Namų tvarkytojos ieškanti moteris negalėjo pagalvoti, kad bus tokia tragedija

Taip jau atsitiko, kad po gero dešimtmečio mūsų senoji namų fėja išėjo į pensiją ir turėjome ieškotis naujos. Kad tai bus tokia tragedija, net pagalvoti negalėjau. Ir pastebėjau, kad daugelis kandidačių arba nesuvokia, koks tai darbas, arba neadekvačiai įvertina užmokestį už savo darbą. Bet pirmiausia ne apie pinigus.

 Skaitytoja apgailestauja, kad daugelis kandidačių arba nesuvokia, koks tai darbas, arba neadekvačiai įvertina užmokestį.<br>"123 rf" asociatyvioji nuotr. 
 Skaitytoja apgailestauja, kad daugelis kandidačių arba nesuvokia, koks tai darbas, arba neadekvačiai įvertina užmokestį.<br>"123 rf" asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Vytė

2017-08-27 20:20, atnaujinta 2017-08-27 23:09

Pabandysiu susisteminti:

1. Ne, jeigu jūs namie sugebate nuvalyti dulkes ir išplauti grindis, tai dar nereiškia, kad jūs esate profesionali namų tvarkytoja ir be vargo susidorosite su ta užduotimi svetimuose namuose. Ir dar jeigu jūs esate svečioje šalyje – tai ir priemonės kitokios, ir žmonės pripratę prie kitokių.

2. Ne, jūsų darbdavė jums ne draugė. „Tu“ čia visai netinka. Jūs ateinate dirbti, o ne pasikalbėti apie gyvenimą, išgerti kartu kavos ar šiaip išsipasakoti. Galbūt kažkada, kai jūs jau nedirbsite pas mane, mes susitiksime mieste, išgersime kavos. Bet ne tuo metu, kai jūs pas mane dirbate.

3. Ne, jūs ne tarnaujate. Jūs elementariai dirbate darbą, kurį sugebate dirbti. Jeigu jau atvirai, aš irgi tarnauju kažkam, kas man moka atlyginimą.

4. Ne, nekeiskite nusistovėjusios tvarkos namuose. Mes čia gyvename, o jūs tik ateinate porai valandų palengvinti mūsų buities rūpesčius.

5. Ne, naujo dulkių siurblio ir atitinkamos jums patinkamos firmos šluotos nebus.

6. Nekniskite man proto, kad 50 kv. m. pirmam aukštui jums reikia 5–6 valandų. Durnių ieškokite kitur.

7. Visur uždegtos šviesos, pusvalandžiui atsuktas vandens kranas ar neišjungtas dulkių siurblys – visa tai sukels konfliktą, jeigu kartosis.

8. Taip, aš jums pasakysiu, kas man nepatinka. Ir tai nėra asmeninis įžeidimas arba jūsų darbo nuvertinimas.

9. Taip, jūs galite daryti pertraukas ir išgerti kavos ar arbatos. Bet jūsų mėgstamo limonado aš neturiu ir nesiruošiu pirkti.

10. Ne, aš neaprūpinsiu jūsų darbo pirštinėmis ar šlepetėmis.

11. Taip, jūs privalote atsargiai elgtis su dūžtančiais daiktais. Taip, kartais sudūžta vienas ar kitas, bet ne kartą per savaitę.

12. Taip, visi turi sveikatos problemų, bet, atvirai pasakius, man jūsiškės nelabai rūpi. Ir jeigu jau jūs sugalvojote dirbti šį darbą, tai įvertinote savo fizines galimybes.

Vieniša studentė dėl vyro pasiryžo neįtikėtiniems dalykams Article [id:2050860]Papasakojo, koks gyvenimas laukia auginant tris vaikus: „Ne viskas taip klaiku“ .Article [id:1210723]Kaip greitai ir kokybiškai susitvarkyti namus?

13. Taip, aš galiu keletą kartų toleruoti jūsų darbo dienas (“gal galima ne pirmadienį“), bet tai neturi būti dukart per mėnesį. Pasirinkite dienas, kada švenčiate ir pasiderinkite, kad kitą dieną galėsite dirbti.

14. Ne, neatidarinėkite spintų ir stalčių, aš pati ten susitvarkysiu. Galbūt norsiu, kad sutvarkytumėte šaldytuvą, bet tada paprašysiu. Visa kita atrodys kaip kišimasis į asmeninę erdvę arba netgi kaip vagystė.

15. Net jeigu aš turiu 50 kvepalų buteliukų, negalvokite, kad aš nežinau, ką aš turiu. Aš juos pirkau arba gavau dovanų ir tiksliai žinau, ką ir kiek turiu. Sudaužysite – pasakykite. Nepatariu nukniaukti kokio buteliuko. Tas pats liečia ir kremus, papuošalus.

16. Ne, jūs nekomentuosite mano darbo, kuris jums atrodo paprastas ir lengvas (studijos, disertacija, 3 egzaminai Vokietijoje, kad patvirtintų kvalifikaciją, 10 metų darbas universitete, tiek pat metų darbo privačiame sektoriuje). Jeigu jums atrodo, kad mano darbas lengvas prie kompiuterio, tai praeikite tą kelią pati ir nereiks tvarkyti namų. Juolab diskutuoti.

17. Atrodo, vėl suradau tinkamą žmogų. Ką ten, turiu rinktis iš dviejų. Vienos labai atsiprašysiu ir ji bus mano kontaktuose, jeigu su Nr.1 kažkas nesusiklostys.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.