Pamačius naujametinį valgiaraštį pakraupo – kas už tai gali tiek mokėti?

Pasitaupyti gražiai suknelei Naujųjų metų proga, pasirodo, nebėra vienintelis rūpestis. Dar reikia gerokai papurtyti piniginę.

Naujųjų metų vakarėlis Vilniaus televizijos bokšte kainuoja panašiai, kaip ir naujametinė kelionė Taline.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Naujųjų metų vakarėlis Vilniaus televizijos bokšte kainuoja panašiai, kaip ir naujametinė kelionė Taline.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilma

2017-12-03 17:39, atnaujinta 2018-12-27 16:35

Norėjosi 2018-uosius metus sutikti kiek kitaip. Prabangiau, pagalvojau, ir ohoho, brangiau tikrai. Kas gali būti gražiau, nei stebėti naujametinius fejerverkus iš TV bokšto? Tik kaina, galiu jums pasakyti.

Vakarienė ir šampano taurė Vilniaus televizijos bokšto restorane „Paukščių takas“ kainuoja 120 eurų. Kai kelionė ir Naujųjų metų sutikimas Taline kainuoja apie 110 eurų, o Minske nesiekia net 100 eurų. Kaip už vakarienę asmeniui galima sumokėti tokią sumą?

Pažiūrėkim dar į tai, ką Televizijos restoranas siūlo šia šventine proga. „Pasiūlymą sudaro: pakilimo bilietas, pasitikimo kokteilis + šventinis vakaro meniu + naujametė putojančio vyno taurė + alkoholinis gėrimas 20 eurų, šventinė programa“.

Pažiūrėkime ir į šventinės vakarienės valgiaraštį. „Pasitikimo kokteilis (alkoholinis arba aviečių arbata), tuno tartaras su agurkų drebučiais ir ungurio ledais, antienos – vištų kepenėlių krem briulė, sluoksniuotas triušienos-avokado užkandis, serano kumpio krepšeliai ir ožkos pelėsinio sūrio kepuraitė, slyvos vyne su sūrio kremu ir šoninės traškučiais, brandintos jautienos antrekoto kepsnys su daržovėmis, saldžių bulvių bei salierų kremais ir raudono vyno padažu, prossecco putojančio vyno taurė 150 ml 00:00 val. Taip pat, spanguolių putėsiai su maskarponės sūrio pusnimi, kava/arbata, stalo vanduo su citrina ir alkoholinis gėrimas už 20 eurų. Taip ir nesupratau, čia dar papildomai reikia susimokėti?

Bilietas į TV bokštą šventinėmis dienomis paprastai kainuoja 9 eurus suaugusiems. Tad už ką čia reikėtų tiek mokėti? Pasakykite, man prašau.

Tad galbūt šventės programa tokia vertinga ir prabangi? Organizatoriai apie tai tiksliau nerašo. Tad suma man atrodo tikrai nenormali. Nesuprantu, kas už tokią vakarienę gali tiek mokėti.

Ir pabaigai. Turbūt, kad nesinorės prie staliuko sėdėti su nepažįstamais. O organizatoriai prideda, kad prie staliuko turi sėdėti ne mažiau 4 asmenų. Tai matematika labai paprasta – 480 eurų keturiems asmenims už 5 valandas Vilniaus televizijos bokšte, taurę šampano ir ungurio ledus.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.