Perspėja visas buvusias merginas: „Tai kelia gailestį ir graudulį“

Ilgai galvojau ar rašyti, bet nusprendžiau, tebūnie. Gal ką nors šis laiškas papiktins ir kai kas pasijus įskaudintas, bet tylėti daugiau nebegaliu.

Nereikia prieš pažįstamus apsimesti, kad tarp jūsų iki šiol viskas gerai ir jūs likote „tiesiog draugais“. Tokie dalykai yra neįmanomi.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Nereikia prieš pažįstamus apsimesti, kad tarp jūsų iki šiol viskas gerai ir jūs likote „tiesiog draugais“. Tokie dalykai yra neįmanomi.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lėja

Jan 3, 2017, 10:44 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:37 PM

Skiriu šį laišką jums, taip vadinamos buvusios.

Mane juodai užkniso, kad mano sužadėtinio buvusioji niekaip nesupranta vieno paprasto dalyko – tarp jų šimtu procentų viskas baigta. Baigta visiems laikams.

Jie bendravo apie ketverius metus, tada išsiskyrė. Jos pageidavimu. Aš nebuvau ta priežastis, dėl kurios nutrūko santykiai, su sužadėtiniu susipažinome kur kas vėliau. Bendraujame dvejus metus, planuojame šią žiemą įteisinti santykius.

Ir tuos dvejus metus buvusioji vis bando įlįsti į mūsų gyvenimą. Jei ne vienu būdu, tai kitu. Todėl turiu keletą pasiūlymų visoms buvusioms.

Nereikia prieš pažįstamus apsimesti, kad tarp jūsų iki šiol viskas gerai ir jūs likote „tiesiog draugais“. Tokie dalykai yra neįmanomi. Kokia, atsiprašant, gali būti draugystė su žmogumi, su kuriuo tu miegojai?

Sukis kaip nori, o tokiuose santykiuose visados bus seksualinis kontekstas. O anksčiau ar vėliau kuris nors neištvers ir pradės flirtuoti. O kuo tai baigiasi, visi gerai žino. Jei kažkuris ieško kontakto, vadinasi tikrai dar ne viskas baigta, bent jau tam vienam.

Nereikia ieškoti progų su juo susitikti. Nei darbe, nei pakeliui iš darbo, nei pakeliui į namus. Tiesiog nereikia. Sekiodamos paskui buvusius vaikinus kaip šuniukai jūs žeminat pačios save. Elgiatės taip, lyg neturėtumėt nė lašo išdidumo.

Nereikia vidury nakties siuntinėti jam graudžių žinučių. Visų pirma, mes turime artimųjų ir tokios naktinės žinutės kaskart priverčia pašokti iš siaubo. Pirma mintis būna, kad kažkam iš artimų žmonių atsitiko bėda.

Visų antra, niekas į tas sapaliones rimtai nežiūri. Tokios žinutės tik suerzina parodo, kokia esi niekinga, negalinti susitaikyti su tuo, kad išsiskyrėte. Jos kelia panieką ir gailestį, o ne tuos šiltus jausmus, kurių tikitės.

Nereikia skambinti jam iš kažkokio tolimo užkampio, nes esą per lietų sugedo mašina. Buvusios merginos automobilio techninės problemos dabar ne jo reikalas. Jei turi telefoną, iš kurio gali paskambinti, ar ne geriau būtų išsikviesti techninę pagalbą?

Apskritai, visi elektros prietaisų, buitinės technikos ir santechnikos gedimai, koridoriuje perdegusi lemputė, daugiau ne jo reikalas.

Nereikia skleisti apie dabartinę jo merginą jokių nešvarių gandų. Ne jūsų reikalas, su kuo jis dabar gyvena ir kaip gyvena. Tokiomis kalbomis jūs tik žeminat save kitų akyse. Nekalbėkit, ko nežinot, jūs su žvake prie lovos nestovėjot.

Nereikia skambinti jo mamai „paplepėti“, nes po tokių skambučių ji tik susinervina ir turi gerti vaistus. Kokie plepalai tarp vienas kitam svetimų žmonių? Jus siejo tik jos sūnus, o dabar jis jau nebesieja. Ir tikrai žema, jei tokiu būdu bandote ištraukti iš pagyvenusios moters jums rūpimą informaciją.

Nekritikuokit jo dabartinės merginos susitikusios su bendrais pažįstamais ar draugais ypač jei jos nepažįstat. Ne jums spręsti, kokia ji yra, geresnė už jus ar blogesnė.

Nustokit įkyriai klausinėti visų pažįstamų, kaip jam sekasi. Taip tik parodot, koks jis jums iki šiol yra svarbus. Gyvenkit savo gyvenimą, rūpinkitės savo problemomis, nuo to ir jums pačioms bus geriau.

Nereikia jam siuntinėti savo fotografijų apsirengus vien bikiniu. Nesuprantu, kam to reikia? Kad jis suprastų, ką prarado? Tai kelia graudulį ir pasišlykštėjimą, o ne aistrą.

Nereikia ieškoti kontaktų su dabartine savo buvusio vaikino mylimąja. Jūs niekada draugiškai nesusėsit prie kavos puodelio ir neplepėsit kaip geriausios draugės.

O jei jau kyla toks begalinis noras pamatyti ir sužinoti, kaip ji atrodo, atsidarykit fotografijas socialiniame tinkle ir pasižiūrėkit.

Nereikia skambinėti, jei staiga užlūžta kompiuteris ir neva dingsta kažkokia labai svarbi informacija. Kompiuterių gedimai taip pat daugiau ne jo reikalas.

Nereikia sekti jo gyvenimo socialiniuose tinkluose, dėti „patinka“ prie jo fotografijų ir tikrai nereikia komentuoti dabartinio jo gyvenimo.

Nereikia sveikinti jo su gimtadieniais ar kitomis šventėmis, ypač jei jis seniausiai jūsų nesveikina. Atsiprašau, bet yra kas pasveikins ir be jūsų. O jei tik būdas priminti, kad kažkada buvote kartu, tai tiesiog žema ir kvaila.

Ir jau tikrai nereikia siuntinėti Kalėdinių dovanėlių. Tai jau visiškas pakvaišimas. Mano supratimu, tai didžiausia kvailystė, kurią gali padaryti buvusi mergina. Mano sužadėtinio buvusioji būtent taip ir padarė.

Tiesą sakant, ji padarė visus išvardintus dalykus, kurių nuoširdžiai siūliau nedaryti. Jei nepavykdavo vienas dalykas, tada keisdavo taktiką ir vis tiek nepalikdavo mūsų ramybėje.

Toks elgesys ir lindimas kur nereikia užknisa. Pasidaro akivaizdu, kad žmogus neturi jokios savigarbos.

Rimtai, gyvenkit savo gyvenimą. Susiraskit kitą žmogų ir būkit su juo laimingos. O buvusius palikit dabartinėms, nes jūs – jau praeitis. Kuo greičiau tai suprasit, tuo visiems bus geriau.

Galbūt jūs taip pat turite ką papasakoti apie savo santykius su vaikinų buvusiomis? Pasidalinkite savo pasakojimu. Jūsų laiško laukiame adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkeliant čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.