Vyras nutirpo feisbuke aptikęs slaptą aplanką: „Geriau žmonai apie tai nežinoti“

Neseniai su savo paaugliu sūnumi išsikalbėjome apie feisbuką. Jis socialiniais tinklais, pasirodo, jau seniai nebesinaudoja, kai mano karta jį dar tik atranda... 

 Vyras ir negalėjo patikėti, kad kaupiami ne tik susirašinėjimai feisbuke, bet ir skambučių išklotinės. <br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Vyras ir negalėjo patikėti, kad kaupiami ne tik susirašinėjimai feisbuke, bet ir skambučių išklotinės. <br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dominykas

Apr 26, 2018, 5:51 PM

Bet kai sūnus papasakojo, kad feisbuke yra kaupiami visi asmens duomenys, sunerimau. Kaip tai visi? Socialinis tinklas saugo visą tavo telefone kaupiamą informaciją. Ne tik feisbuko žinutes, kam tu rašei ir kas kažkada kažką tau rašė. Kiekvienas vartotojas iš savo profilio gali atsisiųsti aplanką, kuriame yra surinkta visa informacija.

Labai susidomėjau šia paslaptinga kaupykla apie save ir vieną vakarą rankos panižo atsisiųsti bei paanalizuoti savo duomenis. Ką ten feisbukas yra per keletą metų apie mane sukaupęs.

Net nemalonu pasidarė ant širdies. Tame aplanke sukaupta viskas iki smulkiausių detalių – kam rašiau, kas man rašė, kam skambinau, kas man skambino, kiek minučių truko pokalbis, kiek žinučių kam siunčiau, kokius vardus ir pavardes įvedžiau į paieškas... 

Žodžiu, geriau toks aplankas mano žmonai į rankas nepakliūtų ir ji nieko apie tai nežinotų... Aš net pats negalėčiau pasakyti, kodėl prieš keletą metų socialiniame tinkle ieškojau kokios nors Aistės „aitės“...

Arba į paiešką net ne vieną kartą vedžiau kažkokios ištekėjusios moters pavardę. Tų žmonių net nepažįstu, tačiau gas galėtų paneigti, kad jei vieną dieną žmogus taptų aplinkybių įkaitu, tokiu būdu būtų labai lengva sukiršinti šeimą.

Dabar supratau, kad dirbti STT ar FNTT labai paprasta. Viskas apie žmogų ir jo veiklą – kaip ant delno. 3 GB talpos aplanke. Nereikia jokioms specialiosioms žvalgyboms nieko tirti, visus duomenis pats savanoriškai apie save priduodi.

Apėmė netikrumo jausmas... Pasijutau nuolat stebimas. Kas galėtų atmesti galimybę, kad tie surinkti duomenys vieną dieną galėtų būti panaudoti prieš patį žmogų. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.