Komandiruotėje nutirpo pamatęs, ką kolega perka žmonai, o ką – meilužei

Prieš porą mėnesių su kolega išvykome į komandiruotę Ispanijoje. Nebuvo artimi draugai, tačiau kelionės žmones suartina. Iš pradžių kalbėjome apie reikalus, o vėliau, po poros taurių vyno, kalba pasisuko ir apie šeiminius reikalus.

 Prie manęs limpa daug merginų. Tiesiog negaliu atsisakyti.<br> 123rf.com nuotr.
 Prie manęs limpa daug merginų. Tiesiog negaliu atsisakyti.<br> 123rf.com nuotr.
 Oro uoste pasitiko jaunesnė mergina.<br> 123rf.com nuotr.
 Oro uoste pasitiko jaunesnė mergina.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Algis Juraitis

Aug 31, 2019, 6:51 PM, atnaujinta Sep 2, 2019, 8:47 AM

„Be proto myliu savo šeimą“, – visu rimtumu pareiškė kolega. Vėliau šį jo posakį girdėjau dar kelis kartus ir tai vertinau kaip nuoširdžią žmogaus jausmų išraišką.

Kolega pirko smulkių dovanėlių žmonai ir vaikams, iš anksto džiaugėsi būsima jų reakcija sulaukus staigmenos. Nuostabu, kad yra tokių atsakingų ir savo šeimai atsidavusių vyrų. Juk svarbiau už pinigus yra dėmesys bei pagarba. Taip tuomet galvojau apie kolegą.

Nepažįstamoji oro uoste

Aplinkybės taip susiklostė, kad po kelių savaičių vėl su tuo pačiu kolega išvykome į komandiruotę.

Šįkart bendraudamas su manimi jis jautėsi dar laisviau ir be perstojo čiauškėjo apie meilę šeimai – tiek žmonai, tiek vaikams.

Nedideliame Ispanijos turgelyje jis nupirko kelis kilogramus gražių prinokusių mandarinų, o oro uosto parduotuvėje – buteliuką kvepalų. Neabejojau, kad pastarasis skirtas žmonai, o vaisiai – vaikams. Žinoma, mandarinų galima nusipirkti ir Lietuvoje, tačiau svarbiausia – dėmesys, ar gi ne?

Pasirodo, smarkiai klydau. Mandarinai buvo skirti žmonai ir vaikams, o kvepalai – man nematytai gražuolei, kuri kolegą pasitiko oro uoste. Jiedu kartu ir išvažiavo nežinoma kryptimi.

Kolega tąkart apie gerokai už jį jaunesnę merginą nieko nepasakojo, o aš ir neklausinėjau, nors negalėjau atsitokėti iš nuostabos. Dar naiviai pasvarsčiau, kad tai kokia nors giminaitė.

Kai kitą dieną susitikome biure, lyg tarp kitko pasiteiravau, kas ta nepažįstamoji.

„Draugė, jaunos merginos tiesiog limpa prie manęs, o aš negaliu atsispirti. Turiu dar porą tokių draugių“, – visiškai ramiai paaiškino kolega.

Meilę supranta kitaip

Negalėjau patikėti tuo, ką išgirdau: nuolatinės kalbos apie meilę šeimai, dovanų paieška ir dėmesys, o paaiškėjo, kad tuo dėmesiu lepinamos kelios mergužėlės, kurios galėtų tikti kolegai į dukras.

Kai vėl išvykome į komandiruotę, atsipalaidavome po kelių taurių vyno ir kolega vėl prasižiojo apie meilę šeimai, jau nebeištvėriau.

Pasakiau viską, ką galvoju apie jo elgesį: mulkinti tokiu būdu žmoną yra žema ir negarbinga, vien uždirbamų pinigų ir parvežamų mandarinų neužtenka, o jeigu rūpi jaunos merginos, reikia skirtis su žmona ir tuomet kiekvieną vakarą bus gali leisti vis kitos gerbėjos glėbyje. Dabartinis elgesys – aiški niekšybė ir ne kitaip.

Bičiulis atrodė gerokai nustebęs dėl mano nuostatų, tačiau išgirdęs atsakymą aš pats išsižiojau.

„Bet juk aš nieko blogo nedarau, o šeimą tikrai myliu“, – rėžė tas paleistuvis.

Žinoma, kas gi čia blogo? Jam – naktinės linksmybės su meilužėmis, o žmonai – pora kilogramų mandarinų. Baisiausia, kad ragaudama prinokusių vaisių ji kuria rožines svajas ir net nenutuokia apie savo sutuoktinio klystkelius.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.