Laisvos žodžiai TV laidoje nustebino vyrą: „Tokių moterų – tik gaila“

Kalinių žmonos neseniai reikalavo, kad būtų gerbiamos už savo auką. Laukia vyro, kuriam rūpi, kenčia. Išgirdęs, kaip gerbiami vyrai kalba, galiu tų ponių tik pagailėti.

 Laidoje moteris teigė besijaučianti apginta.<br> Stop kadras.
 Laidoje moteris teigė besijaučianti apginta.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Rimvydas Vait.

May 11, 2018, 7:13 PM, atnaujinta May 12, 2018, 12:02 PM

Per „Lryto TV“ rodė laidą „Ant Bangos“. Žmona žiūrėjo, nugirdau pokalbį su dainininke Donata Gutauskiene-Laisva. Ji susipyko su kavinės šeimininke Anglijoje. Koncertavo, savininkė nesumokėjo sutartos sumos, skandalas.

Laisva džiaugėsi, kad vyras stojo jos ginti. Tiksliau, pranešė kavinės savininkei, kad jai nevykdant įsipareigojimų atvažiuos ir „apmyš galvą“.

Perskaitėte teisingai. Apmyš galvą. Nereikia stebėtis – žmogus tiek kartų teistas, išmokęs atitinkamo žargono. Mane nustebino ne jo, o mylimos žmonos Laisvos žodžiai.

„Aš manau, kad kiekvienas vyras, sužinojęs, kad jo žmoną skriaudžia, dar ne taip pasakytų!“ – sakė dainininkė. Galiu patikinti – ne. Tikrai ne. Taip nepasakyčiau aš, nepasakytų nė vienas mano draugas, net pažįstamas.

Tikėjau, kad dėl bjaurių vyro pasisakymų moterims būna gėda. Kartą išgėręs leptelėjau nesąmonę. Buvo įmonės susitikimas, kuris baigėsi vakarone su antrosiomis pusėmis. Drėbiau kažką apie kolegų elgesį, susiginčijome. Kitą rytą už pagirias nemalonesnė buvo žmonos reakcija. Suprantu tai – manau, nė viena normali moteris nenori būti su nevaldomu chamu.

Todėl mane taip ir nustebino ponios Laisvos žodžiai.

Noriu pasakyti visoms moterims, kad jų nesuklaidintų vieši dainininkės pasakymai. Bendravimo stilius, kuriuo pasireiškė jos vyras, nėra siekiamybė. Nėra pagirtina, kad jis taip gina žmoną. Nėra prasmės didžiuotis chamo kalba.

Žinote, kas taip kalba? Rajoniniai marozai, kurių vengiate vakare grįždamos namo. Kaliniai, kurių nematote, nes jie uždaryti institucijoje. Banditėliai, prie kurių atsidūrusios tikrai norėtumėt apsaugos. Ir smulkūs, menkos savivertės tipeliai, daug galintys žodžiais ir mažai – darbais.

Žmogaus kultūra pasireiškia daugeliu aspektų, iš kurių vienas yra jo vartojamas žodynas, o dar vienas – bendravimo stilius konfliktinėje situacijoje. Tad ar yra ko didžiuotis, jog tavo sutuoktinis nemoka bendrauti, nežino, kaip spręsti konfliktą, grasina nepažįstamai moteriai ir dar negali pasidžiaugti plačiu žodynu?

Čia ne dėkingumas už gynimą turėtų būti, o didelė, liepsnojanti gėda. Labai gaila, jog tokia graži ir dar jauna moteris kaip Laisva gina santykius su tokiu chamišku žmogumi. Ir dar tiki, kad jo poelgis – riteriškas!

Tokių moterų - tik gaila. Kai esi beviltiškoje situacijoje, turi rasti joje privalumų, jog neišprotėtum. Galbūt ir kalinių žmonos taip įsikalba sau, kad turi jas ginantį didvyrį? Nes tiesą (kad jaunystę paaukojo nusikaltėliui ir dabar nebeturi kelio atgal) pripažinti būtų tiesiog per skaudu.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.