Po daug metų pamatė buvusią žmoną: „Nuo vaizdo net kojos sulinko“

Su žmona esame laimingai vedę jau 20 metų. Užauginome du puikius sūnus, kuriuos jau išleidome į gyvenimą. Esu laimingas mylimas ir mylintis vyras, gerbiamas tėvas.

Pamatęs savo buvusiąją, vyras liko priblokštas.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Pamatęs savo buvusiąją, vyras liko priblokštas.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kaunietis

Dec 21, 2016, 8:25 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:21 PM

Tačiau tai nėra mano pirmoji santuoka. Studentavimo laikais buvau sukūręs dar vieną šeimą. Su pirmąja žmona Jurgita susirašėme po linksmo vakarėlio. Gyvenome nerūpestingą ir nuotykių kupiną gyvenimą bendrabutyje, vakarienei su pasigardžiavimu valgydavome keptas bulves ir apie tolimą ateitį visai negalvojome.

Pirmoji santuoka nutrūko po poros metų. Vaikų nesusilaukėme, bendro turto neužgyvenome, todėl pasibaigus studentiškam gyvenimui greitai išsiskirstėme be didelių galvos ir širdies skaudulių.

Kai sukūriau šeimą su antrąja žmona, apie Jurgitą niekada ir nesusimąstydavau. Vaikai, darbai ir mylinti žmona nesuteikė dingsties galvoti apie kitas moters – nei buvusias, nei svetimas.

Tačiau vieną dieną likimas visiškai netikėtai suvedė su viešnia iš praeities. Savo pirmosios žmonos nemačiau daugiau nei 20 metų. Tiesą sakant, nebūčiau jos pažinęs. Jurgita pati priėjo su manimi pasisveikinti, kai pietavau vienoje senamiesčio kavinukėje.

Kai supratau, kad ši priešais mane stovinti moteris yra buvusi žmona, man atvipo žandikaulis. Kelioms sekundėms praradau kalbos dovaną. Jurgita atrodė taip pritrenkiančiai.

Ji mano prisiminimuose buvo išlikusi kaip putliažandė mergaičiukė su šviesiomis nedažytomis blakstienomis, žaismingais, ant akių užkritusiais kirpčiukais ir nunešiotu paltu.

Dabar priešais mane stovėjo elegantiška dama. Jaunatviškas putlumas buvo seniai dingęs. Ko gero, ji neteko daug svorio, nes dabar jos veide išryškėjo fantastiški skruostikauliai. Šviesūs kirpčiukai jau buvo seniai ataugę. Kukli istorijos studentė buvo virtusi tikra aristokratiška dama, nuo kurios man net kojos sulinko. 

Šiek tiek paplepėjome, pasipasakojome, kaip gyveno kiekvienas iš mūsų pastaruosius du dešimtmečius. Pasirodo, ji vaikų taip ir nesusilaukė. Po skyrybų išvyko į sostinę tęsti mokslų. Čia sutiko savo antrąjį vyrą. Į Kauną grįžta tik švenčių proga aplankyti mamos.  

Apsikeitėme kontaktais. Pažadėjome susirašyti dažniau. Maniau, kad tokios situacijos būna tik Holivudo filmuose. 

Grįžęs namo žmonai apie susitikimą nepasakojau. Nemačiau prasmės. Manau, kad jai nebūtų malonu girdėti vyro liaupses buvusiajai. 

Galbūt jūs taip pat turėjote netikėtą akistatą su savo praeitimi? Pasidalinkite savo pasakojimu. Jūsų laiško laukiame adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkeliant čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.