Po pirmų dienų mokykloje mama pasiuto: „Tėveliai, ar ilgai dar tylėsim?“

Ir vėl rugsėjo 1-oji, ir vėl leidžiam vaikus į mokyklą. Per TV visa gerkle rėkiama, ar bandoma įtikinti, kad mokinį į mokyklą galima išleisti už 30 eurų! Atsiprašau už pasakymą, bet jūs ar kvaili, ar vaikų niekada neturėjote?

 Motina pasipiktinusi augančiomis rinkliavomis mokykloje.<br>R. Jurgaičio asociatyvioji nuotr.
 Motina pasipiktinusi augančiomis rinkliavomis mokykloje.<br>R. Jurgaičio asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė

Sep 5, 2018, 9:26 PM, atnaujinta Sep 3, 2019, 3:32 PM

Sovietmečio laikai jau seniai praėjo, kai viskas buvo po 1–3 kapeikas, maitinimas nemokamas, pratybų pirkt nereikėjo, nes visi rašė į sąsiuvinius – ir klausimus ir atsakymus, taip geriau įsimindami ir dailindami savo rašyseną. O dabar skelbiama, kad egzaminų rezultatai vis prastėja ir prastėja, nes komercija vis didėja ir didėja.

Vakar sėdim su dukra ir juokiamės. Vakar per televizorių sakė, kad už 30 eurų galima išleisti vaiką į mokyklą. Taigi, uniformos pataisymas kainavo 20 eurų, lieka 10 eurų – rašikliui, pieštukui ir porai sąsiuvinių. Viso kito nereikia, eisim be batų ir kitų drabužių, bet, svarbiausia, su uniforma.

Taip pat nepirksim pratybų, kadangi nelabai kas liko iš tų 30 eurų. Turiu du vaikus, abu eina į mokyklą, tai išlaidos dvigubėja. Anksčiau batus į lauką pirkdavau iki 30 litų, dabar be 30 eurų gali net neiti ir neieškoti, o batų berniukui reikia tikrai daug, oi kiek daug. Į krepšinį, į mokyklą, kūno kultūrą, lauką ir t.t..

Jau juokas pro ašaras, praeitais metais už 3 pratybas sumokėjau 18 eurų! Šiais metais anglų pratybos nuo 6 eurų jau pabrango iki 8,50 euro! Atsibuskit, čia ne litai!

Lietuvos „išblaivintojas“ Aurelijus Veryga sugalvojo, kad vaikus reikia pradėti sveikai maitinti ir sudarė jiems sveiką valgiaraštį! Nejuokinkit!

Na, kadangi „sveikiau“ maitins, tai pietukai kainuos nebe 1,80 euro, bet 2,10 (beveik 8 litai, kadangi turiu du vaikus, tai išeina apie 16 litų). Kas čia mums, lietuviams milijonieriams, tokios papildomos išlaidos per dieną, o jei vaikai keli šeimoje... Tėveliai, ar ilgai dar tylėsim?

Tačiau, gerbiamieji, ar atkreipėte dėmesį, kiek dabar atsidarė naujų kebabų kioskų netoli jūsų mokyklų! Valgykit į sveikatą! Padėka ir linkėjimai A. Verygai nuo kebabų savininkų!

Paskutinė mintis. Einu pro parduotuvę ir galvoju – neblogai būtų pyrago prie kavos pasiimti gabaliuką, sustojau ir negaliu patikėt – 11,99 euro už kilogramą „Napoleono“.
 
Tai kaip čia suprast?! Metas pradėti kažką daryti, nes paskutiniu metu jaučiuosi kaip baudžiauninkas: darbas, mokesčiai, mokesčiai ir viskas uždrausta! 

Turinys pirmą kartą publikuotas 2018 metų rugsėjo 5 dieną.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.