Ankstų rytą prie lango atsisėdusią moterį suerzino kaimynų poelgis

Sveiki. Iš karto įspėju, kad šis laiškas bus neigiamas, nes pasakojama apie nebendruomenišką ir neatsakingą poelgį, ir nėra kaip tai apcukruoti.

 Kaimynų ir kitų ji prašo būti atsargesniais.<br> 123rf.com nuotr,
 Kaimynų ir kitų ji prašo būti atsargesniais.<br> 123rf.com nuotr,
Moteris gyvena daugiabutyje.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Moteris gyvena daugiabutyje.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Paaiškintoja

Aug 9, 2019, 7:29 AM

Gyvenu miesto rajone, kuriame vienas priešais kitą stovi grupelė daugiaaukščių namų. Savaitgalio rytą sėdėjau prie užuolaidomis užtraukto lango, užsiimdama savo reikalais, kai staiga lauke kažkas akinamai blykstelėjo. Panašiai būna trenkiant žaibui, tik šviesa čia buvo kur kas skvarbesnė.

Atsitraukusi užuolaidą žvilgtelėjau pro langą ir tuo metu žybtelėjo dar keli blyksniai. Tada tą langą, iš kurio ar į kurį buvo nukreipta blyksnio šviesa, atsidariusi jauna moteris apsižvalgė po kiemą. Uždarė langą, ir blyksniai baigėsi.

Numanau, kad arba tame bute, arba bute name priešais, buvo išbandytas lazerinis pistoletas ar panašus lazerinis aparatas. Numanau, kad lazerio šviesos pulsą paleidusieji veikėjai galvojo, jog tokiu laiku visi aplinkiniai gyventojai mėgaujasi ramiu savaitgalio miegu.

Deja, ne visi. Kadangi kelios valandos po atsitikimo dar jaučiu vienoje akyje kažkokį nuo apakinimo tais blyksniais atsiradusį šešėlį. Nors ir labai tikiuosi, kad praeis, noriu pasakyti tiems konkretiems lazerį įjungusiems veikėjams, kad jie yra paskutiniai lazeriniai debilai...

Reiktų suprasti, kad tokių aparatų gyvenamajame rajone naudoti negalima bet kuriuo paros metu. Kiemo kaimynai turi teisę netrukdomi prie lango sėdėti ir pro langą žvilgčioti, kad ir visą parą, be rizikos apakti. Lazeriniai aparatai turėtų būti naudojami jų naudojimui pritaikytoje aplinkoje. Ne nukreipti į kaimynų langus. Jei jūsų žaisliukas sukels akių sveikatos problemas ar regėjimo praradimą žmonėms, sulauksite daug nemalonumų.

Belieka tikėtis, kad niekam nekils mintis pašvitinti praskrendančio lėktuvo. Išbandyti, ar lazeris veikia. Taip, jis veikia. Ir jis veikia kaip lazeris, tiek protingų žmonių, tiek kvailių rankose...

Pradžioje ketinau kreiptis tiesiai į tuos žmones. Tačiau nežinau, ar man teko originalūs blyksniai, ar blyksnių atspindžiai lange, nesinori apkaltinti niekuo dėtus kaimynystės gyventojus. Bet norisi, kad tokius žaisliukus įsigyjantys, prieš spausdami mygtuką, pagalvotų ir apie pasekmes.

Manau, kad būtų neteisinga apie šitą įvykį tylėti, nes akivaizdu, kad ne visi supranta, jog lazeris yra ganėtinai pavojingas įrankis ir neturėtų būti naudojamas atmestinai.

O ką manote jūs?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.