Pirties kaina Naujiesiems pribloškė – net susigėdo, kad paklausė

Nežinau, laimė ar nelaimė gimti šventiniu laikotarpiu, tačiau mūsų šeimoje tai yra didelis galvos sopulys, šiais metais peraugęs į širdies skausmą.

Apmaudu, kad kalbos apie dvi Lietuvas tikrai ne iš piršto laužtos. Ir jas skiria vis didėjanti praraja.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Apmaudu, kad kalbos apie dvi Lietuvas tikrai ne iš piršto laužtos. Ir jas skiria vis didėjanti praraja.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė

Nov 30, 2016, 9:06 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:31 AM

Mano mylimas vyras yra gimęs gruodžio 29 dieną. Nuo pat vaikystės jam gimtadieniai buvo pati liūdniausia šventė. Gimtadienio dovanas ir sveikinimus užgoždavo kalėdinės linksmybės. Giminaičiai ir draugai po gražiausių žiemos švenčių norėdavo pailsėti, atsigauti ir sukaupti jėgas Naujųjų metų sutikimui.

Ilgainiui sutuoktinis su tuo susitaikė. Gimtadienius sutikdavo itin ramiai, dažniausiai tik artimųjų rate, eidavo į kiną, spektaklius.

Niekas nepasikeitė užaugus ir sukūrus šeimą. Net ir iš anksto sukviesti draugai paskutinę minutę atsiprašydavo ir įspūdingas vakarėlis susitraukdavo iki kamerinio pasisėdėjimo.

„Tik ne šiais metais“, – tariau sau mintyse. Nes šiais metais mano vyrui – 30. Todėl pasiryžau jam suorganizuoti didelę šventę su būriu draugų, vaišėmis ir pirtimi.

Pirmoji problema – kaip po Kalėdinio švenčių maratono prisivilioti draugų kompaniją? Jubiliejų nutarėme paminėti tokią dieną, kai švęsti nusiteikusiųjų būna daugiau nei reikia – per Naujuosius metus.

Antroji problema – kaip rasti vietą 20-30 žmonių, kurie galėtų ne tik užstalėje palinguoti, bet ir pirtelėje pasikaitinti, kubile pamirkti ar tvenkinyje, baseinėlyje atsivėsinti?

Paieškas pradėjau rudeniui įpusėjus. Ieškojau nedidelės salės su pirtele netoli Vilniaus ir kad kaina būtų prieinama. Pavarčiusi skelbimus išsiaiškinau, kad Vilniuje pirtelė ar nedidelė salė 15-ai žmonių su sūkurine vonia kainuoja 160-200 eurų.

„Salė per Naujuosius laisva“, – nudžiugina mane šeimininkė, paskambinus pirmuoju numeriu. Bet tuoj pat nusodina: „Tik ne už 200, nejuokaukite. Per Naujuosius nuoma kainuoja 1200 eurų.“

Turbūt buvau jau ne pirma tokia nesusipratėlė. Man pasidarė gėda. Pasijutau taip, lyg būčiau užėjusi į prabangią parduotuvę, tikėdamasi, kad ten rasiu „Lidl“ kainas.

Panašios kosminės sumos skriejo ir iš kitų sodybas ar sales nuomojančių šeimininkų lūpų: „800-1500 eurų. Tokie dabar sostinėje yra Naujųjų metų įkainiai.“

Viešpatie su viešpačiukais... Tokios kainos – mano dviejų mėnesių atlyginimas! Dėl vakarėlio tiek laiko šeimos be maisto tikrai laikyti neketinau. Širdis plūdo krauju, kad negalime sau leisti tokios prabangos...

Bet nenorėjau atsisakyti minties savo mylimam vyrui surengti gimtadienio šventės. Geografiją teko praplėsti. Pastebėjau tendenciją – kuo toliau nuo Vilniaus, tuo pigesnės sodybos buvo.

Galiausiai radau jaukią sodybą beveik 100 km nuo Vilniaus, kuri kainavo 250 eurų. Papildomai reikėjo sumokėti už pirtelę (60 eurų) ir kubilą (60 eurų). Už 370 eurų išsirinkome puikią sodybą kaime, kur švęsti, kaitintis pirtyje ir nakvoti galės apie 20 svečių.

Labai apmaudu, kad mūsų šeimai Naujieji metai didmiestyje yra neįkandami ir mums teko atsigręžti į kaimą. Nors kažkam tokios kainos Vilniuje juk yra prieinamos – juk nebūtų paklausos, nebūtų ir pasiūlos.

Apmaudu, kad kalbos apie dvi Lietuvas tikrai ne iš piršto laužtos. Ir jas skiria vis didėjanti praraja.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.