Vilnietė sugėdino Remigijų Šimašių: pabandykite pasivaikščioti centre

Gyvenu sostinės senamiestyje. Viskas, kaip sakoma, po ranka. Į darbą einu pėsčiomis kas dieną tuo pačiu keliu. Grįžtu taip pat tomis pačiomis gatvėmis.

lrytas.lt montažas.
lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilnietė

Oct 7, 2019, 7:54 PM, atnaujinta Oct 7, 2019, 7:55 PM

Lietus parodė, koks pamirštas vis dėlto yra mano gimtasis miestas. Kur tas Vilniaus šeimininkas? Plačia šypsena pozuoja sėdėdamas savivaldybės pastate, o gal šokinėja su pjūklu apie tujas?

Mere, jūs savo blizgančiais batais išeikite į gatves ir pabandykite praeiti nenusisukęs sprando.

Kalbėkime konkrečiai. Vilniaus gatvė. Kada paskutinį kartą ėjote ja? Galiu jums atsiųsti konkrečias vietas, kurias reikia sutvarkyti. Ar lauksime, kol kas nors nusisuks sprandą?

Aš vaikštau šia gatve kas dieną. Jau atmintinai žinau, kur kokia plytelė atšokus. Bet yra nežinančių. Yra vaikų. Yra turistų.

Trinkelė nesueina su trinkele, na, bet gal kiekvieno estetinis suvokimas skirtingas, gal čia toks užmanymas...

Šitos gatvės rekonstrukcija pabaigta prieš daugiau nei dvejus metus. Baisu koją pastatyti ne ten. Jeigu pavyks likti neišsuktomis čiurnomis, tai klius batams.

Aš nieko nesuprantu apie trinkelių klojimą, bet po jomis kaupiasi vanduo. Tik daugiau palija ir amen... Kadangi tos prabangios trinkelės „vaikšto“, visas tas lietaus perteklius su purvais atsiduria ant praeivių kojų.

O batų nenori purvintis niekas. Nei vilniečiai ir miesto svečiai, nei plačia šypsena pasipuošęs meras...

***

Arūnas Visockas, Vilniaus miesto savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vyresnysis patarėjas, teigė, kad gatvė bus apžiūrėta ir plytelės sutvarkytos.

"Vilniaus miesto savivaldybė visuomet didelį dėmesį skiria atliktų darbų kokybei. Visiems atliktiems darbams Vilniaus gatvėje taikomas 5 metų garantinis terminas. Atsakingi specialistai apžiūrės gatvę ir surašys defektinį aktą darbus vykdžiusiai bendrovei, kuri privalės juos pašalinti savo lėšomis, miestui tai nieko nekainuos", - sakė A.Visockas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.