Įspūdingas prekybos centro laimėjimas 14-mečiui virto skaudžia pamoka

Ankstų rytą, 6.30 val., gavau trumpąją žinutę iš vieno garsaus prekybos centro, kurioje sveikino mane su laimėjimu: „Jūsų telefono numeris yra laimingas, jūs laimėjote naująjį išmanųjį telefoną ir 1000 eurų.“ 

 Paauglio susidūrimas su telefoniniais sukčiais tapo skaudžia pamoka visam gyvenimui.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Paauglio susidūrimas su telefoniniais sukčiais tapo skaudžia pamoka visam gyvenimui.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigitas

May 2, 2018, 11:42 AM, atnaujinta Mar 20, 2020, 9:43 AM

Apsidžiaugė laimėjimu

Aš paskambinau tuo numeriu, iš kurio gavau žinutę. Atsiliepė vyriškis, maždaug apie 40–50 metų. Ir sakė padiktuoti laimingą numerį. Tada patvirtino, kad jis laimingas... 

Pradžioje negalėjau patikėti, kad gausiu tokius pinigus ir gerą telefoną. Tada paklausiau, iš kur man žinoti, kad jie nėra sukčiai ir ar aš tikrai laimėjau. Jie patikino, kad tikrai taip. 

„Už ką apdovanoja mane?“ – neatlyžau. 

Jie paaiškino, kad prekybos centras švenčia gimtadienį ir mano numerį išrinko laimingu. Likau nustebęs, pasimečiau. Tada manęs paklausė, ar sutinku iš vieno mobilaus operatoriaus pereiti į kitą? 

Aš atsakiau, kad sutinku, koks man skirtumas, pagalvojau. Tada man buvo liepta nuvykti į artimiausią terminalą nusipirkti du sąskaitos papildymus po 10 eurų. Aš taip ir padariau. Nusipirkus liepė paskambinti ir padiktuoti papildymo kodą. 

Paprašė sumokėti mokesčius

Nieko nesupratau, perklausiau – čia juk sąskaitos papildymo kodas. Buvau patikintas, kad per papildymo kodus mokama telefono operatoriui PVM mokestį už telefoną. 

Man jie pasirodė keisti, taip jiems ir parašiau: „Iš kur man žinot, kad jūs ne sukčiai?“ Jie pasiūlė  skambinti į policiją ir išsiaiškinti. Pagalvojau, nebijo policijos, gal rimtai laimėjau? 

Tada sulaukiau žinios, kad dar laimėjau namų kiną su plazminiu ekranu, kurio vertė 3000 eurų. Sako, už jį taip pat reikia mokėti PVM mokestį. Neva čia didysis prizas. „Labai šaunu“, – pagalvojau aš. 

Tada man buvo liepta nuvažiuoti į artimiausią terminalą ir nusipirkti tokius pat mobilaus operatoriaus kortelės papildymus už 63 eurus, 4 po 15 eurų ir 1 už 3. Patikino, kad kitaip neleidžia  išimti namų kino sistemos iš aparato. 

Tada buvo dar labiau keista, bet, galvoju, gal taip tikrai reikia. Nupirkau visus papildymus kaip lieptas. Padiktavau kodus. Galų gale man skambina ir vėl sako: „Už 1000 eurų, kuriuos laimėjote, jums reikia sumokėti mokesčius valstybei – 117 eurų.“ 

Skolinosi iš tėvų

Atsakiau, kad neturiu tokių pinigų. Sakau, anuos 83 eurus skolinausi, kad gaučiau visas dovanas. Man pasiūlė dar iš ko nors pasiskolinti. Pasiūlė pagalvoti 1 minutę, ar man tikrai reikia dovanų, nes jų galima ir atsisakyt. 

Tada atsakiau, kad man reikia dovanų. Pasiskolinau dar 117 eurų iš savo tėčio. Tuomet gavau nurodymus nupirkti 7 papildymo kvitukus po 15 eurų, 1 už 10 eurų ir 1 už 2 eurus. Paprašė padiktuoti kodukus ir liepė niekur neišvykti, būti namuose. 

Tačiau to vyro telefonas išjungtas. Likau apgautas, be dovanų, be pinigų. Man yra 14 metų, gyvenu Pakruojo rajone. Dabar turėsiu pamoką visam gyvenimui... Neapsigaukite ir būkite budrūs. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.