Dėl suaugusios dukros motina neriasi iš kailio ir nesupranta, kokią klaidą daro

Pažįstu vieną 59 metų moterį, turinčią dvi dukras. Viena yra 30, kita 35 metų. Jaunesnė dukra dirba prestižinį darbą banke ir yra labai liekna, į visus žiūri iš aukšto.

 Motinos noras padėti dukrai tik dar labiau kenkia jaunai šeimai.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Motinos noras padėti dukrai tik dar labiau kenkia jaunai šeimai.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2017, 10:55 AM

Stilinga sesuo

Ji rengiasi tik labai madingais rūbai, naudoja tik natūralią kosmetiką, valgo tik išskirtinį maistą, produktus perka be pakuočių, dalyvauja įvairiuose sveikuolių judėjimuose ir mano, kad visi, kurie ne vegetarai, yra mužikai – gamtos žudikai. 

Vaikų ji neturi ir yra netekėjusi. Nes vyrai – tai nešvarūs, nevalyvi, bezdantys padarai, dėl kurių tikrai neverta aukoti savo asmeninio gyvenimo bei jaunystės.

Vyresnėlė – priešingybė

Vyriausia šios moters dukra yra visiška jauniausios priešingybė. Ji yra ištekėjusi ir turi 5 vaikus.

Jauniausiam iš jų nėra metukų. Vyras šios dukros yra iš vaikų namų. Abu  jie yra su dideliu viršsvoriu. Sveriantys per 100 kilogramų. 

Todėl, savaime aišku, sveikas gyvenimo būdas nušuoliavo pro jų namus net neatsigręždamas. Tačiau pasikalbėjus su jais to nepasakysi. Nes jie mano visiškai kitaip. 

Pateisina netvarką

Taip pat jie pateisina ir savo betvarkę namuose. Neva, vaikai turi augti natūralioje aplinkoje, kuri skatins juos tobulėti. Nes reikalavimas susitvarkyti gali sužaloti jų jautrią psichiką.

Nors, mano manymu, nėra ten ką žaloti. Nes iš 5 vaikų 3 turi bėdų su intelektu  ir sėdi po kelis metus toje pačioje klasėje. 

Labiausiai gaila jaunesniojo vaiko. Nes jis miega tiesiog ant čiužinio, pamesto ant nešvarių grindų. Tam irgi yra pasiteisinimas. Neva taip yra saugiau vaikui. Neva, prabudęs jis neiškris iš lovytės ant grindų, nes jau yra ant grindų... 

Kas keisčiausia, abi sesės labai sutaria ir nė viena nemato kitos keistenybių. Tačiau tą mato jų mama – mano pažįstama moteris. 

Motinos pagalba

Kadangi jauniausia dukra mamos į namus neįsileidžia, ji visą savo dėmesį skiria vyriausiai dukrai. Ji vaikšto į jos namus, tvarko kambarius, prausia vaikus, eina į parduotuvę, gamina valgyti, renka rūbus nuo žemės, ravi „eko“ sistemą kieme bei rūpinasi anūkų švietimu bei kita priežiūra. Taip pat ji remia šeimą finansiškai.

Vyriausia dukra neprieštarauja tokiam mamos kišimuisi į savo šeimos gyvenimą, taip pat neprieštarauja ir jos niekur nedirbantis vyras. 

Jiems patogu turėti asmeninę nemokamą tarnaitę. Kartą aš tos moters paklausiau: „Ar jūs nesuprantat, kad darote savo dukrai meškos paslaugą?

Nes dėl jūsų ji niekada taip ir neišmoks pajudinti savo užpakalio dėl savo šeimos gerovės. O jos vyras taip ir gulės ant sofos krapštydamas nosį, nes jam patogu, kai jūs jam nešate maistą į lovą. 

Kas bus, kai vaikai užaugs?

Ji manęs nesuprato. Ji įsitikinusi, kad mamos pareiga ir yra iki mirties rūpintis savo vaikais ir anūkais, kurie ir prižiūrės ją senatvėje. 

Kur gi ne. Tie vaikai jau dabar ją siunčia velniop, ypač kai ji verčia juos tvarkytis kambarius. O kas bus, kai jie užaugs? Nejaugi ji to nemato? 

Nors gal ir mato. Bet aplinka bei vidiniai įsitikinimai jai neleidžia sustoti. Nes, o ką pasakys kaimynai? O giminės? Jie gi ją apšnekės, kad ji užaugino netukusius vaikus. O tai labai baisu! 

Ir nieko tu čia, žmogau, nepatarsi. Nes su savo patarimais esi didžiausias priešas. O patarti norisi.

Gyventi savo gyvenimą

Moterys, užauginote vaikus? Pamirškite juos. Gyvenkite savo gyvenimą! Nes taisyti savo auklėjimo klaidas yra per vėlu. Nelįskite į vaikų šeimas su savo patarimais.

Neauklėkite anūkų. Matykite juos tik kartą per mėnesį, neduokite pinigų, geriau leiskite juos savo malonumui ir visai nesvarbu, kad vaikų šeimos gali būti nepatenkintos, nes kenčia nuo nepritekliaus, kai jūs tuo tarpu valgote sočiai. Tai juos skatins judėti, galvoti, o ne tingėti bei platinti ubagyną. 

Savo vaikus paliko

Kartą stebėjau, kaip balandžių šeimyna augino savo vaikus. Kai tie užaugo, tėvai tiesiog vieną dieną neatskrido jų pamaitinti. Vieną dieną neatskrido, kitą.

Trečią dieną balandžiukai jau išlipo iš lizdo ant šakų, nes lizde nebuvo maisto. O ketvirtą dieną mama pasirodė tik trumpam. Ir balandžiukai ją pamatę išskrido jai iš paskos.  

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.