Tėčio draugams atrodžiau tikra retenybė: mergaitėms tai neįprasta

Aš nuo mažens esu labai artima su savo tėčiu, esam panašūs charakteriu ir humoro jausmu, taip pat mudu sieja daugybė bendrų pomėgių. Tėtis apie mane pasakodavo su pasididžiavimu.

 Kaskart grįžusi į Lietuvą, su tėčiu išsiruošiu grybauti.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Kaskart grįžusi į Lietuvą, su tėčiu išsiruošiu grybauti.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Žvejyba – vienas bendrų tėvo ir dukros pomėgių.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Žvejyba – vienas bendrų tėvo ir dukros pomėgių.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Margarita G.

May 10, 2019, 9:54 PM

Du iš tų pomėgių yra žvejyba ir grybavimas. Pradėjau važiuoti su tėčiu į žvejybą, kai buvau kokių penkerių. Aš buvau labai aktyvus vaikas ir šnekutė, tad labai greitai susidraugavau su senbuviais žvejais. Tais laikais žvejojanti mergaitė buvo retenybė.

Tėtis, būdavo, su pasididžiavimu pasakoja žvejams, kaip jo dukra žvejoti mėgsta ir kad Kalėdoms ne lėlių nori, o meškerės ir kabliukų. Ech, kiek kartų jam yra tekę kabliuką man iš rankos traukti ar bristi į ežerą ir atkabinti susipainiojusį valą, guosti, kai nutrūkdavo taip ilgai laukta žuvis.

Grybauti mudu irgi mėgstam, ir darom tai kartu. Apeinam didelius plotus miško tiesiog šnekučiuodamiesi ir rinkdami grybus.

Būna, pasiklystam, ir aš pradedu jaudintis, kad nerasime kelio atgal. Bet tėtis visada ramus: „Va, paeisim iki to berželio ir rasim mūsų mašiną.“

Tik vėliau papasakoja, kad pats jaudinosi. Dar ir dabar kai grybaujam ir reikia perbrist kokį upeliuką ar pelkaitę, o mano guminiai batai labiau gražūs nei ilgi, tai tėtis ant kupros mane perneša.

Istorijų yra daug ir visokių, bet svarbiausia – ne žuvis ar grybai, o laikas, praleistas kartu. Iki šiol mudu su tėčiu lekiam žvejoti ar grybauti kiekvieną kartą, kai parskrendu namo į Lietuvą. Mudu galim tiesiog sėdėt vienas šalia kito ir mėgautis gamta, plepėt apie viską ir apie nieką. Bet tas jausmas tomis akimirkomis yra nepakartojamas. Tai – mudviejų laikas.

Šis rašinys skirtas Tėvo dienos proga rengiamam konkursui „Mano nuotykiai su tėčiu“. Aprašykite savo nuotykius su tėčiu ar kuo jis jums – pats ypatingiausias, siųskite adresu bendraukime@lrytas.lt ir laimėkite puikų prizą!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.