Suvalgius apelsiną merginai ištino liežuvis, tačiau skubioji pagalba pribloškė

Naktį suvalgius apelsiną, po 15 minučių pajutau liežuvio patinimą, skausmą. Taip pat ištino ir dešinėje pažandėje. Kadangi tai buvo iš karto po valgio, pagalvojau, kad tai gali būti alerginė reakcija. Išgėriau „Tavegilo“, bet pažandė po 10 min., dar labiau ištino ir sunku buvo ryti, jaučiau skausmą.

 Mergina pasipiktino ne tik mokamu gydymu, bet ir atmestiniu gydytojų požiūriu į paciento negalavimą.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Mergina pasipiktino ne tik mokamu gydymu, bet ir atmestiniu gydytojų požiūriu į paciento negalavimą.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2018, 2:02 PM, atnaujinta Jul 30, 2018, 2:26 PM

Kadangi neigiamos mintys neduodavo ramybės, nusprendėme važiuoti į vieną iš Vilniaus ligoninių.

Atvažiavus mane apžiūrėjo budintis gydytojas, kuris atmetė versiją, kad tai gali būti alerginė reakcija, kadangi pažandė ir liežuvis ištino, iš vienos (dešinės) pusės. Budintis gydytojas nusprendė nusiųsti mane apžiūrai, pas gyd. otorinolaringologą.
 
Otorinolaringologas apžiūrėjo mane tik vizualiai, jokių tyrimų nedaręs medicinos dokumente užrašė, kad „alergija yra nepatikslinta“, todėl išrašė man vaistų nuo alergijos. 

Net nepasiaiškinus, kas su manim iš tikrųjų, išrašė vaistų nuo alergijos. Po to gydytoja pridūrė, kad čia tikriausiai ne alergija, bet vis tiek liepė nevalgyti apelsinų ir rekomendavo pagerti tablečių nuo alergijos. Jeigu nepraeis, pasiūlė kreiptis į savo gydytojus. 

Už tai turėjau sumokėti 15 eurų, nes būtinosios pagalbos kategorija neatitinka skubios pagalbos kriterijų. Todėl prieš važiuojant pasiskaitykite visus reikalavimus ir jeigu tai neatitiks būtinosios pagalbos kategorijos, tai važiuokite tik tuo atveju, jeigu turite pinigų.

Paprašius paaiškinti, kodėl gydytoja rašo vaistus nuo alergijos, nors ji yra nenustatyta, gydytoja tiesiog tylėjo.

Norėčiau paklausti, kodėl yra nuskaičiuojami tokie mokesčiai, kam reikalingas tas privalomasis draudimas, kodėl yra rašomi vaistai nuo alergijos, kurios nėra ir kas atsakytų už tai, kad išgėrus išrašytų vaistų nebūtų buvę daug blogiau!
 
Aš tikrai nesiputočiau dėl 15 eurų, nes sveikata – neįkainojamas turtas žmonijos pasaulyje, jeigu gaučiau kvalifikuotą pagalbą arba bent jau žinočiau, kas yra su manimi... 

Kreipiausi į kitą kliniką, nes paskirti vaistai nuo alergijos nepadėjo. Ten man konstatavo limfmazgių uždegimą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.