Vaikelio sulaukusi jauna žmona prašo patarimo: vyras nebeleidžia daryti vieno dalyko

Noriu patarimo, kaip kalbėtis su vyru. Nesugebame susišnekėti ir tik susipykstame. Kaip ir daugumai porų būna – nesutarimai prasidėjo susilaukus vaikučio.

 Jauna mama nori nors trumpam ištrūkti iš namų, tačiau vyras nebeišleidžia.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Jauna mama nori nors trumpam ištrūkti iš namų, tačiau vyras nebeišleidžia.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Jauna mama nori nors trumpam ištrūkti iš namų, tačiau vyras nebeišleidžia.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Jauna mama nori nors trumpam ištrūkti iš namų, tačiau vyras nebeišleidžia.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kamilė

Jan 27, 2019, 1:52 PM, atnaujinta Dec 20, 2019, 1:52 PM

Visada buvau labai veikli mergina. Darbas, studijos, daugybė hobių, susitikimai su drauge, laisvalaikis su vyru – mano kasdienybė buvo pilna. Buvau ir atsipalaidavusi, rengiausi drąsiu stiliumi, kaip man gražu. 

Su vaikučiu viskas smarkiai pasikeitė ir tai natūralu. Nelakstysiu kas vakarą į miestą ar sporto klubą :). Bet vyras nesupranta ir reto mano poreikio išeiti.

Myliu savo vaikutį iki mėnulio ir atgal, bet visos mamos žino, kad kartais reikia ir atitrūkti. Poilsis būtinas! Tariausi su vyru, kad kartą per savaitę mane kur nors išleistų. Na, grįžęs po darbo pabūtų namuose, užmigdytų, o aš tada išeičiau susitikti su drauge ar į kirpyklą. Juk tai tik vienas vakaras iš septynių! Neprašau daug!

Vyras sutiko, bet greitai apsigalvojo. Užteko man du vakarus – per dvi savaites – išeiti. Vaikutis verkė, jis nemokėjo užmigdyti, ir kai grįžau rėžė tokį: „Niekur daugiau nelakstysi. Jei nori pabendraut, tegu kas nors ateina pas tave.“

Taip, tikrai žmona bus maloni savo vyrui ir bus gera mama, jei bus įkalinta namuose be galimybės trumpam prasivaikščioti. Ne! Bijau, kad tapsiu ragana, nes kai esi uždarytas tarp keturių sienų, rimtai gali pavažiuoti stogas.

Vyras labai pasikeitė ir tuo, kad pakomentuoja išvaizdą: „Visai ne mamiškai atrodai... Nenori persirengt mažiau aptemptai?“

Seniau girdavo ir seilę varvindavo dėl mano aptemptų rūbų, o dabar nebegerai! Dviese kalbant susikeikiu ir jau matau, kaip susiraukia: „Nemoteriška, dabar esi mama, liaukis keiktis.“ 

Nors tai būna vienas keiksmažodis per, nežinau, mėnesį!

Žodžiu, jaučiuosi įstrigusi. Išeiti nepaleidžia, auklę samdyti būtų nelogiška – juk aš motinystės atostogose, kam auklė.

Skaudžiausia, kad jį pradėjo erzinti mano bendravimas ir išvaizda, kai neatitinka kažkokių jo įsivaizduojamų „motinystės standartų“! Ką daryti? Būsiu dėkinga už visus patarimus.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2019 metų sausio 27 dieną.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.