.

Ir antra. Na, 50 eurų už turbūt minutės trukmės muzikos pagrojimą (nesvarbu, kad ir gyvos), manyčiau, šiek tiek per daug. Pati ceremonija 20 eurų kainuoja, 60 eurų – su išvykimu į jaunavedžių pasirinktą vietą, o čia – 50 eurų už minutės trukmės muziką... truputį juokinga. Tai va, tokia istorija. 

***

Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Agnė Augonė paaiškino, jog mokamas paslaugas teikia individuali įmonė, kurią siekiama iškeldinti iš Rotušės patalpų.

„Kaip liūdna, kad jau ne pirmą kartą Kauno miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrius turi aiškintis dėl paslaugų, už kurių teikimą Kauno miesto rotušėje nėra atsakingas. Mes nuolat sulaukiame nusiskundimų dėl Rotušėje įsikūrusios Viktoro Vėberio individualios įmonės, teikiančios fotografavimo ir styginio kvarteto paslaugas, veiklos.

Tai jų paslaugas savanoriškai jaunieji perka santuokos dieną atvykę į Kauno miesto rotušę. Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai nuolat pykstasi su šios įmonės atstovais dėl jaunųjų tampymo jų santuokos dieną, niekaip nepaaiškinat, kur jie yra vedami, kol Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai rengia jų dokumentus santuokai.

Tikiu, jog šios problemos nebeliks, kai pasibaigs Savivaldybės ir įmonės teisminis procesas dėl jos iškeldinimo iš Rotušės patalpų.

Man belieka tik atsiprašyti už tai, ko nepadarė mūsų skyriaus darbuotojai. Suprantu, kad dėl minėtos įmonės nekompetentingos veiklos yra menkinamas ir mūsų skyriaus įvaizdis, ir gadinama šventė besituokiantiems asmenims“, – apgailestavo A.Augonė.

Minėtos įmonės vadovas Viktoras Vėberis aiškino paslaugas prieš pat ceremoniją siūlantis dėl geografinių priežasčių.

„Civilinės metrikacijos darbuotojai prašymus priima nebe Rotušėje, o M.Daukšos gatvėje. O mūsų biuras yra Rotušėje. Todėl neturime galimybės paslaugų pasiūlyti iš anksto.

Kodėl 50 eurų? Muzikantai nustato tas kainas. Aš tik su jais sutartį sudaręs. Todėl nelabai ką galiu pakomentuoti. Tik tiek, kad jie keturiese, tai vis tiek – keturi žmonės, iš to ir susidaro suma. 

Su Savivaldybe teisiamės dėl to, kad jie nori iškeldinti mus anksčiau negu pasibaigs patalpų nuomos terminas. Jau metus trunka teismai. Savivaldybė nori, kad nei muzikantų, nei mūsų paslaugų ten nebūtų, jie nori ten būti vienvaldžiai“, – sake V.Vėberis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.