Gyvenu su 50-mečiu. Pasakysiu, kas sveikai moteriai – akivaizdu

Mano vyras senesnis už mane 15 metų. Kai man buvo 20 metų ir susipažinome, skirtumas atrodė niekinis. Juk 35 – jaunas vyras. Su laiku viskas, deja, ryškėja.

Moteris pasidalijo savo patirtimi su visomis, galvojančiomis apie santuoką su vyresniu vyru.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Moteris pasidalijo savo patirtimi su visomis, galvojančiomis apie santuoką su vyresniu vyru.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Ar sekso tik progomis – gana?<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Ar sekso tik progomis – gana?<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rasa

2019-06-07 20:09

Koncertai baigėsi

Kai vyrui 50 m., jam yra kitas gyvenimo etapas. Išsiskiria pomėgiai, laisvo laiko praleidimas. Pavargęs darbe žmogus nori grįžęs namo atsisėsti ir ilsėtis. Ilsisi per televizijos žiūrėjimą, straipsnių kompiuteryje skaitymą, gulinėjimą.

Čia jau ateina tas etapas, kai žmogus popietės metu sako: „Noriu pasnausti.“

Aš norėčiau išeiti į kavinę, pasivaikščioti, visa kita. Išeinu tik su draugėmis arba su mama, nes jis 9 iš 10 kartų nenori eiti į žmones ir geriau pailsės namuose. Jeigu pirmus 10 metų kartu nieko nereiškė pamačius koncerto skelbimą nusipirkti į koncertą bilietus ir susiorganizuoti išėjimą tam pačiam savaitgaliui, tai dabartinė padėtis tokia, kad galima ilgai įkalbinėjant susitarti ir užsirezervuoti bilietus į po dviejų mėnesių būsiantį renginį.

Sponatniškumo ir aktyvios veiklos visai nelikę, ir aš jo nekaltinu, nes keičiasi kūnas, mąstymas, kitos žmogaus apsukos jau. Gerai, kad manęs nesmerkia dėl mano noro aktyviai dalyvauti ir aš galiu išeiti su draugėmis, bet su vyru išėjimų jau beveik nebūna.

„Susirask meilužį“

Yra ir lovos klausimas. Pasakysiu, kas sveikai moteriai akivaizdu – vyresnio vyro galimybės ir norai bus retesni už jūsų. Man tekant tą patį akcentavo mano mama, bet aš dar buvau drugelių stadijoje ir maniau, kad svarbiausia meilė, dvasinis ryšys. Meilė svarbu ir to neneigsiu. Moteris turi poreikių – tas irgi nenuneigiama.

Negali apie tai kalbėti per daug, prikaišioti, nes vyrą žeidžia. Kiek yra, tiek turi užtekti. O kokiai sveikai moteriai užtektų šventinių kartų? Bandant pasakyti, kad nesijaučiu užtektinai laiminga toje srityje, buvo atsakyta: „Susirask meilužį.“

Nerimtas tas pasakymas, iš pykčio, nors vis tiek nemalonu girdėti. Beje, ar žinote, kad kai vyrams pasikeičia seksualiniai poreikiai, jie nebemato prasmės ir paprastam lietimuisi? Bučiuotis, paglostyti vienas kitą, meiliai pasiglaustyti vyrui, kuriam nereikia sekso, beprasmiška. Jie neis net į minimalų artumą, nes nenori daugiau.

Įspėjimas kitoms

Hormonai pasikeičia ir iš medžiotojo vyras pasidaro ramiu. Ramybė santykiuose yra gerai, bet per didelė ramybė atneša garantuotumą, kad kitas niekur nedings. Garantuotas dėl moters vyras nesistengia ir nesako komplimentų, nerodo tiek susidomėjimo, kadangi jam yra aišku, kad jau esate kartu.

Būdamas 40-ies, vyras galva galvodamas supranta, kad vis tiek turi stengtis, net jeigu pasitiki žmona, vis tiek stengiasi rodyti dėmesį. O dar po 10 metų vyras pavargsta ir mato moterį nebe kaip atskirą moterį, o kaip savo žmoną.

Rašau ir pasakoju ne kad pasiskųsčiau, o noriu įspėti. Šitą laiką reikės pragyventi ir tiek, ir nieko neprigalvosi. Bet kai tekėjau, neturėjau aplinkoje nė vieno pavyzdžio, kad poroje būtų amžiaus skirtumas, o mamos gąsdinimai nerūpėjo. Todėl noriu įspėti, kurios šiuo metu galvoja apie tokius santykius, jeigu nors vienai kuo nors pravers mano patirtis. Gerai pagalvokite, kokia bus jūsų santuoka ir su kuo turėsite gyventi.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.