Dėl danties implanto kreipęsis vilnietis nesupranta – 500 eurų virto tūkstančiais

Noriu papasakoti, kaip, mano nuomone, odontologai, dėdami implantus, lyg susitarę nutyli visą implanto sudėjimo kainą. Tada gydymo metu paskelbia dvigubai didesnę nei anksčiau sumą! Man pačiam taip atsitiko, 900 eurų virto 1970 eurų.

 Vyrui reikėjo atlikti ne vieną procedūrą.<br> 123rf nuotr.
 Vyrui reikėjo atlikti ne vieną procedūrą.<br> 123rf nuotr.
Daugelis atvejų yra nepaprasti, reikalaujantys kompleksinio gydymo.<br> 123rf nuotr.
Daugelis atvejų yra nepaprasti, reikalaujantys kompleksinio gydymo.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rolandas

Sep 30, 2019, 7:36 PM

Padariau tokį tyrimą. Įrašiau į „Google“ žodžių junginį „implantai Vilniuje“ ir skambinau į nurodytas įmones. Skambinau ir sakiau: „Sveiki, neturiu vieno danties, kiek žinau, man reikia implanto. Kokia implanto kaina ir kada galite mane priimti?“

Pirmos dvi klinikos, į kurias prisiskambinau, nutylėjo viso komplekto kainą – pasakė tik paties implanto, apie 500–900 eurų. O apie visą sutvarkymo kainą, kuri yra maždaug 1500–1900 eurų, tylima!

Galite patys padaryti tokią apklausą telefonu. Įsitikinsite, kad jie nepasako visos sumos iš karto nei telefonu, nei per pirmą apžiūrą. Pasako ją tik tada, kai sudeda paruošiamąjį metalą ir jau reikia sriegti patį implantą. Mano atveju viso gydymo sumą sužinojau išvis tik prie kasos!

Jei įsigyčiau tik implantą, kurio kaina pasakoma, ką man daryti su tuo implantu už 500–900 eurų? Pačiam įsriegti?! Odontologai juos sriegia ir, manau, privalo pasakyti visą gydymo kainą. Iškart! Jei būčiau žinojęs, kad viskas kainuos 1970 eurų, tikrai būčiau daręsis kitur!

Šį klausimą iškėliau ir savo feisbuko paskyroje. Pasirodo, labai daug žmonių Lietuvoje lygiai taip pat yra nukentėję! Mano pažįstamas odontologas man pasakė štai ką: „Čia įprasta lietuviška apgavystė, tokių klientų, kuriems tik paskui pranešama apie antrą mokėjimo dalį, iki šiol labai daug. Nemalonu, aišku.“

***

Įmonės, kurioje skaitytojas tvarkėsi dantis, atstovė paaiškino jo situaciją portalui lrytas.lt. Pasak atstovės, buvo reikalingas sudėtingas kompleksinis gydymas.

Pacientas kreipėsi raštiškai ir į kliniką, teigdamas, kad jam buvo nurodytos neteisingos kainos. Odontologijoje, kaip ir kitose medicinos srityse, gydymas dažnu atveju yra kompleksinis. Šio paciento atvejis – būtent toks.

Jam buo atliktas ortodontinis gydymas, higienos ir balinimo procedūros, implantacija ir protezavimo darbai. Pacientui buvo suteiktos kokybiškos paslaugos, kurios apmokestintos klinikos numatyta tvarka pagal galiojantį kainyną. Paciento gydymo eiga ir gydymo kainos su pacientu buvo aptartos, vėliau jo prašymu pateikti ir išrašai su konkrečiomis paslaugomis ir jų kainomis.

Jaučiamės labai nesmagiai, nes pacientui buvo atliktas sudėtingas gydymas, jo eiga ir kokybe jis buvo patenkintas, tačiau šiuo metu skleidžia dezinformaciją apie mūsų klinikos gydytojus, teikiamas paslaugas ir jų kainas“, – sakė atstovė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.