Atkirto lenkiškų parduotuvių mėgėjams: „Gėda už jus“

Lietuva – drąsi šalis. Kažkur girdėtas ir iki gyvo kaulo įgrisęs šūkis. Bet aš šį šūkį perfrazuočiau kitaip. Lietuva – bambeklių ir jos negerbiančių žmonių šalis.

Autorius mano, kad važiuoti kelis šimtus kilometrų į užsienį nebūtina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Autorius mano, kad važiuoti kelis šimtus kilometrų į užsienį nebūtina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas

2017-04-27 10:54

Mes esame viena iš retų valstybių, kurios gyventojai nemyli savo krašto. Viskas mums yra blogai. Absoliučiai viskas blogai, pradedant gamta, baigiant politika. Net galvą pradeda skaudėti nuo tų skundų. Man gėda už jus.

Nematę blogiau

Gal pradėkime dar skųstis, kad čia ir numirti blogai. O kodėl jums niekas nėra gerai ir į viską nepasižiūrite pozityviai? O kartais ir blaiviai. Jums politika blogai? Bet palaukite, o kas tokią politiką renka? Ne jūs patys? Visi vagys, žulikai ir panašiai? Tai gal norite tokios politikos kaip Šiaurės Korėjoje?

Jums blogi Lietuvos atlyginimai? Taip, galite emigruoti į užsienį, drožti už kapeikas ir nusifotografavę kokiam viešbučio koridoriuje vaidinti, kaip gerai gyvenate. Na, o jei ir uždirbate, tai parvažiavę viską ištaškote ir paskui vėl važiuojate vergauti.

Prasta lietuviška alga? Gal norėtumėte padirbėti kokioje Afrikoje už 2 dolerius per dieną? Greit pasiilgtumėte lietuviškos algos.

Išvažiuoti į užsienį aš turėjau ne vieną galimybę, bet mane sustabdė dvi labai objektyvios priežastys. Pirma, aš esu savos šalies patriotas ir manau, kad ateitį galima kurti savoje šalyje. Čia įmanoma gyventi ir kurti gražų ir sotų gyvenimą. Tik reikia to norėti. 

Be to, nežinai, ką ten rasi. Taip, daugelis sako, kad gyvenimas ten rožėmis klotas, bet tenka ir išgirsti skaudžių, net vergovės atvejų. 

Tačiau svarbiausia, kad aš į užsienį gyventi neišvykau todėl, kad esu patriotas.

Neapsiperka užsienyje

Jums per didelės lietuviškos kainos ir važiuojate apsipirkti į Lenkiją ar Baltarusiją? O ar liekate patenkinti už tą užsienietišką kainą gaunama kokybe?

Gimtinėje uždirbu pakankamai gerai, kad galėčiau pirkti parduotuvėje Lietuvoje. O norint pataupyti, galima naudotis nuolaidomis.

Kone kiekvienas prekybos centras vos ne kiekvieną dieną daro akcijas. Čia jums ta pati Lenkija, tik kad nereikia kelti kojos iš savos šalies. Jei jau esate tokie vargstantys, tai iš kur pas jus kurui pinigai? Visada galima surasti išeitį, tik reikia norėti.

Aš nevažiuoju vien dėl to, kad manau jog lietuviška produkcija yra pakankamai gera ir paskaičiavus kainas ir sunaudojamo kuro sąnaudas gaunasi vos ne tas pats, taigi neapsimoka net ekonomiškai. 

Nebemato teigiamų dalykų

Jums prastas lietuviškas kinas ir muzika? Come on... Pažiūrėkime, kokių atlikėjų mes turime: Merūnas, Alina Orlova, Jazzu, Andrius Mamontovas ir taip toliau. Jie ne ką prastesni už jūsų penkias natas grojančius užsienio dainininkus.

Mes neturime kino? Tikrai? Turbūt daugelis iš jaunesnių nežino tokio filmo „Jausmai“, bet jis buvo išrinktas geriausiu visų laikų lietuvišku filmu, gavo specialųjį žiuri prizą tarptautiniame San Remo filmų festivalyje. Arba Arūno Matelio filmas „Prieš parskrendant į Žemę“, kuris laimėjo keletą prestižinių Europos kino apdovanojimų. Tikrai neprasti rezultatai tokiai mažai šaliai.

Mes neturime literatūros? Tikrai? Justinas Marcinkevičius, Jurga Ivanauskaitė, Balys Sruoga ir daugelis kitų. Mūsų rašytojai, poetai ir kiti meno žmonės yra ne ką prastesni už daugelį Europos ar pasaulio menininkų. Tą patį galima pasakyti ir apie skulptorius, architektus ar kitus su menu susijusius žmones. O kur dar mūsų aukšti sporto pasiekimai.

Mūsų gamta ar orai prasti? Na, čia jau visiškas nonsensas. Prieš gamtą nepašokinėsi. Gal norėtumėte į kokią Afriką ar Aliaską? Lietuva tada jums bus kaip rojus. Apskritai, mums viskas yra blogai. Bet ar jums norėtųsi gyventi Baltarusijoje, Kinijoje ar Šiaurės Korėjoje? Mylėkime ir padarykime savo šalį didžia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją