Skaitytojas atkirto Dainiui Kepeniui: „Reto lygio pezalas“

Visai neseniai praūžė rinkimų maratonas. Jis pažėrė nemažai įvairių staigmenų. Kažkas pateko į Seimą dėl garsios pavardės, kažkas pateisino savo kalbas ir parodė aroganciją. Na, o kažkas krito skaudžiai.

Į naująjį Seimą išrinktas Dainius Kepenis ragino Sveikatos apsaugos ministeriją pavadinti Ligų ministerija ir bloginti sąlygas ligoninėse tiems, kurie nesirūpina savo sveikata.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į naująjį Seimą išrinktas Dainius Kepenis ragino Sveikatos apsaugos ministeriją pavadinti Ligų ministerija ir bloginti sąlygas ligoninėse tiems, kurie nesirūpina savo sveikata.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Baužys

Nov 2, 2016, 11:27 AM, atnaujinta May 9, 2017, 6:35 PM

Bet labiausiai nustebino, kad dar nepradėjus dirbti jau girdime keistų pareiškimų.

Su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga į Seimą pakliuvęs sveikuolis Dainius Kepenis suskėlė reto lygio ir talento pezalą. Jis skamba taip: tiems, kurie nesirūpina savo sveikata, reikėtų bloginti sąlygas ligoninėse.

Tikrai? Dar didesnės nesąmonės neįmanoma sugalvoti? Turiu omeny – ką dar ten bloginti?

Man, kaip dirbančiam ir valstybei mokančiam pinigus žmogui, teko matyti ir susidurti su „gera“ mūsų sveikatos apsaugos sistema. Dar visai pradedant dirbti man teko operuotis ranką. Tai buvo nesudėtinga pūlinio operacija.

Ir štai, kitą dieną atėjus į perrišimą, man buvo pasakyta, kad aš turiu atsinešti savo binto. Come on. Tai kam aš valstybei moku sveikatos draudimo įmokas? Tam, kad kažkas galėtų sau pilį pasistatyti ar į Maljorką nuvažiuoti?

Antras ir vėl labai „malonus“ įvykis buvo, kai ligoninėje pirmą kartą gavau valgyti. Ir kaip jūs manote, ką aš išvydau? Aš, žmogus, mokantis valstybei mokesčius, valgau pienišką sriubą, kuri net nepanaši į sriubą, ir bulvių košę.

Jei paskaičiuotume, tai aš per savo 14 metų darbo stažą valstybei sumokėjau tūkstančius eurų. Ir negaliu gauti šūdino binto ar normalaus maisto? Įdomu, kur tie visi pinigai nuteka?

Žinoma, juk nė vienas Seimo narys neguli paprastoje ligoninėje. Juk visi gydosi Santariškėse ar kokiose privačiose klinikose. O jūs pamėginkite patys ten pagulėti ar paguldyti ten savo artimuosius. O štai tada kalbėkite apie sąlygų bloginimą.

O šiaip kiekvieno sveikata – jo asmeninis reikalas. O valstybės reikalas – užtikrinti atitinkamą sveikatos priežiūrą.

Bet aš turėčiau vieną pasiūlymą tiek gerbiamam D.Kepeniui, tiek kitiems Seimo nariams. Jei jie tai padarytų, užsitarnautų visos Lietuvos pagarbą. Tai būtų Seimo nario algos sumažinimas iki 1000 eurų, visų nereikalingų kanceliarinių išlaidų panaikinimas bei automobilio ir būsto nuoma iš savo algos.

O šiaip norėtųsi, kad būtų kuo mažiau pezalų ir kuo daugiau darbų valstybės naudai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.