Stambios įmonės darbuotojo įžvalgos ieškantiems darbo labai nepatiks

Kiekvieną mielą dieną mes galime pasiskaityti begalę pasriūbavimų ar paverkšlenimų, kokia mūsų šalis neteisinga savo dirbančiųjų atžvilgiu ir kaip čia sunku gyventi. 

Autorius mano, kad jaunimas dabar vengia sunkiai dirbti.<br> M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Autorius mano, kad jaunimas dabar vengia sunkiai dirbti.<br> M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Stambioje įmonėje dirbantis autorius pastebėjo, kad jaunimas nebenori dirbti – nori tik užsidirbti.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Stambioje įmonėje dirbantis autorius pastebėjo, kad jaunimas nebenori dirbti – nori tik užsidirbti.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 26, 2017, 2:09 PM, atnaujinta May 29, 2017, 3:25 PM

Tikrai? Jūs taip manote? O gal pažiūrėkime iš kitos pusės. Man labai patiko vienų verslių jaunuolių pasakymas, kad jei mes dirbtume čia taip, kaip varome užsienyje, gautume lygiai tiek pat, o gal net ir daugiau. 

Galiu papasakoti jums apie daugelio žmonių požiūrį į darbą. Tenka dirbti vienoje gana stambioje įmonėje ir matyti visokio plauko žmonių.

Tikrai galiu pasakyti, kad daugeliui iš jų darbas egzistuoja gal tik kitoje dimensijoje, nes požiūris tolimas nuo to, kuris turėtų būti. 

Kai kurie neištveria net mėnesio. Nors darbas nėra akmenų skaldykloje. Reikia pakrauti dėžutes, ištempti paletę ar paspaudinėjus mygtukus nuimti padėklą. Turbūt pasaulinio sunkumo darbas. 

Bet viskas slypi ne tame. Juk jei paklaustumėte visų, ko jie nori, tai turbūt pasakytų: 1000 eurų į rankas, naujausio automobilio ir sėdėti kabinete su rašikliu rankose. Šiais laikais jaunimas nori tik užsidirbti, bet ne dirbti.

Kaip pasakytų Šarūnas Jasikevičius: „Čia yra vau“. Jūs ką, manote, kad drambliai skraido?

Galite jūs gauti ir tą 1000 ir 2000, bet reikia įrodyti. Reikia pamiršti savas nesąmones ir pradėti galvoti apie tai, ką dirbate. 

Įmonėje, kur aš dirbu, darbas yra pamainomis, tenka dirbti ir savaitgaliais, ir naktimis. O dėl to daugeliui ir atsiranda problemų, nes juk savaitgaliais reikia su chebra pasilinksminti, o naktimis organizmas jau nelaiko. 

Galite sakyti, kad organizmas neprisitaikęs. Come on, gerti visą naktį galite, o darbe padirbti jau ne. Žinoma atsiras tokių, kurie sakys, kad gerai jums didesniam mieste kalbėti, bet ką daryti kas iš mažesnių miestelių? Dirba pas mus žmonės ir iš Šilalės, ir iš Kvėdarnos ar Veiviržėnų. Tik reikia noro. 

Alga irgi neprasta  iki 800 eurų į rankas, kas nėra blogai, jei jau tikrai nori dirbti. 

Jei jūs manote, kad darbdaviai gali mokėti kosminius pinigus už tai, kad tik sėdėsite kojas sudėję? Tai klystate. Todėl mažiau verkite ir eikite dirbti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.