7 mėn. nėščia moteris išgirdo sukrečiantį gydytojo verdiktą

Kartais vaikų klausimai suspaudžia širdį. Ir priverčia prisiminti sunkiausius gyvenimo pasirinkimus.

Gydytojas patarė nesunkinti visko dar labiau.<br> 123rf nuotr.
Gydytojas patarė nesunkinti visko dar labiau.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irma

Apr 8, 2019, 8:35 AM

„Mamyte?“ – paklausė ji.

„Ką, dukryte?“ – atsiliepiau.

„O ar būna debesėlių ir kitokių spalvų? Ar jie visi tik šviesiai melsvi?“ – klausė toliau.

„Na, aš nežinau, bet turbūt mes greitai galėsime tai išsiaiškinti, jeigu tau taip įdomu“, – nuraminau.

„O, taip, mamyte, man labai įdomu, jie taip švelniai kutena kojas“, – džiaugėsi mergaitė.

„Tai tik todėl, kad Tu basa, mano mažute. Turi gražiausią planetoje šypseną“ – pasakiau jai. Mergaitė atsakė, kad ir jai esu pati gražiausia mamytė. Pati gražiausia, kokią tik galėjo išsirinkti... Tada pasiteiravo, ar man nebeskauda. Ne, dabar jau nebeskauda. Nerimo, kodėl tada taip skaudėjo?

„Toks likimas... Bet aš kovojau, tik mano kūnas buvo per silpnas...“ – atsakiau.

„O kaip aš? Juk aš girdėjau, kad tas tas vyriškis baltu chalatu, pameni mamyte, kur tau kaukę ant veido dėjo. Ar pameni mamyte, na, tą, kuris sakė: „Septynių mėnesių nėštumas. Gimdyvei ketvirta stadija. Leukemija.“ 
Ar jis mano tėtis? Mamyte?“ – nesiliovė klausinėjusi ji.

Ne, ne tėtis. Paaiškinau dukrytei, kad tai buvo gydytojas.

„Mamyte, bet aš jį pamenu nuo labai seniai. Aš pamenu jo balsą, pamenu, kaip jis sakė: „Jūsų padėtyje nėštumas neįmanomas. Tai tik pagreitins, suprantate. Atsisakykite šios minties. Nebloginkite situacijos.“ 
Mamyte, o kodėl tu tada sakei, kad ?negali? Pamenu, tu minėjai, kad „ši siela atėjo tam, kad gimtų“. Bet ar tuomet tu tikrai nesuklydai?“ – nenurimo ji ir toliau.

„Dukryte mano, kokia tu smalsutė, na, argi aš galėjau tada suklysti?.. Gal ir nenutiko taip, kaip norėjau. Nepažinai, ką reiškia gyvenimas žemėje, basomis kojomis nebėgiojai mūsų kiemo pievute. Bet dabar tu gali šokinėti nuo debesėlio ant debesėlio, o ir nuo angeliukų tu nesiskiri. Argi galėtų būti geriau?“ – dabar jau aš jos klausiau.

„Tu teisi, mamyte. Geriau būti negalėtų. Ir nesvarbu, kur, žemėje ar danguje. Visur, mamyte, man bus rojus, visur, kur būsime kartu. Amžinai“, – pažadėjo dukra.

Šis rašinys dalyvauja portalo lrytas.lt ir „Krizinio nėštumo centro“ konkurse „Mano motinystės istorija“, kuris vyks visą balandį. Laimėtojai bus paskelbti gegužės 3 d.

Galima kreiptis pagalbos

Neplanuotai pastojote, nežinote, kaip elgtis? Kyla klausimų dėl netikėto partnerės, dukros, sesers nėštumo, nežinote, kaip galima padėti? Pasikonsultuokite su „Krizinio nėštumo centro“ specialistais – psichologais, teisininkais, socialiniais darbuotojais.

Savo klausimą įrašykite į laukelį skydelyje, kurį rasite straipsnio apačioje, ir paspauskite „siųsti“. Atsakymas kaip įmanoma greičiau bus publikuotas lrytas.lt skyrelyje „Vaikai“. Nemokamas konsultacijas galite gauti ir telefonu: 8 603 57912 bei el.paštu: neplanuotasnestumas@gmail.com

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.