Norėjo nustebinti vyrą, bet tvarkingai paklota lova pasėjo nerimą širdyje

Buvome prieš pustrečio mėnesio atšokę vestuves – du beprotiškai įsimylėję jauni žmonės. Gyvenome bažnytkaimyje, abu dirbome ir dar studijavome neakivaizdiniu būdu.

Mergina norėjo mylimam vyrui padaryti staigmeną, tačiau viskas baigėsi kiek kitaip, nei planavo.<br>„Vida Press“ asociatyvioji nuotr.
Mergina norėjo mylimam vyrui padaryti staigmeną, tačiau viskas baigėsi kiek kitaip, nei planavo.<br>„Vida Press“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nijolė

Feb 10, 2017, 7:50 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 8:00 AM

Todėl mėnesiui turėjome išvykti į egzaminų sesijas. Aš – į Vilnių, jis – į Kauną. Išsiskirdami sutarėm, kad pirmąjį savaitgalį aukosime mokslams, o pasimatysime tik po dviejų savaičių.

Nors mokytis teko daug, bet mintys vis sukosi apie mylimą žmogų. Praėjus porai dienų gaunu jo laišką, pilną švelnių žodžių. Pati irgi rašau jam laiškus ir bėgau į paštą išsiųsti. Juk 1970-aisiais nei trumpųjų žinučių parašysi, nei per „Skype“ pabendrausi.

Štai ir savaitgalis. Šeštadienį dar bandžiau skirti mokslams, bet sekmadienį jau nieko negalėjau sau padaryti, galvoje – vien tik jis. Supratau, žūtbūt turiu jį pamatyti.

Išskubėjau į traukinių stotį ir jau dardenu į Kauną. Širdis stipriai daužėsi jau vien nuo minčių, kaip jį nustebinsiu, kaip pulsim vienas kitam į glėbį, ir koks puikus bus šis mūsų džiaugsmo sekmadienis.

Kai pasiekiau jo bendrabutį, tekina bėgau iki jo kambario. Pabeldžiau ir pravėriau duris.

Mane pasitiko klausiamas nepažįstamo jaunuolio žvilgsnis. Tvarkingai paklota mano vyro lova pasėjo nerimą širdyje.

– Aš pas Vladą. Ar jis čia gyvena? – paklausiu nedrąsiai.

– Taip, čia, – atsako jo kambario draugas ir šyptelėjęs tęsia, – šiandien jis bus tik vakare, nes išvyko į Vilnių pasimatyti su žmona.

Širdis, rodės, iššoks iš krūtinės. Prisipažinau, kad aš ir esu jo žmona. Kojos virpėjo iš jaudulio, todėl prisėdusi ant mylimojo lovos, parašiau jam laiškelį, pakišau po pagalve ir nukabinusi nosį išskubėjau atgal į traukinių stotį.

Grįžusi į Vilnių bendrabutyje ant savo lovos radau raudoną rožę ir jausmingą mylimojo laišką.

Nors taip trokštamas pasimatymas neįvyko, jis sujaudino iki pat širdies gelmių. Abu supratome, kokie brangūs vienas kitam esame, kaip panašiai mąstome ir kaip stengiamės vienas dėl kito.

Mes kartu jau keturiasdešimt septynerius metus. Užauginome du sūnus ir dukrą, kuriai gimti buvo lemta būtent vasario 14-ąją. Ji mėgsta sakyti, kad gimė iš labai didelės meilės. Tikrai taip!

Šis pasakojimas dalyvauja lrytas.lt konkurse „konkursas-pasimatymas-kurio-niekada-nepamirsiu.htm"="">konkursas-pasimatymas-kurio-niekada-nepamirsiu.htm"" target="_blank">Pasimatymas, kurio niekada nepamiršiu„. Jūs taip pat papasakokite savo įsimintiniausio pasimatymo istoriją ir artėjančios Valentino dienos proga laimėkite puikų prizą! 

Geriausios istorijos autoriui atiteks „Napsie“ čiužinys (160x200 cm), kurio vertė 469 eurai! Tobulas čiužinys. Taškas.

Siųskite savo istorijas ir nuotraukas apie įsimintiniausią pasimatymą, kurio metu galbūt sutikote savo gyvenimo žmogų, susižadėjote, susituokėte, drauge išgyvenote kvapą gniaužiančių akimirkų. 

Pasidalinkite savo įspūdžiais ir prisiminimais, kur praleidote tą dieną, kokia nuotaika jus lydėjo. Papasakokite, kaip sekėsi organizuoti pasimatymą ar kaip kilo mintis paminėti jį būtent taip, kad nepamiršite visą gyvenimą. Būtinai pasidalinkite ir nuotraukomis!

Pasakojimų ir nuotraukų apie įsimintiniausią pasimatymą laukiame adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkeliant čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.