Už 3 svarus dirbusi lietuvė ryžosi pakeisti savo gyvenimą: „Svajonės pildosi“

Po mokyklos dar ilgai negalėjau apsispręsti, kuria linkme eiti ir kaip pradėti savo naują gyvenimo etapą.

Lietuvė nori padėkoti Europos Parlamento Vokietijos delegacijos narei Kerstin Westphal už suteiktą išskirtinę galimybę atlikti praktiką Europos Parlamente.<br> Autorės nuotr.
Lietuvė nori padėkoti Europos Parlamento Vokietijos delegacijos narei Kerstin Westphal už suteiktą išskirtinę galimybę atlikti praktiką Europos Parlamente.<br> Autorės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marija

Dec 13, 2017, 5:04 PM

Vienintelė mintis, kuri sukosi man tada galvoje, buvo noras pamatyti kitas Europos šalis, patobulinti kalbos žinias ir palikti miestą, kuriame užaugau.

Įsidarbino restorane

Kadangi jau po 11 klasės baigimo vasaros atostogas su geriausiomis draugėmis praleidau dirbdama viešbutyje Londone, pamaniau, kodėl neišvažiuoti ten ilgesniam laikui. 

Kadangi ne itin gerai mokėjau anglų kalbą ir nežinojau, kaip susirasti darbą, ėmiausi pirmo pasitaikiusio darbo greito maisto restorane, kuriame uždirbdavau vos 3 svarus per valandą. Aš buvau, galima pasakyti, trys viename: indų plovėja, padavėja ir valytoja.

Buvo visko – ir dienų, kai nebuvo ko valgyti, ir nuotykių, kuriuos prisiminsiu visą gyvenimą. Tie metai, praleisti Londone, leido man suprasti, koks svarbus gyvenime yra išsilavinimas ir kaip sunku yra adaptuotis naujoje šalyje.

Studijos Vokietijoje

Supratusi, kad reikia keisti savo gyvenimą, aš išvykau į Vokietiją, kur studijavau politikos mokslus Frankfurto universitete.

Taip pat man teko galimybė padirbėti Lietuvos Ambasadoje Berlyne, kur atlikau praktiką. Po to pradėjau magistro studijas darbo su migrantais ir pabėgėliais srityje.

Studijų metu dalyvavau tris savaites trukusioje vasaros mokykloje Jordanijoje, kurios metu savo akimis pamačiau, kaip gyvena Jordanijoje pabėgėlių stovykloje uždaryti Sirijos žmonės.

Gyvenimas pasikeitė

Nuo mano gyvenimo Londone praėjo šešeri metai ir šiandien aš esu labai laiminga. Mano gyvenimas visiškai pasikeitė, taip pat ir mano mąstymas.

Šiandien noriu ypatingai padėkoti Europos Parlamento Vokietijos delegacijos narei Kerstin Westphal už suteiktą išskirtinę galimybę, nesant Vokietijos pilietei, atlikti praktiką Europos Parlamente. Sunku patikėti, bet svajonės pildosi!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.