Ant šaligatvio paslysti bijojusią moterį pribloškė grubus vairuotojo poelgis

Tai nutiko prieš Kalėdas, bet nuoskauda iki šiol kelia daug klausimų. Juo labiau, aš suabejojau, ar žmogus šiais laikais ginamas nuo smurto.

 Slidžių šaligatvių išvengti moteris sugalvojo savaip, tačiau tai patiko ne visiems vairuotojams.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Slidžių šaligatvių išvengti moteris sugalvojo savaip, tačiau tai patiko ne visiems vairuotojams.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Slidžių šaligatvių išvengti moteris sugalvojo savaip, tačiau tai patiko ne visiems vairuotojams.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Slidžių šaligatvių išvengti moteris sugalvojo savaip, tačiau tai patiko ne visiems vairuotojams.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vita

2019-01-12 16:58

Prieš šventes skubėjau pirkti dovanų savo artimiesiems. Pora dienų prieš tai patyriau didelę traumą – smarkiai kritau ir susitrenkiau. 

Kadangi ėjau kalnuota gatve, buvo slidu ir bijojau vėl pargriūti, susižeisti. Todėl nusprendžiau eiti kaire puse kelio kelkraščiu, o ne šaligatviu dešinėje. 

Todėl mašinos sustojimas už manęs nenustebino. Galvojau, gal paklausti kelio žmogus nori, nesignalizavo. Tačiau atsidarius durelėms išlipo jaunuolis ir iškart paklausė, kodėl aš neinu šaligatviu.

Aš tik žiojausi sakyt, kad man trauma, kad kritau ant slidaus šaligatvio ir bijau vėl juo eiti, bet vairuotojas, palikęs mašiną viduryje gatvės, iššoko ir ėmė mane purtyt už sužeistos rankos! Buvau apimta panikos, kad tik nesužeistų manęs labiau.

Griebęs už rankos pradėjo vilkti mane link šaligatvio. Šaligatvį skyrė vandens kanalas, bijojau į jį įkristi ar susižeisti. 

Pro šalį ėję aplinkiniai į šį incidentą visai nereagavo. Įdomu, kodėl smurtas prieš vaikus nepateisinamas, o prieš moterį – taip. 

Kreipiausi į policiją, mane čiupęs pilietis buvo surastas. Tačiau buvo konstatuota, kad man padarytos kūno žalos nėra. Aš juk ir taip buvau mėlyna ir negalėjau pasakyt, kad jis sužeidė mane.

Bet morališka skriauda baisi! Dabar bijau eiti ir šaligatviu, ir keliu. 

***

„Bendraukime“ primena, kad pagal Kelių eismo taisykles pėstieji privalo eiti šaligatviais arba pėsčiųjų takais dešine puse, o ten, kur jų nėra, – kelkraščiu. Jeigu šaligatvio, pėsčiųjų tako, kelkraščio nėra arba jais eiti negalima, leidžiama eiti viena eile važiuojamosios dalies pakraščiu.

Kelkraščiu arba važiuojamosios dalies pakraščiu einantys arba kelkraščiu riedučiais, riedlentėmis, paspirtukais važiuojantys pėstieji turi judėti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį.

Pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą. 

Pėstiesiems draudžiama eiti per važiuojamąją dalį tose vietose, kur yra transporto ar pėsčiųjų atitvarai, o gyvenvietėse – ir ten, kur yra skiriamoji juosta (išskyrus pėsčiųjų perėjas ir sankryžas); eiti automagistrale ar greitkeliu; eiti skiriamąja juosta arba greta jos važiuojamosios dalies pakraščiu; išeiti iš už stovinčios transporto priemonės ar kitos kliūties, trukdančios apžvelgti vietą, neįsitikinus, kad nėra artėjančių transporto priemonių; eiti dviračių takais; važiuoti riedučiais, riedlentėmis, paspirtukais važiuojamąja dalimi.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.