Dėl „stringų“ lyginimo susiginčijusi žmona išgirdo, kad tokias vyrai dažniausiai palieka

Ar jūs lyginate rūbus? O patalynę? Apatinius su kojinėmis? Aš, pavyzdžiui, nelyginu. Man gaila gaišti laiką tokiam niekiniam darbui.

 Kam ginčytis dėl tokio dalyko?<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Kam ginčytis dėl tokio dalyko?<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2019, 8:33 PM, atnaujinta Aug 19, 2019, 11:05 AM

Aš išsilyginu tik išeiginius rūbus, ir tai ne skrupulingai. Vis tiek susiglamžo dėvint. Visus kitus tiesiog susilanksčiusi tvarkingai sudedu į spintą.

Lygina net kelnaites

Bet viena mano pažįstama lygina viską iš eilės. Išlygina net ir stringus.

Kartą tarp mūsų kilo ginčas šiuo klausimu. Moteris aiškino, kodėl ji tai daro. Todėl, kad kabantys lauke švarūs rūbai prisigaudo įvairių mikrobų ir bakterijų. Tai musė atsitūpia, tai vabalas koks, tai kandis užpuola ar blusos nušoka nuo pro džiovyklę prabėgančio gyvūno.

Tam, kad visas šis turtas neatsidurtų lovoje ar ant kūno, rūbus reikia dezinfekuoti. Karštas lygintuvas tai padaro geriausiai.

Ypač svarbu dezinfekuoti rankšluosčius, apatinius ir kojines. Nes jie liečiasi su labai problemine, mikrobų ir bakterijų atžvilgiu, sritimi. Man toks požiūris asocijuojasi su paranoja.

Mikrobai - mūsų gyvenimo dalis

Pirmiausia, lauke esančių dulkių lygintuvas vistiek nesunaikina, o jose daugiausiai ir gyvena mikrobai. Antra, mikrobai, grybelis ir virusai – neatsiejama mūsų gyvenimo dalis ir kvaila galvoti, kad jų galima atsikratyti, nes tai neįmanoma.

Trečia – šiais laikais skalbimo milteliai yra tokie toksiški, kad joks mikrobas juose pabuvęs tikrai neišgyvena daugiau nei minutės.

Ketvirta – užmušti lygintuvu mikrobai akimirksniu sugrįžta atgal, perbėgę nuo pagalvės, antklodės, rankų, batų ar užpakalio. Tai kokia prasmė vargti? Ir laiko gaila, ir brangios elektros.

Be to, esu kažkur skaičiusi, kad užsienio ekspertai jau seniai pataria žmonėms nelyginti patalynės. Taip yra dėl to, kad karščio paveikta medžiaga neleidžia kvėpuoti kūnui. Logiška būtų manyti, kad ir išlyginti rūbai irgi neleidžia kūnui kvėpuoti. Tai kam juos lyginti? Kam kenkti sau pačiam?

Kas lygina užsienyje?

Pažįstama manęs nesuprato, pavadinusi tingine ir nevala. Nesupratau jos ir aš. Nejaugi stovėti po kelias valandas prie lyginimo lentos yra didesnė vertybė už laiko praleidimą su šeima, pasivaikščiojimą gamtoje ar knygų skaitymą?

Kiek žinau, užsienyje jau seniai niekas nelygina tų rūbų ir niekas dėl to nedaro jokių tragedijų. Nebent tik močiutės, išlikusios nuo caro laikų. 

Ypač kitur nelygina mažų vaikų rūbų. Nes ten drabužiai keičiami kelis kartus per dieną. Koks lyginimas? Ten tik spėtum sulankstyti, ką irgi mažai kas daro. Numeta kur nors tiesiog į krūvą arba į spintą, sukrauna bet kaip ir gerai.

O gudriausi iškart apsivelka rūbus, vos ištraukus iš džiovyklos. Ir tai nereiškia, kad jie nevalos. Jie tiesiog teisingai paskirsto savo prioritetus.

Pasirodo, tokias palieka

Ginčo metu buvo mestas dar vienas, kaip moteriai pasirodė, svarus argumentas skambantis maždaug taip: „Nedraugaujanti su lygintuvu moteris yra prasta šeimininkė, todėl vyrai tokias dažniausiai ir palieka.“

Pasidarė juokinga. Jeigu vyras yra toks primityvus, kad dėl suglamžytų rūbų palieka moterį, tai toks ten vyras. Tikras vyras ne kaltintų, o pats paėmęs į rankas lygintuvą išlygintų ne tik savo stringus, jei jau yra toks poreikis, bet ir savo žmonos, tiesa?

Taip gaila, kad žmonės skiria dėmesį tokiems nereikšmingiems dalykams. Ginčijasi, pykstasi dėl nieko. Koks skirtumas, lygini tu drabužius ar nelygini. Svarbiausia, kaip jautiesi.

Jei tau gerai taip, kaip yra, kitas neturi lįsti į tavo gyvenimą su savo nuomone, pamokymais ar komentarais. Neturi teisės tavęs žeminti ar smerkti vien todėl, kad nesielgi taip, kaip jis. Ypač tas, kuris miega šalia tavęs lovoje...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.